Medicijngebruik tegen overgangsklachten
Een medicijn dat kan helpen bij het verminderen van overgangsklachten, is raloxifeen. Dit medicijn bootst de werking van de vrouwelijke oestrogeenhormonen gedeeltelijk na en net als oestrogenen remt het de botafbraak en versterkt het de botten.
Wist je dat vitamines en mineralen dan een handje kunnen helpen? Ze ondersteunen namelijk de botten en de huid: vitamine D, vitamine K, calcium en magnesium de botten en vitamine C de huid. Speciaal voor vrouwen in de overgang is er Davitamon Compleet Overgang.
Ook onze leefstijl heeft invloed op overgangsklachten. Zo verergeren roken, koffie en alcohol veelal de klachten, terwijl het eten van veel groenten en regelmatige lichaamsbeweging juist een gunstige invloed hebben. De juiste leefstijl kan de draagkracht tijdens de overgang weer wat vergroten.
De darmen worden minder sterk en er worden minder spijsverteringssappen aangemaakt. Ook kan je in de overgang meer vocht vasthouden waardoor je ook het gevoel kan krijgen dat je een opgezette buik hebt.
Ymea is er om deze vrouwen te ondersteunen. Onze natuurlijke producten zijn speciaal samengesteld voor de unieke behoeften van vrouwen in de overgang. We gebruiken kruidenextracten die je lichaam ondersteunen bij overgangsverschijnselen zoals opvliegers1*, nachtzweten1* en stemmingswisselingen1*.
Op gewicht blijven of afvallen tijdens de overgang
Wil je op gewicht blijven of juist afvallen tijdens de overgang? Dat kan. Uiteindelijk gaat het erom dat je niet meer eet dan je verbrandt. Als je daarnaast voldoende blijft bewegen, blijf je in balans.
In de overgang kunnen we 3 fases onderscheiden: Premenopauze: dat is de periode vóór je laatste menstruatie. Menopauze: is de term die je laatste menstruatie markeert. Postmenopauze: is de periode direct na de menopauze.
De overgang kan beginnen als u tussen de 40 en 60 jaar oud bent. 1 op de 100 vrouwen komt te vroeg in de overgang, voor ze 40 jaar zijn.
Wees matig met cafeïne, alcohol, suiker, zout en koolzuurhoudende dranken. Ze remmen de opname van calcium en dat heeft het lichaam juist hard nodig tijdens de overgang. Calcium draagt bij tot sterke botten en dat is hard nodig, want tijdens de overgang kan de botmassa tot wel 20 procent afnemen.
Tijdens de overgang komt een meerderheid van de vrouwen zo'n 5 tot 10 kilo aan. Maar waarom kom je eigenlijk tijdens deze periode aan? Voorafgaand aan en tijdens de overgang daalt de aanmaak van oestrogeen.
De huid wordt slapper; door de daling van oestrogeen na de menopauze neemt het collageen en elastine af, twee eiwitten die verantwoordelijk zijn voor de elasticiteit en stevigheid van de huid. De huid wordt dunner door afnemende productie van de huidcellen. De huid wordt minder soepel en droger door de afname van talg.
Ymea 8-in-1 ondersteunt bij 8 veelvoorkomende overgangsverschijnselen. Zo helpt Ymea 8-in-1 onder anderen bij opvliegers en nachtelijk transpireren1*, het draagt bij aan de vetverbranding en gewichtsverlies3* én helpt moeheid te verminderen2*.
Nee, Ymea is niet gevaarlijk. Wel wordt geadviseerd het aanbevolen gebruik niet te overschrijden. Alle producten van Ymea zijn geschikt voor langdurig gebruik. Wanneer je andere medicatie gebruikt, raden we aan om contact op te nemen met je huisarts.
Wanneer begin je het verschil te voelen als je Ymea gebruikt? Het eerste effect wordt meestal opgemerkt na drie of vier weken.
De duur van de overgang verschilt bij elke vrouw. De gemiddelde tijd tussen het onregelmatig worden van de menstruaties en de menopauze is 4 jaar. Overgangsklachten kunnen 5 tot 10 jaar of soms zelfs langer bestaan. Globaal is deze periode te verdelen in 5 jaar voor de laatste menstruatie tot 2 à 3 jaar erna.
Dit zijn bijvoorbeeld hartkloppingen, toename van gewicht, obstipatie, gewrichtsklachten, hoofdpijn, slapeloosheid en stemmingswisselingen. Als opvliegers ontbreken worden de slapeloosheid en stemmingswisselingen mogelijk veroorzaakt door het feit dat veel vrouwen de overgang beleven als een ingrijpende periode.
Wat is de menopauze? Menopauze is geen ziekte, maar een natuurlijk lichamelijk proces waarbij de menstruele cyclus stopt en de vrouw in haar onvruchtbare periode komt. De periode rondom de menopauze wordt de overgang genoemd.
De oorzaak van slecht kunnen slapen tijdens de overgang komt meestal door nachtelijk transpireren en opvliegers. Dat zijn twee bekende overgangsklachten. Ook stress of spanning kunnen tijdens de menopauze toenemen en ervoor zorgen dat u 's nachts wakker ligt.
Sepia is een van de middelen die kan worden ingezet om de bijwerkingen van [langdurig]hormoongebruik te neutraliseren. Hierbij kun je denken aan langdurig pil gebruik, of het gebruik van een spiraaltje met hormonen of inhalers die corticosteroïden bevatten, een prednison kuur.