La Chouffe is een Belgisch blond bier dat voor het eerst op 27 augustus 1982 door de zwagers Pierre Gobron en Chris Bauweraerts werd gebrouwen. Gebaseerd op een legende van de Ardennen werd een kabouter gekozen als bedrijfslogo van de brouwerij.
LA CHOUFFE
Vandaar ook zijn bijnaam de "Scotch van de Ardennen". Ontdek ook de HOUBLON CHOUFFE, een triple bier van het type "Indian Pale Ale" (IPA). Dit bier biedt een harmonieus evenwicht tussen aangenaam fruitig en uitgesproken bitter.
De kabouters van Achouffe
Marcel (La Chouffe) en Malcolm (Mc Chouffe) kregen gezelschap van nieuwe vrienden zoals Matthew (Houblon Chouffe) en Micheline (Cherry Chouffe), de jongste telg! Iedere kabouter vertegenwoordigt een bier uit het gamma, elk met zijn of haar eigen verhaal en kenmerken. Marcel en zijn Chouffe.
La CHOUFFE, Belgisch blond bier - CHOUFFE.
La Chouffe bieren
Als ware Belg is La Chouffe Blonde d'Ardenne een sterk blond bier, hoewel sommigen het eerder een tripel noemen. Met een alcoholpercentage van 8% en een hint van koriander en citrus, laat het bier een fruitige geur achter gevolgd door een licht kruidige en bittere smaak.
- Gebruik een zuiver en droog La Chouffe glas op kamertemperatuur. - Hou het glas in een hoek van 45°. - Giet langzaam in (zonder geluid te maken) langs de kant van het glas. - Vermijd elk contact tussen het glas en de fles.
Het fruitige bier is gekruid met koriander en heeft een lichte hopsmaak. La Chouffe is een uitstekende begeleider van onder meer mosselen, tonijn en zeeduivel. Ook met lamsvlees, varkenshaas en kip gaat La Chouffe uitstekend samen.
Op dit moment worden de bieren in meer dan 40 landen gedronken. In de brouwerij wordt op 2 of 3 dagen gebrouwen in batches van 10.000 liter en dat 6 keer op een dag. Dit is goed voor 90% van de totale bierproductie (20.000.000 liter per jaar!) van La Chouffe. 10% wordt dus elders gebrouwen.
In totaal zijn er 6 Chouffe varianten : La Chouffe, Chouffe Houblon, Mc Chouffe, N'ice Chouffe, Chouffe Soleil en Chouffe Bok.
Prijs van La Chouffe fles 33cl
De gemiddelde prijs van een fles á 0,33 liter van La Chouffe is €2,04 (€6,18 per liter). De gemiddelde prijs van La Chouffe in de winkel is €6,27 per liter. In een fles 33cl zit in totaal 0,33 liter.
De Brouwerij van Achouffe is een Belgische brouwerij en destilleerderij in het Luxemburgse dorp Achouffe, vooral bekend van het bier La Chouffe.
Brasserie d'Achouffe brouwt, bottelt en commercialiseert verschillende speciaalbieren, waarvan het blonde La Chouffe en het donkere Mc Chouffe in de typische 75 cl-fles de bekendste zijn. De Ardeense brouwerij werd in september 2006 door Duvel Moortgat overgenomen.
Leffe is een Belgisch abdijbier dat gebrouwen wordt door AB InBev. Het biermerk is vernoemd naar de in Dinant gelegen abdij van Leffe.
La Chouffe 33cl - 0.10 EUR Statiegeld.
Dankzij zijn verrassend hoog alcoholvolume (8,5 %), zijn enorme schuimkraag, fijne pareling en zijdezacht mondgevoel onderscheidt Duvel zich duidelijk van andere Belgische bieren.
Belgisch, Blond speciaalbier dat niet mag ontbreken op je feestje.
Het schilderachtige dorp Achouffe ligt diep verscholen in de feeënvallei, waar af en toe nog een vrolijke bende "nutons" (kabouters) rondloopt. Ontdek er het bier, de brouwerij, de tavernes-restaurants, de terrasjes, de concerten op zaterdagavond, de visvijver, het wildpark, zwembad, wandelingen ...
Het unieke idee om ijsblokjes in een Liefmans-tumbler ( 5 of 6 is genoeg) te gooien zorgt nu voor booming business: vorig jaar 29.000 hl, dit jaar wordt gemikt op 43.000 hl.
De Nederlandse onderzoeker Eric Claassen van de Vrije Universiteit claimt dat sterk bier heel gezond is voor je darmflora vanwege de aanwezige bacteriën. Sterk Belgisch bier zoals Hoegaarden, Westmalle Tripel en Echt Kriekenbier zijn rijk aan probiotica.
Bier en cola leveren dus de minste calorieën, maar cola doet daar nog wel een aantal schepjes suiker bovenop: 10,6 gram koolhydraten per 100 ml, waarvan 10,6 gram suiker. Bier bevat 3 gram koolhydraten, waarvan 0 gram suiker. Want die suiker, die is door de gist omgezet in alcohol en koolzuur.
Alcoholvrij bier heeft diverse gezondheidsvoordelen ten opzichte van alcoholhoudende dranken. Een van de voordelen is dat een 0.0 aanmerkelijk minder calorieën bevat dan een gewoon glas bier met alcohol.
Bovengistende bieren op fles kunnen het beste geschonken worden in schone droge glazen. Op deze manier blijft het schuim langer staan en de smaak van het bier langer behouden. Bij een nat glas zit er een klein laagje water tussen het bier en het glas, wat nadelig is voor het bier en zijn smaak.
Bierglazen kunnen het best met de hand afgewassen worden. Zo heb je minder kalkaanslag, blijft het glas langer mooi en behoudt het bier beter zijn schuimkraag. Gebruik het best warm water (met een beetje soda) en een afwasborstel om ervoor te zorgen dat alle onzuiverheden zoals bierresten en (huid)vetten verdwijnen.