Dit matras bestaat uit pocketveren, dit zorgt iedere nacht voor een goed geventileerd slaapklimaat en is ideaal als je het snel warm hebt in bed of als je de neiging hebt veel te transpireren. Daarnaast biedt dit matras goede stevigheid en geeft je lichaam daardoor de perfecte ondersteuning.
Hecht je bijvoorbeeld veel waarde aan een licht en soepel matras? Dan is pocketvering de beste keuze voor jou. Heb je het snel warm en transpireer je 's nachts veel, kies dan voor een matras met koudschuim.
Een traagschuim matras heeft een optimale drukherverdeling, een uitstekend aanpassend vermogen en ventileert bovendien beter dan een pocketveren matras.
Een pocketvering matras is een matras gevuld met stalen veertjes die afzonderlijk zijn ingepakt in zakjes (pockets). Het aantal veertjes in het matras bepaalt hoe nauwkeurig het matras zich aanpast aan de lichaamsvormen.
Allereerst biedt een pocketvering veel comfort en ondersteuning. Daarnaast is het ventilerend vermogen van dit type matras is erg goed. Vooral voor mensen die het snel warm hebben is dit een belangrijke reden. Het matras houdt je koel gedurende de hele nacht.
Een matras met koudschuim is over het algemeen wat duurder dan een model met pocketvering, vooral als je op zoek bent naar goede kwaliteit. De levensduur van de beide matrassen is over het algemeen vergelijkbaar. Kijk dus goed naar de verschillen tussen de beide materialen, om daar een goede keuze uit te kunnen maken.
Welke bedbodem is geschikt voor een pocketvering matras? Een pocketvering matras komt het best tot zijn recht op een boxspring bedbodem, maar kan ook op een spiraalbodem gebruikt worden. In de meeste gevallen is een lattenbodem een minder geschikte bodem voor een pocketvering matras.
Koudschuim en pocketvering matrassen gaan gemiddeld 12 jaar of meer mee. Let wel op: het aantal veren en de kwaliteit van het schuim kan ook zeer veel invloed hebben op de levensduur van het matras.
Wanneer een matras uit de kern bestaat uit bijvoorbeeld pocketvering, maar een afdeklaag heeft van ander materiaal, bijvoorbeeld traagschuim of gel, is het niet verstandig om je matras te keren.
Over het algemeen is traagschuim één van de beste materialen voor mensen die last hebben van rugklachten. Traagschuim, ook wel bekend als NASA schuim, werkt namelijk drukverlagend. Een traagschuim matras vormt helemaal naar je lichaam en zorgt voor een uitstekende drukverdeling.
Welke lattenbodem bij een pocketvering matras? Een pocketvering matras is zeer geschikt voor een boxspring bed. Het matras kan ook geplaatst worden op een spiraalbodem of een lattenbodem met voldoende latten.
Een pocketveer kan door zijn vorm beter met de contouren van jouw lichaam volgen. Daardoor geeft dit systeem een betere ondersteuning. Een matras met een pocketveer kan op elke goed ventilerende vlakke of verstelbare bedbodem.
Na een jarenlange Duitse matrassenhegemonie won Amsterdammer Joep Verbunt (37) met zijn Matt Sleeps-matras deze maand de Beste Koop-titel van de Consumentenbond.
Een dikte van 15 cm is minimaal vereist, beter zijn de matrassen van 17-20 cm. Over het algemeen is een dikker matras comfortabeler en biedt deze een langere levensduur. Als Europeaan zijn wij gewend aan matrassen van ongeveer 20 cm hoog. In Aziatische landen is een slaapmat van 6 cm gebruikelijk.
Met name een boxspring bedbodem is zeer geschikt om een pocketvering matras op te leggen. Dit in tegenstelling tot een lattenbodem. Door de ruimtes tussen de latten ontstaat er bij het pocketvering matras namelijk een zogenoemde 'tegendruk'. Een boxspring bedbodem is aan de bovenzijde bijna altijd gestoffeerd.
Ze zorgen ervoor dat de chemische reactie op gang komt. De sterke geur van VOS kun je goed ruiken. als je een nieuw matras uit de verpakking haalt. Zorg ervoor dat je een nieuw matras altijd 72 uur lucht voordat je erop slaapt.
Wat voor bedbodem is geschikt voor een pocketmatras? Een pocketmatras heeft een egaal terugverende bedbodem nodig die goed ventileert. Het beste werkt een boxspring of spiraalbodem voor een pocketveer matras. Deze bedbodems bieden een evenredige tegendruk over de gehele breedte.
Afhankelijk van de kwaliteit is de levensduur van een matras gemiddeld 10 jaar. Dat zijn ongeveer 30.000 uur gebruik en maar liefst 150.000 bewegingen, met gemiddeld 40 bewegingen per nacht. Een matras gaat gemiddeld 10 jaar mee. Dit wil zeggen dat de matras 12 jaar kan meegaan en ook slechts 8 of 9 jaar.
Het is echter geen goed idee om een pocketvering matras te gaan combineren met een lattenbodem, in de ruimtes tussen de latten krijgen de pocketveren namelijk geen steun en zullen deze niet juist in en uit veren. Dit kan op termijn leiden tot een slechte nachtrust en zelfs rugklachten.
De nadelen van koudschuim
Toch zijn koudschuimmatrassen niet voor iedereen geschikt, omdat ze net wat minder zacht en bouncy aanvoelen, vrij zwaar zijn en altijd een beschermhoes nodig hebben.
Wat is beter: bonellvering of pocketvering? In principe biedt een pocketvering matras een betere ondersteuning, omdat het evenveel ondersteuning biedt als dat er druk op uitgeoefend wordt.
Pocketvering matras is een betere keuze
Een pocketvering matras geeft substantieel meer ligcomfort en ondersteuning dan een binnenveringsmatras.
Koudschuim versus pocketvering
Bij een koudschuim matras bestaat de volledige matraskern uit koudschuim. Een pocketvering matras bestaat uit pocketvering met daaroverheen een afdeklaag, ook wel toplaag genoemd. Pocketveren zijn metalen veren die afzonderlijk zijn verpakt in hoesjes van textiel.
Dit type matras is opgedeeld in 7-zones. Deze zones zijn ieder gevuld met pocketveren met verschillende hardheden. Alle veren bewegen onafhankelijk van elkaar, maar komen niet in elkaar vast te zitten dankzij de losse zakjes per veer.