De dragon roll (gevuld met tempura van garnaal en bekleed met avocado) is de bekendste versie. Het verhaal wil dat een Japanse chef in L.A. geen goede tonijn vond en met avocado dezelfde textuur kon nabootsen.
Deze inside-out rol is gemaakt met surimi, avocado en komkommer in het midden en avocado en zalm aan de bovenkant. Het is een kleine smaakbom die zeker op je smaakpapillen zal exploderen.
Huisgemaakte sushi met een grote tempura gamba en Japanse sesamsaus met een crunchy omhulling. Verkrijgbaarheid: woensdag t/m zaterdag.
De "dragon eye roll sushi" is de naam voor een "inside-out" sushi, een spannende draai aan de reguliere sushi.
In de Aziatische keuken houden ze er wel van om ingrediënten op te rollen en in te pakken. Zo ook deze temaki sushi met pikante garnaal. Lekker, een handrol als snack!
Wil je sushi eten als complete maaltijd, houd dan rekening met gemiddeld 12 tot 18 stuks per persoon. Voor de lunch kan je ongeveer 8 tot 12 stuks aanhouden. Kies je voor Temaki sushi, dan volstaan 4 tot 6 stuks per persoon. Maar eet vooral de hoeveelheid waar jij je goed bij voelt.
Het is rijk aan enkelvoudig onverzadigd vet dat goed is voor het hart. Onze sushi is rijk aan eiwitten en zit boordevol essentiële voedingsstoffen. Een van de belangrijkste redenen waarom onze sushi zo gezond is, is dankzij onze heerlijke verse vis.
Glutenvrije ongesneden broodjes met een topping van rijstmeel en met calcium en vitamine B en D. Heerlijke zachte en vezelrijke broodjes met een gouden kraakeffect voor extra textuur, met toegevoegde vitaminen en mineralen.
De tekka nigiri (met tonijn) en de sake nigiri (met zalm) zijn de populairste, maar je kan een nigiri natuurlijk ook eten met bijvoorbeeld ei of makreel.
ð£ Hoeveel soorten sushi zijn er? In essentie zijn er maar vijf type sushi; nigiri, maki, uramaki, sashimi en temaki. Binnen deze type zijn er ontelbaar combinaties met ingrediënten mogelijk enkele bekende zijn de california roll of de sake maki.
De overheerlijke crunchy roll is een inside out roll, gevuld met een vers gefrituurde garnalenkroket.Om deze rol nog extra crunchy te maken wordt hij bestrooid met gebakken uitjes. De geur en crunch samen zorgen ervoor dat je in een hap een smaaksensatie ervaart.
53. Crispy Tori Roll – Lin Kitchen.
Drakenfruit is vezelrijk en vetvrij, en daarom een gezonde fruitsoort. Je kan het los eten. Hiervoor snij je de vrucht door het midden met een mes en lepel je het vruchtvlees eruit. Drakenfruit is ook een populaire vrucht om in de yoghurt te doen, in je smoothiebowl te mixen of in een cocktail te verwerken.
De ebi tempura roll is een sushi rol met rijst aan de buitenkant en gefrituurde garnalen erin. Het ziet er misschien moeilijk uit, maar wist je dat het helemaal niet zo moeilijk is om te maken?
Crunchy roll
Wat er ín een crispy roll zit, varieert van gefrituurde garnaal tot rauwe tonijn. Ze zijn in ieder geval altijd crispy. Bijvoorbeeld door gefrituurde stukjes rijst, zeewier of panko.
Kappe: is komkommer; dit wordt soms gebruikt als neta in maki-sushi.
Jazeker! Sashimi is een rijke bron van eiwitten en levert alle essentiële aminozuren die nodig zijn voor bijvoorbeeld spiergroei en herstel.
Urumaki sushi (inside out roll)
De Spicy Maguro Uramaki is een pittige sushi roll met gebakken tonijn, de Japanse 7-Spices geeft de roll de juiste kick. In combinatie met de romige avocado is deze Uramaki perfect in balans. Japanse 7-Spices bestaat uit chilipeper, Japanse peper, gember, zeewier, zwarte en witte sesamzaad en sinaasappelschil.
Het is een sushirol, waarbij je de sushirijst en de vis of groenten met behulp van een bamboematje oprolt in een norivel. Nori betekent 'eetbaar wier' en is een soort zeewier. Die rol snij je in zes of acht hapklare stukken.
Stukjes sushi waar geen vlees of vis in zit kunnen mogelijk een dag langer in de koelkast blijven staan. Houd er wel rekening mee dat de kwaliteit van de sushi achteruit gaat, dus probeer sushi zo kort mogelijk te bewaren.
De smaak- en textuur van de sushi blijft namelijk tot 24 uur behouden. Indien je sushi met zeevruchten hebt besteld, moet je de houdbaarheid verkorten naar maximaal 15 uur in de koelkast. Ruik altijd even aan de sushi; eet ze niet op als de vis slijmerig is of niet meer fris ruikt!
Sushi kan gegeten worden op verschillende momenten van de dag; tijdens de lunch, als tussendoortje of als avondeten. Als je ervoor kiest een complete sushi maaltijd te eten, voor bijvoorbeeld het avondeten en je bent met een grote groep, reken dan tussen de 12 en 18 stukjes per persoon.
' Natuurlijk is voeding niet alleen een verhaal van calorieën, zegt Timmermans. 'We zien veel goeie dingen in sushi: vis is een bron van omega 3-vetzuren, in de rijst en groenten zitten vezels, vitaminen en mineralen. Als we dat vergelijken met een pakje friet, komt de sushi er wel beter uit.