Zo'n gesprek met wederzijdse interesse waarin je dingen te weten kwam over iemand die je nooit had kunnen bedenken? Hoewel we soms denken alles al te weten over onze partner of beste vriend(in), is er vaak ook een hoop dat we nog helemaal niet weten.
diepgaand = diepgaand bijv. naamw. Uitspraak: [ˈdipxant] die of dat over veel aspecten gaat Voorbeelden: `een diepgaand onderzoek`, `een diepgaand gesprek`Antoniem: oppervlakkig Synoniem: ... oppervlakkig = •niet diepgaand of niet grondig.
Diepgang is nodig om emotionele problemen te kunnen oplossen. Is er geen of weinig diepgang, dan worden dit soort problemen niet meer opgelost. Meestal verdwijnt dan het vertrouwen in elkaar. Je kunt overigens diepgang hebben met je partner, maar ook met mensen buiten de relatie.
Start het gesprek
“Ik wil graag even met je praten over iets waar ik het moeilijk mee heb.” Vertel je partner wat je bedoeling is met dit gesprek: “Ik wil graag met je praten om het samen leuk te hebben in onze relatie.” Je bent immers op zoek naar een afspraak of oplossing waar jullie je allebei in kunnen vinden.
Ze passen in elkaars leven
"Een goed teken om te zien of iemand bij je past is als je je de ander ook voor kan stellen in andere delen van je leven, en niet alleen in de microkosmos van de relatie. Stel jezelf de vraag: gaat hij/zij het kunnen vinden met andere mensen in mijn leven?
Het moet dus van het begin af aan duidelijk zijn hoe betrokkenen er relationeel voorstaan. De vraag stellen is altijd gerechtvaardigd en wel in een zo vroeg mogelijk stadium. Het kan zelfs al in het e-mailcontact dat voorafgaat aan het afspraakje. En dan maar hopen dat er niemand liegt.
Je partner kan zich bijvoorbeeld niet afstemmen op jouw gevoelens, ook al geef je die wel aan. Of ontkent je gevoelens en doet je verzanden in eindeloze wel/niet discussies. Dit leidt op den duur tot vereenzaming binnen de relatie. Je 'verhongert' emotioneel als het ware.
Maar vergeet niet dat liefde geen regels kent. Er zijn genoeg koppels die na een jaar(!) scharrelen een relatie hebben gekregen, of koppels die maar liefst drie keer uit elkaar moesten gaan om écht voor elkaar te gaan. En tja, er zijn ook relaties die ontstaan zonder dat ze de koppels er zelf erg in hadden.
Onderzoek claimt het magische aantal dates voor seks te hebben gevonden: 3.53. Na drieëneenhalve date vinden de meeste mensen het tijd om tot seks over te gaan. Kortom: op de vierde date, nét na het hoofdgerecht? (Wij zeggen: eet gerust lekker nog een dessert hoor!).
Het is de lijm in je relatie; door de hormonen die je tijdens het vrijen aanmaakt, krijg je samen een diepere verbinding dan je op andere manieren kunt krijgen. Seks is een manier om af te stemmen, elkaar terug te vinden, opnieuw te beginnen, te vergeven en te ontdekken. Seksuele energie is levensenergie.
Door seks maakt je lichaam het hormoon oxytocine aan (ook wel het knuffelhormoon genoemd). Dit hormoon zorgt voor een gevoel van vertrouwen, hechting en verbondenheid. Rondom de bevalling maken vrouwen extra oxytocine aan, zodat ze zich extra aan hun kind gaan hechten.
Op elkaar lijken qua persoonlijkheid, levensdoel, interesses en levensstijl is de beste voorspeller voor een goeie match. Ook culturele achtergrond, intelligentie en sociaal economische klasse zijn goede indicatoren dat je de ware voor je hebt.
Je kent vast wel de tips die ervoor moeten zorgen dat iemand verliefd op je wordt. Dingen zoals lekker ruiken, veel lachen, direct oogcontact, aanrakingen en oprechte interesse.
De ideale man, eigenschappen die hij volgens de wetenschap heeft: 1. Hij moet wel te vertrouwen zijn. Misschien is dit niet wonderbaarlijk, maar uit onderzoek van de Amerikaanse Men's Health onder 1000 vrouwen blijkt dat vrouwen het meest op zoek zijn naar een betrouwbare man.
de duur. Hoelang het gesprek duurt is niet met zekerheid te zeggen. De duur van het gesprek hangt af van de onderwerpen die gesprekspartners inbrengen. Wanneer het goede gesprek wordt ingepland, kan er beter een of anderhalf uur worden ingepland zodat er geen haast ontstaat.
Neem afstand door jezelf los te zien van de situatie. Stel je maar voor dat je met een helikopter boven jezelf cirkelt en naar beneden kijkt, of ga in gedachten achter jezelf staan en kijk naar de situatie. Zo koppel je jezelf even los, waardoor je je weer in een neutrale stand kunt zetten om je emoties te reguleren.