De doelstelling van een bgo is om te beoordelen of er voldoende waarborgen zijn voor uw betrouwbaarheid en geschiktheid in relatie tot de (beoogde) werkzaamheden.
Waarom een screening? Integriteit en betrouwbaarheid zijn de kernwaarden van de politie. In de wet is bepaald dat een ambtenaar van politie pas met zijn werkzaamheden voor de politie mag starten, als is vastgesteld dat deze persoon betrouwbaar is. Daarom word je tijdens de selectie gescreend.
De screening is een traject dat ongeveer 6 weken duurt. Dit traject bestaat uit een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek. Daarnaast is er ook nog een gesprek met de onderzoeker. In dit gesprek zal je ondervraagd worden over je privéleven.
Het P-veiligheidsonderzoek wordt door de AIVD speciaal opgeleide VIK- medewerkers onder mandaat van de AIVD uitgevoerd. Het veiligheidsonderzoek leidt tot een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB), of een (voornemen tot weigering).
Wat is het verschil tussen een VGB en een VOG? Een VOG wordt door het COVOG van het ministerie van justitie verstrekt en het onderzoek gaat niet verder dan het opvragen van uw Justitiële Documentatie (JD). Voor de VGB wordt diepgravender onderzoek gedaan. Een VGB is nodig voor vertrouwensfuncties.
In dit onderzoek wordt onderzocht of u eerlijk, onafhankelijk, loyaal, integer en veiligheidsbewust bent. Voor dit veiligheidsonderzoek moet u een vragenlijst invullen. Hierin wordt om persoonlijke gegevens gevraagd. We gaan hier zorgvuldig mee om en delen de informatie niet met anderen.
Screening is een hulpmiddel om de risico's te beperken. Voor bepaalde functies (bijvoorbeeld in de kinderopvang) is screening zelfs wettelijk verplicht. Screening houdt in dat een werkgever informatie opvraagt over een sollicitant of werknemer om zo een inschatting te maken van zijn integriteit.
Alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar krijgen iedere 2-3 jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. U ontvangt een uitnodiging vanaf het jaar dat u 50 jaar wordt tot het jaar waarin u 76 jaar wordt.
In Nederland kennen we drie bevolkingsonderzoeken naar kanker: de bevolkingsonderzoeken borstkanker, baarmoederhalskanker en darmkanker. De onderzoeken worden aangeboden door de overheid. Meedoen is gratis en vrijwillig.
Het eerste gesprek wordt ook wel screeningsgesprek genoemd. In het gesprek maakt u samen met een medewerker een overzicht van uw problemen en wensen. Het doel is dat duidelijk wordt wat de belangrijkste reden is van uw problemen.
Betekenis screenen
Screenen heeft de betekenissen 'iemands geschiktheid voor een bepaalde functie onderzoeken', 'iemands betrouwbaarheid onderzoeken', bijvoorbeeld 'De politie heeft toegegeven dat de bezoekers vooraf zijn gescreend' en 'Alle passagiers en hun handbagage werden gescreend. '
Nee. Alleen de ambtenaren die daarvoor geautoriseerd zijn door de politie. Omdat de politie zulke gevoelige persoonsgegevens verwerkt, stelt de wet strikte eisen aan het systeem dat regelt wie waar toegang toe heeft.
Je ontvangt de uitslag van het psychologisch onderzoek binnen vijf werkdagen. Is de uitslag van het onderzoek positief, dan hoor je zo snel mogelijk of je door mag naar de volgende stap in het selectieproces: de medische keuring*.
Je kunt hierbij een intentie tot aanstelling krijgen, waarbij je wordt aangenomen als je de twee laatste testen haalt. organen. strafblad hebt – met een strafblad heeft solliciteren bij de politie eigenlijk geen zin.
Een knobbeltje kan aanvoelen als een knikker, en voelt harder en stugger aan dan de rest van de borst. Een knobbel in de borst kan ook aanvoelen als een wat harder of stugger plekje, dat anders voelt dan de rest van de borst. Het kan ook zijn dat het aanvoelt als een langwerpige zwelling of een schijf die verdikt is.
Bij de meeste vrouwen zien de cellen er nog normaal uit. Dan is verder onderzoek niet nodig en krijgt u over 5 jaar weer een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek. Ook vrouwen van 40 en 50 jaar worden in dit geval na 5 jaar weer uitgenodigd. Soms worden er in dat uitstrijkje wel ongewone cellen gevonden.
Alle vrouwen van 30 tot en met 60 jaar krijgen een uitnodiging voor het maken van een uitstrijkje bij de huisarts. Eerst wordt uw uitstrijkje alleen getest op HPV. HPV is het virus dat een klein risico op baarmoederhalskanker geeft.
De VGB dient door de werkgever aangevraagd te worden bij de AIVD. U vraagt een VOG aan via de gemeente door een volledig ingevuld aanvraagformulier in te dienen bij de afdeling Burger-/Publiekszaken van de gemeente waar u staat ingeschreven in het BRP. Let op: het aanvragen van een VOG mag wettelijk 8 weken duren.
Tijdens de sollicitatieprocedure krijgt u te horen of u een VGB nodig heeft. Dit houdt in dat er een veiligheidsonderzoek dient plaats te vinden om de VGB af te kunnen geven. Een andere vorm van screening waar de werkgever om kan vragen is bijvoorbeeld de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Lees hier meer over de VOG.
Een verklaring van geen bezwaar (vgb) heeft geen einddatum. Zolang u in dezelfde vertrouwensfunctie en bij dezelfde werkgever werkt, blijft dezelfde vgb van kracht. Wel moet uw werkgever op bepaalde momenten een hernieuwd onderzoek aanvragen.
De AIVD maakt onderdeel uit van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, maar de MIVD valt onder het ministerie van Defensie. De MIVD werkt op vergelijkbare wijze als de AIVD, maar richt zich op onderwerpen die Defensie raken.
De onafhankelijke Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD) controleert het werk van de AIVD en beoordeelt of wij onze taken volgens de wet uitvoeren.