Een sleutelhanger is een versleutelde opslagplaats waarin niet alleen je accountgegevens en wachtwoorden voor je Mac, apps, servers en websites veilig worden bewaard, maar ook vertrouwelijke gegevens, zoals creditcardnummers en pincodes van bankrekeningen.
Een sleutelhanger wordt door Apple omschreven als 'een vergrendelde, gecodeerde opslagplaats waarin accountnamen en wachtwoorden voor programma's, servers en websites worden bewaard'. In zo'n sleutelhanger kun je zelf ook vertrouwelijke data kwijt, zoals creditcardnummers.
Je wachtwoorden op al je apparaten beschikbaar maken met de iPhone en iCloud-sleutelhanger. Met iCloud-sleutelhanger kun je wachtwoorden voor websites en apps, creditcardgegevens, wifinetwerkinformatie en andere accountgegevens up-to-date houden op al je goedgekeurde apparaten en Mac-computers.
Het wachtwoord voor je inlogsleutelhanger is doorgaans hetzelfde als je gebruikerswachtwoord (het wachtwoord waarmee je bij de computer inlogt).
Er zit ook een aantal nadelen aan: Omdat het een dienst van Apple is werkt het alleen op iPhone, iPad, Mac en andere apparaten van Apple, maar niet op meerdere platformen. Je kan het bijvoorbeeld niet op Android gebruiken. Het werkt niet met tweestapsverificatie via speciale eenmalige codes.
Soms zit er een lampje in, wat handig is om in het donker een sleutelgat te zoeken. Verder kan de sleutelhanger een foto of ander plaatje bevatten. Duidelijk functioneel is de sleutelhanger waarop vermeld staat waar de sleutel voor dient. Aan een dergelijke sleutelhanger wordt meestal maar één sleutel bevestigd.
Je kunt wachtwoorden die zijn opgeslagen in je Google-account, beheren via passwords.google.com.
De wachtwoorden worden in iCloud-sleutelhanger op je iPhone bewaard en automatisch voor je ingevuld, zodat je ze niet hoeft te onthouden. Opmerking: In plaats van een account en wachtwoord aan te maken, kun je Log in met Apple gebruiken wanneer een deelnemende app of website je vraagt een account in te stellen.
Wachtwoorden handmatig toevoegen aan iCloud Sleutelhanger
Start de Instellingen-app op je iPhone of iPad. Ga naar Wachtwoorden. Blader helemaal naar beneden en tik op Nieuw wachtwoord. Vul een naam, accountnaam en wachtwoord in en sla op.
Bij Sleutelhangerkopen.nl ben je op het juiste adres. We hebben het grootste assortiment in sleutelhangers van Nederland en België. Allemaal voor een scherpe prijs. Naast sleutelhangers verkopen we ook personaliseerbare mokken en t-shirts.
Klik op Start en op Configuratiescherm. Klik in het Configuratiescherm op Gebruikersaccounts onder Kies een categorie om het dialoogvenster Gebruikersaccounts te openen. Open het dialoogvenster Opgeslagen gebruikersnamen en wachtwoorden.
UITLEG NAAM SLEUTELHANGER MAKEN
1) Knip voldoende koord af met een kniptang. Afhankelijk van het aantal kralen die je nodig hebt voor de naam, zou 35 cm voldoende zijn. Begin nu met het bevestigen van het koord aan de sleutelhanger. Dit doe je door een eenvoudige knoop te maken aan de sleutelhanger.
Verwarm de oven voor op 125 °C en plaats de uitgeknipte motieven met de ruwe kant naar bo- ven op aluminiumfolie. Wanneer de oven de juiste temperatuur bereikt heeft, kun je het motief in de oven schuiven. Het kromt en golft zich en krimpt daarbij. Na ongeveer 45 seconden is de folie klaar en gekrompen.
Je wachtwoorden worden opgeslagen in je Google-account. Voor een lijst van accounts met opgeslagen wachtwoorden ga je naar passwords.google.com of bekijk je je wachtwoorden in Chrome. Als je wachtwoorden wilt bekijken, moet je opnieuw inloggen.
Passwordmanagers als Enpass of KeePass kunnen de wachtwoordenkluis lokaal bewaren. Wil je je wachtwoorden dan toch op verschillende apparaten kunnen gebruiken, dan moet je je wachtwoordendatabase zelf delen, bijvoorbeeld met een clouddienst naar eigen keuze.
Wat zijn de voordelen van een wachtwoordkluis? Veilige opslag: al uw gevoelige informatie is goed beveiligd opgeslagen. Sterke wachtwoorden: omdat u wachtwoorden kunt opslaan in uw online kluis en ze dus niet hoeft te kunnen onthouden, kunt u sterke, unieke wachtwoorden gebruiken.
Bewaarde wachtwoorden bekijken in Instellingen
Selecteer in iOS 13 of lager 'Wachtwoorden en accounts' en tik vervolgens op 'Wachtwoorden'. Gebruik Face ID of Touch ID wanneer hierom wordt gevraagd of voer uw toegangscode in. Selecteer een website om het wachtwoord ervoor te zien.