blik (zn) : beschouwing, gezichtspunt, inzicht, kijk, oog, oogpunt, optiek, standpunt, visie, zienswijs, zienswijze. blik (zn) : bak, blikje, bus, doos, kistje, trommel.
Blik definities
naamw. Uitspraak: [ blɪk ] 1) (verpakkings)materiaal van metaal Voorbeeld: 'een koektrommel van blik' 2) voorwerp van blik om voedsel in te bewaren Verbuigingen: blik - ken (meerv.) Voorbeelden: 'een blikje soep' , 'blikgroenten' 3) stoffer en blik (gereedschap om vuil weg te nemen...
Een synoniem of evenwoord van een bepaald woord in een taal is een ander woord in dezelfde taal met min of meer dezelfde betekenis. Dit verschijnsel wordt synonymie genoemd.
wat (vnw) : dat, dewelke, hetgeen, hetwelk, welk, welke. die (vnw) : dewelke, hetwelk, wat, welke, wie.
bloed, cash, centen, contanten, duimkruid, duiten, kapitaal, middelen, molm, moppen, noppen, pecunia, pegulanten, ping, pingping, poen, schijven, slappe was, specie, thesaurie, vermogen.
Geld is od, saaf, money, paper of cash, en je hebt een jarra, lotto, donnie, bankoe, barkie, doezoe en millie.
Contant geld (cash, chartaal geld) in de vorm van euromunten en eurobiljetten is een wettig betaalmiddel. Maar u mag contant geld weigeren.
daarom, derhalve, dientengevolge, dienvolgens, dus, ergo, gevolglijk, zodoende. ergo (bw) : alzo, bijgevolg, derhalve, dus, gevolglijk.
Synoniemen zijn woorden die dezelfde of een ongeveer gelijke betekenis hebben, bijvoorbeeld bevolking en populatie, huis en woning, weer en opnieuw. Synoniemen zijn nuttig omdat ze voor afwisseling en stilistische verfraaiing van een tekst zorgen, maar ze kunnen ook tot verwarring en stijlbreuken leiden.
bijgevolg, derhalve, deswege, dus, dientengevolge.
Zelfstandige naamwoorden zijn woorden als huis, boom, vrouw, hout, liefde en vakantie. Vaak staat er de, het of een voor. Zelfstandige naamwoorden zijn woorden die een 'zelfstandigheid' aanduiden. Dat kunnen concrete zaken zijn, zoals mensen (man, Ineke), dieren (paard) en dingen (huis, brug, hout).
beschonken, dronken, in de lorum, in de olie, keil, ladderzat, lam, laveloos, lazarus, sikker, straalbezopen, teut, toeter, zat. bezopen (bn) : aangeschoten, beneveld, beschonken, dronken, kachel, keil, ladderzat, laveloos, lazarus, teut, toeter, zat.
Een ander woord voor een organisme is een levend wezen. In principe is elk levend wezen met een eigen metabolisme een organisme.
Blikjes kunnen gemaakt worden van zowel staal als aluminium. De can-ends en can-tabs voor drankblikjes worden eigenlijk altijd van aluminium gemaakt ook als de can-body van staal is. In dit onderzoek naar 15 verschillende blikjes hebben 4 blikjes een body van staal en de overige 11 hebben een body van aluminium.
In 1810 vroeg de Engelsman Peter Durance – what's in a name – patent aan op een methode om gesteriliseerde groenten in blik te verpakken. Mede daardoor wonnen de Engelsen vijf jaar later de beroemde slag bij Waterloo. Hun soldaten waren gevoed daar rantsoenen uit blik. In 1860 was ingeblikt voedsel algemeen gebruik.
Inhoudsmaten. Blikjes is een gestandaardiseerde vorm van verpakkingsmateriaal, wat betekent dat in grote delen van de wereld drankenblikjes dezelfde maatvoering hebben. De meest voorkomende maten in Nederland zijn 15, 25, 33 en 50 centiliter.
Woorden noemen we synoniem als ze (ongeveer) hetzelfde betekenen. Een synoniem noemen we ook wel evenwoord.
Bij synoniemnnet kun je (bovenin) aanklikken dat je de synoniemen in een grafische weergave voorgeschoteld wil krijgen. Vervolgens krijg je direct een spinnenweb aan relevante gelijkwaardige woorden in beeld. Geweldig voor wie zijn of haar tekst wil voorzien van een subtiel net aan meer en minder verwante woorden.
Een tautologie is een combinatie van woorden die hetzelfde betekenen. Vaak gaat het om synoniemen die elkaar kunnen vervangen, waardoor je iets dubbelop zegt. Een tautologie kan een stijlfiguur of stijlfout zijn, afhankelijk van de inburgering of verstening van de gebruikte combinatie.
Aldus is een vrij formeel bijwoord. Het is aan te bevelen neutralere formuleringen te gebruiken met bijvoorbeeld zo, op die manier, op die wijze.
Dwaasheid is de lijnrechte tegenstelling van wijsheid. In veel opzichten wordt 'dwaas(heid)' als het onmiddellijk tegenovergestelde van 'wijs-(heid)' gebruikt.
Eveneens en tevens zijn synoniemen van ook, maar het zijn vrij formele woorden.
1 en 2 eurocent blijven wettig betaalmiddel
De munten van 1 en 2 eurocent blijven een wettig betaalmiddel. U kunt met deze munten afrekenen. Heeft een winkelier vooraf duidelijk gemaakt dat hij afrondt? Dan hoeft hij geen munten van 1 en 2 eurocent wisselgeld te geven.
Dan noemen we het giraal. Chartaal geld zijn de bankbiljetten en munten in uw portemonnee. En giraal geld is het geld op uw betaalrekening.
De magische grens is 10.000 euro. Zolang je je binnen deze grens bevindt, hoef je geen melding te maken bij de belastingdienst.