Fris en bitter.Smaak van zure sinaasappels, rabarber, gentiaan. Erg verfrissend. Een klein zuurtje blijft hangen.
Wat betreft de smaak zijn de twee ook goed van elkaar te onderscheiden. Allebei bitterzoet, te danken aan de sinaasappel, maar Aperol toch een net even iets zoeter dan Campari. Campari is dus wat bitterder en heeft ook meer de smaak van onder andere rabarber, bessen en een mysterieuze blend van kruiden.
Schenk de Aperol (2 delen) over de ijsblokjes. Schenk daar de prosecco (3 delen) overheen. Schenk als laatste nog spa rood of bruisend water (1 deel) over het zomerdrankje. Roer het drankje een keertje door.
Aperol is een aperitief likeur met een rood-oranje kleur en een bitterzoete smaak, verkregen door het infuseren van sinaasappel en kruiden in alcohol. Het originele recept is geheim en is nog steeds het recept van de Barbieri broers.
Campari is ook een Italiaanse likeur. Door de bitterzoete smaak lijkt deze drank vanwege de sinaasappel veel op Aperol. Toch is er een duidelijk verschil tussen deze likeuren.
Gezondheid
Alcoholische dranken zoals Aperol zijn niet geschikt als onderdeel van je dagelijkse voedingspatroon. Aperol kun je wel als extraatje drinken. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Aperol wordt in het hedendaagse geproduceerd door Campari. De ingrediënten zijn onder andere bittere sinaasappel, gentiaan, rabarber en kina. Aperol heeft een alcoholpercentage van 11% en is roder en donkerder van kleur dan Campari.
Een Aperol Spritz bevat slechts drie ingrediënten: Aperol likeur, mousserende wijn en bruiswater. Aperol is een Italiaanse likeur die bekend staat om zijn bitterzoete smaak.
Prijs €15,35.
Aperol is een oranje-rode likeur die in 1919 in Italië is uitgevonden. Het recept zelf is geheim, maar er zitten smaken in van bittere sinaasappels, rabarber en gentiaanwortel.
Aperol bevat slechts 11 procent alcohol en bewaar je dus ook in de koelkast. Voor een kwaliteitsvolle aperol spritz gebruik je best geen fles die langer dan een maand open is.
Aperol Spritz heeft een oranje kleur en een wat zoetere smaak. De inhoud van dit flesje is 20cl en heeft een alcoholpercentage van 9%.
“Een Feloranje Sprankelend Aperitief”
De naam Aperol is afgeleid van het Franse woord Apero wat staat voor aperitief. De term spritz betekent spuiten en is vermoedelijk afkomstig van het Duitse woord Spritz. Met dank aan de gebroeders Barbieri, de Italiaanse likeurspecialisten geniet de wereld sinds 1919 van Aperol.
Ballonglas voor gin-tonic en aperol spritz
Daarnaast is er genoeg ruimte voor grote ijsblokjes, waardoor je cocktails ijskoud serveert. Het ballonglas gebruik je voor een gin-tonic en aperol spritz.
Een prosecco uit de supermarkt is goed genoeg. Het gaat namelijk om de frisse basistonen van de prosecco. Die balanceren uiteindelijk met de Aperol. En of dat nou een prosecco van 50 euro de fles is of van 5: die basistonen blijven bij elke prosecco hetzelfde.
Al hadden de soldaten het niet over 'aanlengen' maar over 'injecteren', 'spritzen' dus. Zo ontstond Spritz, aangelengde wijn. En dat gebeurde dus ook met Aperol. Alleen vonden de Italianen een shotje sodawater in hun Aperol geen succes, dus voegden ze er wat lekkers aan toe: prosecco.
Vrijwel onbeperkt houdbaar in hele verpakking. Wijn en alcoholische drank hoeft geen THT-datum te bevatten.
Aperol Barbieri is een unieke bitterzoete drank die gemaakt is van bittere sinaasappel, rabarber, gentianen een breed aantal wortels en kruiden. Deze combinatie van ingrediënten liggen midden in het geheime recept van Aperol, een recept waar niks aan veranderd is sinds 1919.
Italiaanse digestieven, Grappa, Limoncello, Cynar, Nocino, Fernet, Aperol, Sambuca, mirto.
Uit een fles aperol kun je wel 17 spritzjes maken, dus ook met de kosten van de prosecco en spa erbij altijd nog stukken goedkoper! Heb jij weleens een Aperol Spritz gedronken?
Hoewel we normaal gesproken wel eens waarschuwen voor de prijzen van een drankje op een Italiaans terras (die op populaire plekken flink kunnen oplopen), hoef je in Padova niet bang te zijn voor een gepeperde rekening. Zowel een glas wijn als een Spritz kost hier slechts drie euro. Trek?