Een ongezonde levensstijl zoals roken, het nuttigen van alcohol en vele uren spenderen achter telefoon of laptop, kunnen bijdragen aan het ontstaan van donkere kringen onder de ogen. De belangrijkste boosdoeners zijn echter slaaptekort (vermoeidheid) en (negatieve) stress.
Een tekort aan antioxidanten zorgen voor donkere kringen. Dus vitamine C en vitamine E moet je veel eten. (Weet je ook meteen waarom er in gezicht crèmes vaak vitamine E zit). Om deze vitamines binnen te krijgen eet je lekker veel groente en ook fruit.
Laserbehandeling met een pigmentlaser. Er zijn diverse pigmentlasers bekend die het overmatige pigment bij donkere kringen kunnen verminderen. Iedere laser heeft haar voor- en nadelen. Zowel Q-switched nanoseconde lasers als de ultrasnelle picoseconde lasers zijn ingezet om dit probleem aan te pakken.
Donkere kringen krijg je doordat de onderliggende bloedvaatjes door je huid heen zichtbaar zijn. De huid is daar erg dun en er is nauwelijks vet- of bindweefsel dat de vaatjes onzichtbaar kan maken. Daardoor krijgt de huid onder je ogen een enigszins blauwe of grijzige gloed.
Behandeling met fillers
Wanneer de donkere kringen van erfelijke aanleg of van ouderdom zijn, of wanneer de tips niet genoeg resultaat geven, is de meest effectieve en langdurige oplossing: het wegwerken met een filler. Bij deze behandeling wordt door een gespecialiseerd arts hyaluronzuur geïnjecteerd.
Vaak worden aambeienzalf en vaseline genoemd als middel om wallen tegen te gaan. Aambeienzalf kan de zwelling verminderen en vaseline zou hydraterend werken. Met dit soort middelen loopt u echter het risico dat uw oog en de huid eromheen geïrriteerd raken.
Wat is het verschil tussen wallen en donkere kringen? Wallen en donkere kringen verschillen nogal van elkaar. Zo zien wallen eruit als een soort vochtkussentjes, terwijl donkere kringen meer lijken op 'halve maantjes' onder je ogen.
Een goede nachtrust en een gezond en gevarieerd dieet kunnen wallen helpen voorkomen en deels verminderen. Indien je wallen hebt die zijn ontstaan door huidveroudering of genetische aanleg kun je ze helaas niet laten verdwijnen.
De wallen ontstaan door vocht. 's Nachts, wanneer je slaapt, is je lichaam druk bezig met herstellen, zo worden onder andere afvalstoffen opgeruimd en wordt het vocht goed verdeeld over het lichaam. Te weinig slaap kan er dus voor zorgen dat je wallen krijgt door vocht.
Een korte massage doet wonderen. Masseer de zone rond je ogen zachtjes met NIVEA Q10 Oogcontourcrème Anti-Rimpel POWER. Doe dit met ronddraaiende bewegingen van buiten naar binnen. Verkoelt en verfrist niet alleen de huid, ook het lymfevocht wordt zo geleidelijk afgevoerd.
Concealer is speciaal ontwikkeld om donkere kringen te verbergen. Het is ook het ultieme wapen om komaf te maken met aanhoudende donkere kringen. Om het uitzicht te verhelderen, kies je best een concealer die iets lichter is van tint dan je eigen huidskleur. Breng vervolgens een vloeibare foundation aan.
Leg het watje daarna op je gesloten ogen voor ongeveer tien minuten. Als je dit regelmatig doet en daarna goed afspoelt met water, is de kans groot dat je snel resultaat ziet.
Het gaat vooral om de vitaminen B6, B12, C, en K en het mineraal ijzer. Je huid wordt bleker door een vitamintekort, waardoor je wallen en kringen ook extra zullen opvallen. Teveel zout kan ook zorgen voor een vochtophoping. TIP: Eet voedingsmiddelen die vitaminen B6,B12,C, en K bevatten, alsook veel kalium en ijzer.
Bij donkere kringen zie je door de huid een grijze kleur van botvlies van de schedel en een blauwe kleur van de bloedvaten. Wallen onder de ogen geven over het algemeen geen lichamelijke klachten, maar kunnen wel schaamte opwekken. Wallen onder de ogen herken je aan een ophoping onder het oog.
De Collistar oogcrème is een van de beste oogcrèmes van 2022, voor een vochtarme huid. Deze crème is parfumvrij en dus een goede oogcrème voor de gevoelige of vermoeide huid. Het camoufleert wallen en vermindert de rimpels rondom de ogen. Een van de beste oogcrèmes van L'Oréal is de Golden Age oogverzorging.
Huidveroudering is de grootste boosdoener bij het ontstaan van vochtwallen. Het collageen in de huid neemt door veroudering namelijk af, waardoor de huid minder elastisch wordt en gaat hangen. Vocht trekt in het huidoverschot dat ontstaat en leidt tot de vorming van wallen of zakken onder uw ogen.
Er zijn ook huis-tuin-en-keukenmiddeltjes tegen wallen. Zoals gezegd helpt kou tegen zwellingen, dus leg 's ochtends een washandje met ijsklontjes of koude komkommerschijven op je ogen. Dit helpt, al is het slechts tijdelijk. Een bekend oma weet raad-middel is ook aambeienzalf, dat zwellingen doet afnemen.
In een notendop is de huid rondom de ogen gevoeliger, kwetsbaarder en vatbaarder voor externe invloeden. Daarom kan de huid bij de oogcontouren gaan hangen of zakken als je deze niet goed verzorgt.
Vermijd crèmes met alcohol. De minder goede soorten die voorkomen in cosmetica zijn: Alcohol Denat, Ethanol, Ethyl Alcohol, Methanol, Benzyl Alcohol en Isopropyl Alcohol. Afhankelijk waar dit ingrediënt in de lijst staat zal het product een hoge of zeer lage concentratie bevatten, dus hoe later in de lijst hoe beter.
Eigenlijk is een aparte oogcrème nergens voor nodig. Het enige wat specifiek is voor een oogcrème, is dat het in een klein potje zit en dat het product mild genoeg is voor de huid onder je ogen. De huid is hier namelijk dunner en dus gevoeliger dan de rest van je gezicht.
Helpt tegen acne
Heb je regelmatig last van acne of puistjes ? Dan kan uierzalf zeker een verlichting zijn voor u. De zalf kan acne bestrijden, omdat het licht ontsmettend en verzorgend werkt. Natuurlijk als je last hebt van ernstige acne kun je beter een dermatoloog of schoonheidsspecialist raadplegen.
Smeren, smeren, smeren !
Heb je erg vaak last van kringen? Dan is een speciale oogserum voor jou werkelijk een must. Speciale oogserums verzorgen de huid van de ogen heel goed. Het maakt de huid strakker, sterker en daardoor wordt de huid ook wat minder doorschijnend.