Deze piercings staan erom bekend dat ze het meest pijn doen, dus als je iemand mee wilt nemen om je hand vast te houden zal niemand daar wat van zeggen. Een daith piercing is een gaatje in het stuk kraakbeen in je binnenoor, boven de gehoorgang.
De tepelpiercing zal blijven op nummer één staan als meest pijnlijke piercing. Andere piercings kunnen ook best pijnlijk zijn maar de pijn die jij zal ervaren is volledig afhankelijk van jouw persoonlijk pijngrens en de ervaring van je piercer.
Een tragus piercing wordt gezet in een gedeelte van het oor dat bestaat uit kraakbeen. Deze piercing zit amper in de weg tijdens het slapen en geneest vaak sneller dan elke andere piercing die in kraakbeen wordt gezet.
In één beweging wordt doormiddel van een machientje het gaatje door je oor geprikt. Over het algemeen wordt het schieten van oorbellen als minder pijnlijk gezien in tegenstelling tot piercen, maar ook dit valt reuze mee.
Neem de tragus, het stukje kraakbeen aan de voorkant van je oor: in de tragus vind je acupunctuurpunten die je honger, hormonen en stress beïnvloeden. Een piercing door je tragus zou dus invloed kunnen hebben op deze dingen. En neem de neus, waar acupunctuur vaak toegepast wordt om verstoppingen op te lossen.
In de afgelopen twintig jaar is de hoge oorpiercing snel populair geworden. Deze piercing, de helixpiercing genaamd, is een piercing in het bovenste randje van de oorschelp, door het kraakbeen. Helaas geeft zo'n piercing soms een ernstige ontsteking. Het kraakbeen in de oorschelp is slecht doorbloed.
Doet het veel pijn? De helix kan snel gezet worden, omdat het een zeer dunne piercing is. Of je veel pijn ervaart tijdens het zetten van deze piercing, ligt aan jouw pijngrens. Het is wel wat gevoeliger, omdat het in kraakbeen zit.
De nieuwe piercing heeft tijd nodig om te genezen en de gaatjes kunnen dichtgroeien als je de piercing verwijdert. Het duurt tot 6 weken voordat de gaatjes volledig zijn genezen.
De helix bestaat volledig uit kraakbeen. Ondanks dat kraakbeen vrij flexibel is, bestaat er een kans dat deze versplintert wanneer de piercing geschoten wordt. De GGD heeft om deze reden richtlijnen opgesteld die het schieten van kraakbeenpiercings verbieden. In plaats daarvan moeten deze piercings gepiercet worden.
Oorlel piercings zijn relatief pijnloos omdat ze worden gezet in een vlezig stuk huid zonder kraakbeen. Het zetten is eenvoudig, snel en hij geneest meestal redelijk goed.
Het is afgeraden om meer dan 3 piercings tegelijk te zetten, bijvoorbeeld 2 helix piercings en 1 oorlel piercing of 1 navel piercing en 2 helix piercings. Het lichaam zal trager en moeizamer genezen aangezien het al meerdere piercings zal moeten genezen.
Zeker wanneer je zacht haar hebt is dat handig want dan blijft de klem beter zitten in je slaap. Je kan ook een donut kussentje of nekkussen gebruiken. Ga liggen op het kussen en leg je oor in het gat van het kussen. Er zal dan geen druk op de piercing komen omdat je oor in het gat van de kussen zweeft.
Volgens de principes van de acupunctuur zitten er op de plek van de Daith piercing drukpunten die, bij de juiste stimulatie, hoofdpijn en migraine zouden kunnen verlichten. Enkele mensen hebben aangegeven dat ze na het laten zetten van een Daith piercing een duidelijke afname van de klachten opmerkten.
NEUSPIERCING LATEN ZETTEN
Dit wordt altijd gedaan met een speciaal neusknopje, deze heeft geen scherpe randjes of uiteindes zodat de neuspiercing sneller geneest. Wil je liever ringetjes als neuspiercing? Geen probleem! Dit kan direct worden aangepast nadat de piercing is genezen.
Of je beter kan schieten of piercen hangt af van de plek waar je je oorbel neemt. Als je een oorbel in je oorlel wil, dan is schieten de snelste manier, die het minste zeer doet. Piercen wordt vaak gedaan als de plek waar de oorbel komt bestaat uit kraakbeen, zoals de bovenste rand van je oor bijvoorbeeld.
Het is verboden om een tatoeage of piercing aan te brengen bij kinderen onder de 12 jaar.
En zoals met alle piercings: tijdens de geneesperiode is het belangrijk dat je je piercing zoveel mogelijk uit de zon houdt en er niet mee gaat baden/zwemmen of naar de sauna gaat om infecties te voorkomen.
Bij een bloemkooloor is de oorschelp beschadigd. De oorschelp is zo vervormd, dat die iets weg heeft van een bloemkoolroosje. Dit ontstaat meestal na een flinke klap (trauma) op het oor, zoals bij boksen of andere contactsporten, of bij een piercing door het bovenste gedeelte van het oor.
Bij een recent gezette piercing is het heel normaal dat de eerste 2 dagen na het zetten van de piercing nog een beetje bloed vrijkomt. Houdt de piercing schoon met een fysiologische zout, tot deze helemaal is genezen. Was je handen zowel voor als na het aanraken van uw piercing.
Het dicht laten groeien van diverse piercings
Het dichtgroeien van een pas gezette helix piercing bijvoorbeeld gaat meestal vrij snel. Als je helixpiercing of andere kraakbeenpiercing al wat langer zit en goed genezen is, kan dit een flinke tijd duren. Het dichtgroeien van een septumpiercing is ook vrij wisselend.
Je moet niet met een verse piercing gaan draaien of wiebelen, reden nummer 1 van irritaties en ontstekingen. Je piercing kan hoe dan ook niet vast groeien aan de huid! Elke keer als je met de piercing gaat draaien of wiebelen ben je het wondje aan het irriteren en opnieuw kapot aan het maken.
Hoe lang mag ik niet zwemmen met een vers gezette piercing? Met een nieuwe piercing mag je de eerste 6 tot 8 weken niet zwemmen, niet in de sauna, niet onder de zonnebank en niet in bad. Alle warme, vochtige ruimtes verhogen de kans op een ontsteking.
Het doet zo veel pijn, omdat de piercer heel lastig bij dit deel van je oor kan komen. Het zetten is nogal een gepriegel, waardoor het zetten erg pijnlijk is.
De rook piercing gaat door een dikke laag kraakbeen maar de pijn is zeker doenbaar! Trouwens, als je kijkt naar het resultaat, dan is het het zeker waard. Het zetten van een piercing zal voelen als een kneepje maar je wordt er snel van verlost. Natuurlijk is pijn een subjectief onderwerp, het verschilt voor iedereen.