Tortillachips fabrikant Paqui heeft de heetste chips ter wereld gelanceerd: de Carolina Reaper Madness. Deze smaakpapilverzengende creatie is zo heet dat hij per stuk is verpakt, in een metaforisch doosje in de vorm van een doodskist.
De chips zijn gemaakt van de Caroline Reaper peper. Dit is de heetste peper ter wereld en daar danken de chips hun naam dan ook aan. Dieet? De Caroline Reaper Madness kost $4,99 per stuk en zullen in oktober in de verkoop gaan.
Vind je de “pittige chips” in de supermakt ook altijd zo saai en flauw? Dan is de Hot Chip challenge misschien wat meer voor jou. In dit doosje zit namelijk één van de heetste chips ter wereld. In het doosje vind je een vacuüm verpakte chip die volledig donker is door de Carolina Reaper en Scorpion peperpoeder.
Pringles Flame Spicy BBQ
Dus ben je een BBQ-lover en hou je van chips met een beetje pit? Deze Pringles Flame Spicy BBQ kost €2,19.
Durf jij het aan om deze intens vurige opgerolde tortilla chips te proeven? Takis Nitro Habanero & Lime tortilla snacks chips zijn zeer pittig en proeven als vuur en lava op jouw tong. Geniet van deze pittige maïs snack met habanero-peper en limoen!
1. Carolina Reaper — 2.200.000 SHU.
Deze peper, gekweekt door een Amerikaan met de toepasselijke naam Ed Currie, werd in 2013 door het Guiness Book of Records uitgeroepen tot heetste peper ter wereld. Het eten van de Carolina Reaper is niet zonder gevaar.
Maar let op, deze zijn alleen geschikt voor mensen die van extreem pittig eten houden. De Carolina Reaper is extreem pittig van smaak. Deze peper heeft een waarde tussen de 1.500.000 tot de 2.200.000 op de Scovilleschaal. Je kunt de Carolina Reaper verwerken in een salsa, saus of sambal.
De Carolina Reaper is sinds 2012 met gemiddeld 1.569.300 SHU en uitschieters tot 2.200.000 SHU de heetste peper ter wereld volgens Guinness World Records. Pepperspray meet er ongeveer 2.000.000 en een paprika 0.
De Madame Jeanette is een zeer hete en aromatische West-Indische pepersoort, waarschijnlijk de heetste peper die er bestaat, wees daarom voorzichtig bij het verwerken en het eten van deze peper. Hij is nauw verwant aan de Habanero, een Mexicaanse pepersoort.
Phaal curry, Engeland
Deze curry uit de Engels-Indiase keuken staat bekend als pittigste curry van de wereld. In de curry gaan zowel de Scotch Bonnet-peper als de Habanero. Een restaurant in New York serveert zelfs een variant van deze curry waarin acht verschillende pepers worden gecombineerd.
Goed om te vermelden: In Nederland is deze Takis Chips zeer schaars en vrijwel niet te krijgen, maar wij hebben goed nieuws! The Candy Corner heeft een hoop voorraad Takis Chips ingeslagen zodat jullie deze zowel in Amsterdam als online kunnen kopen! Ben je op zoek naar nog meer hete en pittige chips?
Eerste probleem: ze zijn bijna overal uitverkocht. Tweede probleem: het Federaal Voedselagentschap (FAVV) verbiedt ze, maar om een andere reden dan je zou denken.
Takis Blue Heat zijn knapperige gerolde tortilla chips met de intense smaak van limoen en hete chillipeper.
Carolina Reaper smaak
De hitte van een peper wordt altijd gemeten met de schaal van Scoville, ontwikkeld door Wilbur Scoville in 1912. De Carolina Reaper is al sinds 2013 de allerheetste peper volgens de Scoville schaal. Deze peper heeft een hitte waarde tussen de 1.500.000 SHU tot de 2.200.000 SHU.
Op scoville-schaal vallen ze tussen de 100.00 en 350.000 eenheden. Zaden van de Madame Jeanette Peper van eind maart tot begin juni bij minimaal 20 °C binnenshuis zaaien of bij voorkeur in een kasje. Na circa 7 weken overpotten en geleiden met touw of Plantenstokjes 25 cm.
Om Carolina Reaper zaden te kiemen, plant je ze gewoon direct in hun uiteindelijke potten. Maak een kuiltje van ongeveer 1cm diep en bedek het voorzichtig met aarde. Houd de grond vochtig, want vocht is essentieel voor de kiemkracht.
Ze zijn beide even heet. Wel is het zo dat de Habanero duidelijk de zoetige smaak mist, die de Madame Jeanette wel heeft. Ook de Habanero peper scoort 350.000 op de Scoville schaal. Habanero's komen voor in Zuid Amerika en Mexico.
De twee soorten pepers lijken erg op elkaar, maar het verschil is dat de gele Adjuma iets pittiger is dan de Madame Jeanette. En dat de Madame Jeanette juist een fruitigere smaak en sterke citrusachtige geur heeft, vandaar de naam Lemon Habanero.
Jalapeño smaak
De Jalapeño peper is een licht pittige peper. De hitte van een peper wordt gemeten met de Scovilleschaal. De waarde van de Jalapeño peper is 2.500 tot 8.000 op de Scovilleschaal en zit hiermee tussen de milde en de scherpe pepers in.
Madame Jeanette (Capsicum chinense) is een hete, gele chilipeper-cultivar die oorspronkelijk uit Suriname komt. Deze peper is zeer heet, 125.000 tot 325.000 op de Scovilleschaal.
Met een Scoville-waarde van meer dan 1 miljoen, is de Ghost Pepper naar schatting vierhonderd keer heter dan Tabascosaus en bijna driehonderd keer heter dan de jalapeño.