De beste kauwgom
Wil je vooral minder plakvorming, sterker glazuur en minder kans op gaatjes, dan is Xylitol Kauwgom waarschijnlijk de beste keus. Zoek je iets wat de zelfreinigende werking van je gebit ondersteunt, aanslag voorkomt en helpt tegen gaatjes, dan kun je beter voor Odol Med 3 Kauwgom gaan.
Teveel kauwen kan leiden tot heel wat kaakproblemen. Overmatig gebruik heeft een laxerend effect. Kauwgom maskeert je slechte adem, maar lost het zeker niet op. Overmatig kauwen kan leiden tot het prikkelbaredarmsyndroom (buikklachten, afwijkende stoelgang,...).
Kaux kauwgom
De kauwgom van het Duitse bedrijf Kaux heeft een sterkere concentratie xylitol dan de meeste kauwgoms en helpt zo gaatjes te voorkomen. Kaux bevat geen 'slechte' ingrediënten. Suikervrij, glutenvrij, zonder aspartaam, sorbitol en titaniumdioxide.
Chewsy is een natuurlijke en suikervrije kauwgom, gemaakt met slechts 5 natuurlijke ingrediënten afkomstig van bomen. Dat betekent geen aspartaam, geen kunstmatige smaakstoffen of zoetstoffen, geen conserveringsmiddelen en geen plastic gombasis.
Er zijn inderdaad voordelen van kauwgom. Zo verhoog je de productie van speeksel en je kauwt – iets waarvan het belang intussen duidelijk is geworden. Daarnaast kan kauwgom kauwen stress verminderen en het geeft je een frisse adem. Na een zoete/zure snack kan kauwgom kauwen helpen bij het beperken van de zuuraanval.
Diëters krijgen soms het advies om te knabbelen op kauwgom. Dat zou het hongergevoel onderdrukken, je minder doen eten en dus helpen bij het afvallen.
De kauwgom is één van de vier Sportlife Base smaken, deze behoren al sinds de jaren 80 en 90 tot de meest favoriete kauwgom van Nederland. Het geeft je een frisse adem en een fris gevoel in je mond. De kauwgom is ook nog eens suikervrij!
Het gebruik van Mentos Gum Insta White is veilig voor het tandglazuur. Het is suikervrije kauwgum (met xylitol) dat helpt tandplak te neutraliseren. Het neutraliseren van tandplak kan worden behaald door een paar keer per dag te kauwen, voor ten minste 20 minuten, op Insta White nadat je hebt gegeten of gedronken.
Als je op kauwgom kauwt, produceert je mond meer speeksel, waardoor sommige van de zuren die zich in je mond vormen wanneer je voedsel afbreekt, worden geneutraliseerd of weggespoeld. Als je na je maaltijd op kauwgom kauwt, kan dit je tanden beschermen en bijdragen aan een goede mondgezondheid.
In suikervrije kauwgom zitten namelijk vaak polyolen, zoals sorbitol of xylitol. Deze zoetstoffen hebben een laxerend effect. Neem je af en toe een kauwgompje, dan merk je daar waarschijnlijk niets van. Heb je gevoelige darmen of verbruik je hele pakjes kauwgom, dan ontstaat er mogelijk diarree.
We kauwen gemiddeld op 350 kauwgompjes per jaar. Kortom; we kauwen wat af. Wat veel mensen niet weten, is dat kauwgom een hoge bloeddruk kan veroorzaken.
Naarmate er langer op de kauwgom werd gekauwd, nam het aantal bacteriën in de kauwgom toe. Het bleek uiteindelijk het meest effectief om dertig seconden te kauwen. “Na langere tijd kauwen kan inderdaad het aantal bacteriën in de kauwgom weer afnemen,” zegt hoofdonderzoeker Stefan Wessel tegen HP/De Tijd.
Suikervrije Kauwgom
Kauwgum houdt de speekselproductie op gang en voorkomt dat uw mond uitdroogt, waardoor het een goed effectief wapen is tegen slechte adem. Kies altijd voor een suikervrije kauwgom, want anders heeft het juist een averechts effect, omdat suikers door bacteriën in stinkende gassen worden omgezet.
De pepermuntjes van Smint zijn suikervrij en bevatten xylitol. Dat is een suikervervanger die in heel veel snoepproducten voorkomt. Nagenoeg alle kauwgom die we in Europa eten bevat xylitol. Xylitol zit in de vezels van veel groenten- en fruitsoorten en is net zo zoet als suiker, maar zorgt voor 40% minder calorieën.
Mag kauwgom en pepermunt gebruikt worden? Suikervrije kauwgom, suikervrije pepermunt en gelatine zijn binnen het ketogeen dieet vrij te gebruiken.
Kaux kauwgom met xylitol voor sterke tanden, frisse adem en meer speeksel | bol.com.
Amsterdam, 24 juli 2018 – Weinig mensen beseffen dat je op plastic kauwt als je kauwgom in je mond hebt. Het gom, vroeger gemaakt van natuurlijke hars, is tegenwoordig bijna altijd van synthetisch rubber. In plaats van hars worden op olie gebaseerde polymeren gebruikt.
Veel kauwgom veroorzaakt je obstipatie
Dit is een fabel, het is namelijk juist andersom: van veel kauwgom, kun je waterige ontlasting krijgen. In suikervrije varianten zitten namelijk vaak polyolen, zoals sorbitol of xylitol. Deze zoetstoffen hebben een laxerend effect.
Mensen die vaak kauwgom met sorbitol (een suiker substituut maar tevens ook laxeermiddel) kauwen, kunnen een chronische diarree oplopen die tot aanzienlijk gewichtsverlies kan lijden.
Aspartaam kan schadelijk zijn voor onze gezondheid. Dat blijkt uit diverse onderzoeken. Zo heeft de zoetstof invloed op het insulinehormoon. Er lijkt zelfs een verband te zijn tussen aspartaam en hartziekten, vroeggeboorte, leer- en gedragsproblemen en kanker.
Je mag bij diabetes type 2 enkel kauwgom eten waar geen suiker in zit. Helemaal vlak voor het nuchter bloedprikken is het van belang om geen producten te nemen die invloed hebben op de bloedglucosewaarden. Maar ook als je gesteld bent op je gezondheid (en gebit) wil je suikerrijke producten zoveel mogelijk vermijden.