De nummer 1 van deze test is de SodaStream Chrystal Megapack. Dit bruiswatertoestel is eenvoudig in gebruik, heeft een net design, is inclusief flesjes en de cilinders zijn eenvoudig te vervangen en te verkrijgen. Dit betekent dat een goede nummer een is.
De SodaStream Crystal is volgens ons de beste sodastream qua prijs-kwaliteitverhouding. De beste koop sodastream qua prijs-kwaliteitverhouding komt inclusief twee glazen flessen. Dankzij de verschillende standen kies je zelf hoe sterk de beste koop sodastream qua prijs-kwaliteitverhouding je water moet carboneren.
Het verschil tussen de Spirit en de Crystal zit hem voornamelijk in het materiaal. De Spirit is van kunststof, wat minder stevig is en daardoor minder lang mee gaat. De flessen neem je wel gemakkelijk mee voor onderweg. De Crystal is een stuk steviger, dankzij de rvs behuizing en de glazen flessen.
Conclusie. Hoewel je met alle 3 de SodaStream modellen bruiswater maakt, verschillen de ART, TERRA en het DUO wel degelijk van elkaar. Het DUO model heeft een metalen behuizing, terwijl het TERRA model juist een luxe, matte afwerking heeft. De SodaStream ART heeft een hendel waarmee je bubbels maakt.
Conclusie. Voor frisdranken is een SodaStream zeker niet goedkoper, voor bruiswater scheelt het maar een klein beetje. Daarnaast duurt het een flinke tijd voor je het apparaat hebt terugverdient. Er zijn vast heel goede redenen om een SodaStream aan te schaffen, het financiële voordeel is daar echter niet een van.
bij de meeste albert heijn winkels, kan je deze lege koolzuurcilinder omruilen voor een volle cilinder, je betaalt dan maar €12,99. Lege sodastream cilinders zijn alleen in de winkel in te ruilen voor volle cilinders.
Eén standaard koolzuurcilinder is voldoende om 50 tot 60 liter water mee te carboniseren. Wanneer deze leeg is, kun je die omruilen voor een hervulde patroon in een winkel bij jou in de buurt voor 13 euro. Je CO2 cilinders kun je nu ook inleveren bij de Albert Heijn.
Neem je lege koolzuurcilinder mee naar het dichtstbijzijnde SodaStream omruilpunt. Aan de balie of kassa ruil je deze om voor een nieuwe cilinder tegen een betaling voor het koolzuurgas (adviesprijs 12,99 euro). We raden je aan om altijd een Reservecilinder erbij te kopen, zo kom je nooit zonder bruis te zitten.
In de kunststof BPA-vrije SodaStreamfles kan 1 liter bruisende drank. Met de bijbehorende zwarte dop sluit je de fles hermetisch af, waardoor het koolzuur langer in de fles blijft. De flessen zijn vaatwasserbestending, en te gebruiken tot de houdbaarheidsdatum die op de fles vermeld staat.
De glazen flessen van SodaStream zijn speciaal ontworpen en geschikt voor het Penguin- en CRYSTALtoestel. De fles van 750 ml is af te sluiten met de bijbehorende zwarte dop, waardoor het koolzuur langer in de fles blijft.
Er staat een houdbaarheidsdatum op je SodaStream petfles. Dat is nodig omdat de kwaliteit van de fles na lang gebruik afneemt door het koolzuur en de druk waarmee het spuitwater gemaakt wordt. Na deze vervaldatum kan je de fles wel nog gebruiken om plat water met je mee te nemen.
Bruisend water maken is heel eenvoudig. Zo geef je bijvoorbeeld de SodaStream of de sodamaker van Aarke makkelijk een plekje in je keuken. Deze bruiswatertoestellen zijn namelijk snoerloos en compact. Het enige wat je daarna doet is de bijgeleverde fles tot de vulrand met kraanwater vullen en in het toestel zetten.
Sodastream-water is ook aanzienlijk duurder dan kraanwater. Een apparaat kost 75 tot 100 euro en de gasflessen voor de prik zijn 25 euro per stuk. Rietveld vindt het toch de moeite waard. “Een liter zelfgemaakt bruisend water kost 30 tot 40 cent.
Met de knop bovenop voeg je bubbels toe aan het water. Druk drie keer 2 seconden voor lichte bruis, tot 5 keer 2 seconden voor intense bruis. Maak de fles los van het apparaat, voeg naar wens een smaak toe.
Ja dat doet het. De siropen van SodaStream smaken prima en de mogelijkheid om eigen siropen te gebruiken maken het tot een apparaat wat je kunt gebruiken voor de smaak die jij het lekkerst vind.
In Nederland is SodaStream verkrijgbaar bij onder andere Albert Heijn, BCC, Blokker, Bol.com, Coolblue, MediaMarkt, PLUS en SodaStreamStore.nl.
Wanneer je merkt dat er niet voldoende bubbels meer in je water komen, is de CO2-cilinder leeg. Twijfel je? Dan kan je nog altijd de volgende zaken controleren: Je drukt verschillende keren op de knop maar je hoort geen fluit- of bromtoon.
Deze lege koolzuurcilinder kan je vervolgens omruilen in een AH, Media Markt, Blokker of BCC in de buurt. Tegen betaling van het koolzuurgas ontvang jij weer een volle cilinder waarmee je opnieuw kunt genieten van een bruisend glas water.
Tot 1 jaar na THT-datum en mogelijk langer, mits het er nog goed uitziet en de verpakkking heel is.
Het voordeel van een SodaStream bruiswater machine is dat je altijd bruiswater bij de hand hebt. Daarbij is het goed voor het milieu. Je verbruikt namelijk een stuk minder plastic, dankzij de herbruikbare flessen. Je vult de flessen gewoon met kraanwater en voegt zelf de hoeveelheid prik toe.
Neem je lege koolzuurcilinder mee naar het dichtstbijzijnde SodaStream omruilpunt. Aan de balie of kassa ruil je deze om voor een nieuwe cilinder tegen een betaling voor het koolzuurgas (adviesprijs 12,99 euro). We raden je aan om altijd een Reservecilinder erbij te kopen, zo kom je nooit zonder bruis te zitten.
Daarvoor krijg je een SodaStream-apparaat, een CO2-cilinder en een plastic karaf om in het apparaat te plaatsen. Eén cilinder kan maximaal 60 liter bruiswater maken, afhankelijk van de sterkte van de bubbels, die je zelf kunt instellen.
Je vult de fles met water en zet deze in de bruiswater machine. Door op de knop te drukken voeg je koolzuur toe aan het water. Het koolzuur komt uit de CO2 cilinder die je aan de achterkant van het apparaat bevestigt. Hoeveel koolzuur je toevoegt bepaal je zelf.
€ 0,22. Prijs en voorwaarden zoals vermeld in de folder zijn leidend.