Fu Wan #1 Ping Tung 62% - bekroond als beste pure chocolade ter wereld.
We raden aan om witte chocolade van goede kwaliteit te gebruiken, omdat die minder snel klontert dan de goedkopere varianten. Goede witte chocolade zijn bijvoorbeeld de witte chocolade callets en blokken van het merk Callebaut. Hierbij zijn de callets het makkelijkst te smelten.
Kies bij het bakken voor melkchocolade met een cacaogehalte van minimaal 20 %. Als u die informatie niet op de verpakking kunt vinden, is dat een duidelijke indicatie dat een merk het volgens de FDA-minimumwaarde van 10% redt. De chocolade is dan te zoet en te mild om veel chocoladesmaak aan bakproducten toe te voegen.
In principe smelt alle chocolade, maar witte chocolade staat erom bekend dat het snel korrelig wordt. Je kunt dus het beste melkchocolade of pure chocolade gebruiken als je chocolade wilt smelten. Wil je je chocolade kleuren, dan kun je hiervoor wel het beste witte chocolade gebruiken.
Wat is de gezondste pure chocolade? De gezondste donkere chocolade heeft een cacaogehalte van 85 procent of meer. Dit hoge cacaogehalte betekent dat de chocolade rijk is aan antioxidanten, die talrijke gezondheidsvoordelen hebben.
Rijk aan antioxidanten: Bournville pure chocolade zit vol met krachtige antioxidanten zoals flavonoïden, die helpen je lichaam te beschermen tegen vrije radicalen. Dit betekent dat het je immuunsysteem kan versterken en het risico op ziektes kan verminderen .
Fu Wan #1 Ping Tung 62% - bekroond als beste pure chocolade ter wereld.
Pure chocolade: deze bevat tussen de 50 en 70% pasta en cacaoboter. Voor gebak kun je het beste een pure chocolade kiezen met minstens 54%. Melkchocolade: de mildere smaak komt door de extracten van cacao, cacaoboter, suiker en melkpoeder waaruit het bestaat.
Is alle chocolade geschikt om te smelten? Ja in principe wel, dus of je nu melk, puur of wit hebt, het zal allemaal smelten. Pure chocolade en melkchocolade kan je prima van een huismerk kopen. Goedkope witte chocolade daarentegen smelt niet goed en wordt vaak korrelig.
Het verschil tussen het koken en 'normaal' eten van chocolade is grotendeels hoeveel de chocolade is gezoet . Bakchocolade bevat meestal weinig of geen suiker vergeleken met gewoon eten van chocolade, en heeft een hoger percentage cacaobestanddelen.
Met stip op nummer één is het alom bekende merk Mars dat meer produceert dan de Marsreep alleen. Snickers, de candybar met nougat vulling met karamel en pindanoten omhult in een laagje chocolade (jullie kennen hem vast wel), wordt door vele bronnen de populairste chocoladereep ter wereld genoemd!
Qua gezondheid is kookchocolade iets beter voor het vetgehalte, omdat het hoge cacaomassagehalte zo puur is dat kookchocolade vaak vol zit met flavonoïden, waardoor het een zeer hartgezonde chocolade is. Het staat echter niet bekend om zijn smaak, dus knabbel er voorzichtig aan.
Bittersweet chocolade is een geweldige optie voor de meeste bakwaren (een van onze favoriete recepten is onze Chocolate Chunk Brownies). Het heeft precies de juiste balans tussen zoetheid en een rijke cacaosmaak, wat de reden is dat deze chocolade het populairst is onder onze culinaire klanten.
Halfzoete en bittere chocolade van topkwaliteit zijn goede keuzes. De beste keuze is couverture, dat favoriet is bij snoepmakers. Chocolade is verkrijgbaar in vaste repen of verschillende formaten chips en schijfjes. Als u chocoladerepen gebruikt, hak ze dan in gelijke stukken zodat ze gelijkmatig smelten.
Chocolade kun je smelten au bain-marie. Doe de chocolade in een hittebestendige kom en zet deze op een pan met lichtjes kokend water. Let erop dat er geen waterdruppels of stoom in de kom terechtkomen en dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Laat de chocolade zachtjes smelten en roer geregeld om.
Leonidas wil je momenten van puur genot laten beleven. Daarom gebruiken onze Meester-Chocolatiers alleen chocolade op basis van 100% pure cacaoboter.
Eerst moeten we de kristalletjes los van elkaar smelten (bij een temperatuur van 40-45 graden). Daarna gaan we de gesmolten chocolade terug koelen door te roeren en er wat koude stukjes chocolade bij gooien. De beweging is belangrijk. Je roert net zo lang totdat de chocolade bijna niet meer smelt.
De ideale chocolade om te smelten en te dippen heet "couverture" chocolade . (Vind het hier en hier.) Couverture chocolade heeft een hogere verhouding cacaoboter tot cacao, wat helpt om het soepeler te laten smelten. Als je geen couverture kunt vinden, gebruik dan de beste kwaliteit chocolade die je kunt vinden.
Doe je chocolade in een kom boven stomend water en roer tot het gesmolten is. Dit is de meest foolproof manier, maar als je weinig tijd hebt, kun je het altijd in de magnetron doen . Kook het 15 seconden, roer het en herhaal het proces.
Chocolade kun je op verschillende manieren smelten: au bain-maire, in de oven of in de magnetron. Hiervoor kun je melkchocolade, pure chocolade, en witte chocolade gebruiken. Belangrijk bij het smelten van chocolade is dat je het niet laat aanbranden.
Amul Dark Chocolate : Rijk van smaak, betaalbaar. Cadbury Bournville: Zacht en lichtzoet van smaak. Lindt Excellence: Premium chocolade, zachte textuur en verfijnde smaak.
Biologische pure chocolade, zoals Mast 80%, Theo 85% en Alter Eco 85% , staat bekend om het gebruik van schone producten en kwaliteitsingrediënten. Deze opties verminderen uw blootstelling aan chemicaliën en genetische mutaties in cacaoplanten, wat opmerkelijke gezondheidsvoordelen biedt.
Verhoogt chocolade het cholesterolgehalte? Integendeel. Eenmaal opgenomen door uw lichaam produceert cacao 72% onverzadigde vetzuren die uw cholesterolgehalte in feite verlagen en uw bloedvaten helpen reinigen. Cacao bevat slechts 20% verzadigde vetzuren, minder goede vetzuren dus.
In principe kan gezegd worden dat de algemene cacaokwaliteit van Lindt Chocolade niet beter is dan die van andere supermarktpralines. Afhankelijk van het productsegment vind je alleen kwaliteiten die de koper met Lindt associeert in het prijssegment, dat ook voor Lindt duurder is.