Maak je als vrouw graag lange wandelingen, dan is de UIXI een uitkomst. Hurken, je plas tijdens het wandelen lang ophouden of kleine rondjes wandelen om altijd in de buurt van een toilet te zijn: met de UIXI hoeft dit niet meer. De herbruikbare plastuit is verkrijgbaar in acht vrolijke kleuren en kost 19,95 euro.
De UIXI kost euro 19,95 en is bij ons te koop in de winkel of gemakkelijk te bestellen in de webshop van Bas Buitensport.
De UIXI is donkerblauw met glitters. UIXI is een herbruikbare plastuit waarmee vrouwen gemakkelijk staand kunnen plassen. Het wordt gebruikt door vrouwen en meisjes wereldwijd. UIXI is dé oplossing voor vrouwen wanneer er geen toilet in de buurt is.
Staand plassen is ook een goede plasmethode voor dames. Onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen die staand plassen hun blaas net zo goed legen als wanneer zij zittend plassen. In veel Afrikaanse landen wordt door vrouwen alleen staand geplast en is dit de reguliere methode. Mannen doen het al eeuwen: staand plassen.
Zorg ervoor dat uw plas een vloeiende straal is, onderbreek deze dus niet. Het kan helpen om tijdens het plassen licht naar voren en naar achteren te bewegen. Wiebel na het plassen heen en weer. Buig voorover en pers licht, om eventueel achtergebleven urine alsnog uit te plassen en nadruppelen te voorkomen.
Als ze van hun fiets stappen, doen ze hun broek naar beneden en kunnen ze plassen." De Vries merkt nog een ander verschil op met de mannen. "Doorgaans wordt er met het gezicht naar de weg geplast. Als je het andersom doet, zit je namelijk met je blote billen naar de karavaan.
De P-Mate is gemaakt van karton en werd in 1998 ontwikkeld door Simone Zijp, en werd in eerste instantie gemaakt van gips of rubber.
Plassen vanaf de fiets
Ze laten zich dan door een ploeggenoot vooruit duwen. Maar ze mogen niet zomaar plassen als er publiek langs de kant staat, dan krijgen ze een boete.
Bij de Tour de France gebruik mogen maken van een wc in een camper van een toeschouwer langs de weg. En sommigen plassen gewoon in hun broek, het droogt immers vanzelf weerop. Maar velen transpireren zo veel dat ze helemaal niet naar het toilet hoeven.
In het water is het ook geen probleem: plassen in je wetsuit, je moet er misschien even aan wennen, maar onthoud: de meeste triatleten doen het!
Veel plassen 's nachts komt vaak voor
Als u 's nachts een keer opstaat om te plassen, is dat eigenlijk vrij normaal. Hoewel 's nachts de urineproductie terugvalt tot 25 %, moet meer dan de helft van de mensen ouder dan vijftig minstens eenmaal per nacht naar het toilet.
(Veel) meer plassen kan verschillende oorzaken hebben, zoals heel veel vocht binnenkrijgen, nervositeit, diabetes, een overactieve blaas, een blaasontsteking, een vergrote prostaat of het gebruik van vochtafdrijvende medicatie. In het geval van een medische oorzaak kan uw arts er wellicht bij helpen.
De beste houding voor betere ontlasting
Zoals veel wezens poepen we in een gehurkte positie – en dat is inderdaad de beste houding. Het verschil is dat we dit doen op een modern toilet dat zo is ontwerpen dat we redelijk rechtop zitten, met een hoek van 90 graden tussen ruggengraat en dijen.
De voordelen van zittend plassen
Bij het zittend plassen ontspannen de bekkenbodemspieren zich beter dan wanneer men blijft staan en duurt het urineren over het algemeen langer. Hierdoor kan de blaas zich beter legen.
Plaats de voeten en knieën iets uit elkaar. Dit gaat het beste wanneer de (onder)broek niet meer om de knieën spant. Ontspan de bekkenbodemspieren, adem rustig naar de buik en wacht totdat de plas of ontlasting vanzelf op gang komt. Bij gebruik van toiletpapier altijd van voren naar achteren vegen.
Ouderen houden meer vocht vast
Tijdens het slapen, als u horizontaal ligt wordt dit vocht verdeeld over het lichaam en kunnen de nieren dit gaan verwerken met als gevolg meer plassen in de nacht. Het kan handig zijn 's middags even te gaan rusten.
Doordat de balans van de hormonen in je lichaam tijdens de overgang verandert, kan dat er voor zorgen dat de geur en kleur van je urine anders wordt dan voorheen. Een oorzaak van sterk ruikende urine kan zijn dat je niet voldoende drinkt, maar stinkende urine kan ook duiden op een blaasontsteking.
Er wordt aangeraden om 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Bij deze vochtinname gaat een volwassene gemiddeld 5 tot 8 keer per 24 uur naar het toilet. Plast u 8 keer of minder op een dag? Dan wordt dat gezien als een normale plasfrequentie.
Een wetsuit hoort vrij strak te zitten als 'ie droog is, maar het moet je niet belemmeren in je bewegingen. Dus waar moet je dan op letten? Wij raden je aan om altijd even wat bewegingen te doen die vergelijkbaar zijn met de bewegingen die je in het water gaat maken.
Een natpak van goede kwaliteit gaat een tot vijf jaar mee, afhankelijk van hoe vaak je ermee duikt en hoe je het pak onderhoudt. Om je natpak een zo lang mogelijk leven te geven, moet je het natpak na elke duik (of na elke duikvakantie) wassen met neopreenshampoo.
Neopreen is erg gevoelig en kan makkelijk scheuren of beschadigen. Eens je het wetsuit aanhebt moet het strak om je lichaam zitten. Eigenlijk moet het een beetje knellen rondom je benen, schouders en bovenlichaam. Dat knellende gevoel verdwijnt van zodra je in het water ligt.
Het veld weer in
Als je hebt geplast, ren je weer naar de grensrechter toe. Hij of zij beslist dan wanneer je het veld weer in mag. Als je een voetbalwedstrijd op tv ziet, zal je vast merken dat voetballers bijna nooit hoeven te plassen onder de wedstrijd. Ze plassen namelijk altijd even voordat ze het veld op gaan.