Stimuleer het Nederlands oefenen
Vraag of hij of zij Nederlands wil praten met jou. Vaak zijn anderstaligen op zoek naar een kans om te oefenen. Een taal leer je het beste als je ze ook veel spreekt. Veel mensen die Nederlands leren, zoeken dus ook naar activiteiten, boeken, websites ... om hun Nederlands te oefenen.
1. Makkelijke vreemde talen (zo'n 600 uur) Er zijn een aantal talen die relatief eenvoudig zijn om te leren. Nederlands is zo'n taal, die buitenlanders gemiddeld in zo'n 600 uur studeren aardig onder de knie hebben.
Wat Nederlands moeilijk maakt
Het gebruik van "te", het gebruik van " er", de- en het-woorden en natuurlijk de woordvolgorde, om er een paar te noemen. Vooral die laatste is voor veel studenten een uitdaging, omdat je bij elke zin goed na moet denken in welke volgorde de woorden moeten staan.
Moeilijk en minder moeilijk
Voor Nederlanders zijn Japans, Chinees, Koreaans en Arabisch ingewikkelde talen om te leren. Alleen al het schrift van deze talen is ontzettend lastig omdat het uit tekens bestaat en niet uit letters zoals wij die kennen.
Bij Duolingo ontwikkelen we cursussen om je op het B2-niveau (pagina in het Engels) te brengen, omdat je op dat niveau een baan kunt krijgen in de taal die je leert. Het bereiken van dit niveau vereist toewijding, afwisselende oefeningen en ontzettend veel tijd.
Al met al kunnen we concluderen dat Duolingo goed in elkaar zit. De verschillende methodes die aangeboden worden om een taal te leren, maken het leuk, leerzaam en veelzijdig. Daarnaast valt het datagebruik mee en word je gemotiveerd door de te winnen 'skill points'.
De talen-app Duolingo, waarmee je spelenderwijs vreemde talen kunt leren, is voortaan ook beschikbaar in het Nederlands. De nieuwe versie van de app is vanaf donderdag beschikbaar voor Android en iOS, hoewel de update in beide app-winkels nog moet verschijnen.
Uit onderzoek blijkt dat je maximaal 40 woordjes per dag kan leren en onthouden. Een raar fenomeen: bij een rijtje van 10 woorden heb je 8 herhalingen nodig voor je het kent, bij een rijtje van 20 woorden moet je ieder woord 30 keer herhalen! Teveel woordjes ineens is dus tijdverspilling.
Belangrijk is : HARDOP SPREKEN, HERHALEN VAN HETZELFDE GESPREK/MONOLOOG, VAAK OEFENEN. Hoe vaker je oefent hoe vaker je uit jezelf Engels gaat praten. Het wordt makkelijker en zeker ook leuker!
Duolingo Plus mag je 14 dagen gratis gebruiken. Daarna betaal je 167 euro voor een jaarabonnement of 14 euro per maand. Er is ook een familie-abonnement voor 2-6 leden voor 155 euro per maand.
Duolingo abonnement
Maandelijks kost een abonnement 9,99 euro en het heeft twee voordelen. Ten eerste verdwijnen alle reclames in de app en ten tweede kun je lessen downloaden, zodat je ook offline kunt leren.
Op Duolingo kun je volledig gratis talen leren. Je kunt het op je computer gebruiken en synchroniseren met onze gratis apps voor je mobiele apparaat. Je kunt zelfs met dezelfde account gebruik maken van Duolingo voor Scholen wanneer je de voortgang van studenten wilt bijhouden. Ook volledig gratis.
Het is beter om twee zeer verschillende talen tegelijkertijd te leren, dan twee talen die op elkaar lijken. Je kunt zonder problemen Japans leren en tegelijkertijd met Duits bezig zijn, want die talen zijn zeer verschillend.
Kun je een nieuwe taal leren met een app? Het is een vraag die steeds vaker naar boven komt, nu language learning apps steeds populairder worden. Je hoeft nog maar je app-store te openen op je smartphone en 'taal' in te geven of je krijgt al een resem aan voorbeelden. Duolingo, Babbel, Drops, …
Dat hangt vooral af van welke talen ze al spreken. Wie pakweg Arabisch, Turks, Chinees of Somalisch kent, zal het Nederlands razend moeilijk vinden, want de verschillen zijn gigantisch. Maar het Nederlands is een stuk gemakkelijker voor mensen die al een andere Germaanse taal spreken, zoals Engels of Duits.
Het Koreaanse alfabet, Hangul, is samengesteld uit 14 medeklinkers en 10 klinkers, met symbolen die je combineert tot lettergrepen. Nog een leuk weetje over Koreaans?
Nederlands heeft eenvoudigere grammatica en is lexicaal meer vergelijkbaar met Engels dan Duits. Daarom zou het juiste antwoord logischerwijs moeten zijn dat: Nederlands makkelijker is! Echter, het leren van een taal is niet alleen een kwestie van hoe vertrouwd de grammatica en woorden zijn met talen die je al kent.