De beste flessenwarmer in onze top 5 is de Alecto BW-700. De Alecto BW-700 is een snelle, digitale flessenwarmer van Alecto Baby. Deze flessenwarmer heeft veel goede recensies ontvangen, en dat is niet gek. Deze flessenwarmer kan namelijk verwarmen, steriliseren en ontdooien in een.
Onze snelste elektrische flessenwarmer
Ook wanneer je haast hebt, warmt deze Philips Avent-flessenwarmer je melk snel en gelijkmatig op in slechts 3 minuten.
Gebruik opwarm water dat niet warmer is dan 35°C of een flessenwarmer die niet warmer kan worden dan 35°C! Als het water warmer wordt, wordt de moedermelk plaatselijk te heet. Flessenwarmers die 'lekker snel' (minder dan twee minuten) de moedermelk in de fles op 35°C brengen, zijn ongeschikt.
Soort flessenwarmer
De Difrax S-fles is het beste op te warmen met onze eigen Difrax S-flesverwarmer.
De WIJ Testmama's hebben de S-fles van Difrax geprobeerd. De voornaamste reden om te testen, was om te kijken of hun baby's minder krampjes zouden hebben. Over het algemeen zijn de moeders tevreden. De fles ligt goed in de hand en de meeste baby's hebben minder last van krampjes en geven minder mondjes terug.
Alle Difrax S-babyflessen maten Natural en Wide zijn te gebruiken op de Difrax flessenwarmer.
Nodig of onnodig? Een flessenwarmer is handig, maar het is geen must have. Je kan een fles ook op andere manieren opwarmen: In een pan of bak met warm water.
Baby flessen opwarmen
De precieze tijd is uiteraard afhankelijk van de begin temperatuur en hoeveelheid melk die je op wil warmen maar in bijna alle gevallen is het flesje binnen 5 minuten op temperatuur.
Na opwarmen is moedermelk nog één uur houdbaar op kamertemperatuur. Opgewarmde of ontdooide melk niet opnieuw invriezen. De kleur van moedermelk varieert van doorzichtig blauw tot groen of roze. Dit zegt niets over de kwaliteit van de moedermelk.
melk goed van temperatuur is (30 tot 35°C). Geef de fles meteen aan je kind als de temperatuur goed is. Gooi na het voeden de overgebleven melk weg.
Verwarmt babyflessen in slechts 3 minuten
De flessenwarmer verwarmt 150 ml melk in slechts 3 minuten*.
Je kunt flessen van polypropyleen, glas of silicone in de flessenwarmer doen. Philips Avent-moedermelkzakken kunnen niet in deze flessenwarmer worden gebruikt.
flessenwarmer is ingeschakeld. Tijdens het opwarmen circuleert de melk en wordt deze gelijkmatig opgewarmd. Wanneer je de melk niet warm genoeg vindt, kun je de fles maximaal 30 seconden terug in het apparaat zetten om deze extra te verwarmen. De melk wordt dan iets warmer, maar niet te heet.
De flessenwarmer verwarmt snel en gelijkmatig. Doordat de melk tijdens het verwarmen voortdurend circuleert, ontstaan er ook geen hete plekken. Net als voor babyflessen kun je de flessenwarmer ook gebruiken om babyvoeding geleidelijk en gelijkmatig op te warmen.
Weet je niet zeker of er onderweg een mogelijkheid is om het water te verwarmen? Neem dan een thermosfles gekookt water en een fles koud water mee. Daarmee breng je een flesje gemakkelijk op de juiste temperatuur. Ook zijn er flessenwarmers te koop die je zowel thuis als in de auto kunt gebruiken.
In sommige gevallen kun je kraanwater beter niet gebruiken voor het klaarmaken van flesvoeding. Dit is het geval als je loden leidingen hebt. Je baby kan daardoor te veel lood binnenkrijgen.
Het kraanwater in Nederland is zo veilig dat u het niet eerst hoeft te koken. Gebruik geen warm water uit de kraan! − Gebruikt u mineraalwater om flesvoeding mee klaar te maken, kies dan voor een soort waarop vermeld staat dat het geschikt is voor de bereiding van zuigelingenvoeding.
Flesvoeding opnieuw opwarmen? Restjes voeding mag je niet opnieuw opwarmen. Dat heeft te maken met de grote kans op bederf door bacteriegroei. Direct weggooien dus.
De melk au bain-marie opwarmen of met een flessenwarmer is sterk aan te raden. Een temperatuur van 37 °C à 40 °C is ideaal. Je kan de melk ook op kamertemperatuur geven, het is een kwestie van gewoonte en van wat je kindje het liefst heeft.
Niet te warm, niet te koud
De kans dat je baby de afgekolfde melk wil drinken, kan groter zijn als de melk ongeveer op lichaamstemperatuur is, 37 °C (98,6 °F).
Flesvoeding klaarmaken voor je baby is niet moeilijk. Wel is het belangrijk dat je alle stappen goed volgt en het flesje goed schoonmaakt. En als je van tevoren een fles klaarmaakt: bewaar hem dan gekoeld en niet langer dan 8 uur. Zo weet je zeker dat de flesvoeding veilig is om te geven aan je baby.
Het advies is bij dagelijks gebruik van de fles elke 6 weken het ventiel en de flessenspeen te vervangen.
Waarom de Difrax S-fles Natural? De unieke S-fles is vanaf de geboorte (ook bij premature baby's) te gebruiken. Het anti-darmkrampjes ventiel voorkomt niet alleen vacuüm zuigen, maar zorgt ook voor een constante doorstroom van de voeding.
Opgewarmde moedermelk kun je tot 1 uur na het opwarmen gebruiken. Verwarm of vries opgewarmde moedermelk nooit opnieuw in, maar gooi eventuele restjes weg.