Een particuliere beveiliger bewaakt de veiligheid van personen en goederen en zorgt dat de orde en rust op terreinen en in gebouwen niet wordt verstoord. Een beveiliger doet dit in opdracht van burgers, bedrijven en overheidsinstanties.
Toezicht houden en controleren, dat zijn je voornaamste taken als particulier beveiliger. Dit doe je door te surveilleren, de wacht te houden of te begeleiden. Maar ook via cameratoezicht en de computer. Hierdoor voorkom je diefstal, vernielingen en ongevallen.
Beveiliging is in de regel een taak van gespecialiseerde organisaties en bedrijven: de politie, die verantwoordelijk is voor de openbare orde en veiligheid. particuliere beveiligingsbedrijven. horecabeveiligingsdiensten.
Als beveiliger hou je toezicht. Dit doe je als evenementenbeveiliger bijvoorbeeld op evenementen. Denk aan sportevenementen zoals voetbalwedstrijden maar ook aan muziekevenementen zoals festivals of concerten. Bij objectbeveiliging houdt een beveiliger weer toezicht op objecten.
Beveiligers mogen alleen een privaatrechtelijke oppervlakkige veiligheidsfouillering (POV) uitvoeren. Een POV is het oppervlakkig aftasten van kleding na toestemming van de bezoeker om voorwerpen op te sporen die een risico vormen voor de veiligheid in een gelegenheid.
Als er beveiliging moet worden ingezet is een richtlijn: 1 beveiliger per 250 bezoekers, waarbij een minimum geldt van 2 beveiligers. TIP: vraag een beveiligingsorganisatie mee te denken in het benodigde aantal evenementenbeveiligers en hun taken.
De bevoegdheid van de beveiliging om te fouilleren moet van tevoren gecommuniceerd zijn en worden meegenomen in de huisregels. Zo is het bijvoorbeeld toegestaan bij bezoekers van voetbalwedstrijden of festivals. Binnen het fouilleren is er een scheiding, namelijk veiligheidsfouillering en gerechtelijke fouillering.
= besloten objecten: _ objecten die niet voor publiek toegankelijk zijn. _ wel toegankelijk voor eigen personeel, leveranciers of bezoekers die toestemming hebben.
Als mobiele surveillant controleer je vastgestelde bedrijven of industrieterreinen door middel van een dienstauto. Een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden is het signaleren van verdachte auto's en personen.
Een particuliere beveiliger bewaakt de veiligheid van personen en goederen en zorgt dat de orde en rust op terreinen en in gebouwen niet wordt verstoord. Een beveiliger doet dit in opdracht van burgers, bedrijven en overheidsinstanties.
gemiddeld salaris van een beveiliger
Als fulltime beveiliger ga je gemiddeld tussen de 1.957 en 2.021 euro bruto per maand verdienen. Per jaar is dat 25.777 euro bruto, wanneer je 40 uur per week werkt.
De opleiding tot beveiliger niveau 2 duurt bij Alpha Security maximaal 12 maanden. De opleiding tot beveiliger niveau 3 duurt 24 maanden.
Om in de beveiliging te werken moet je 18 jaar of ouder zijn.
Waar een politieagent beschikt over de mogelijkheid van iemand arresteren zet de beveiliger zijn enige wapen in: zijn mond. Binnen allerlei denkbare situaties is dat de enige manier om effect te bereiken. Dit doe je niet alleen. Je werkt in een team van andere beveiligers die je blindelings kunt vertrouwen.
Voorbeelden: een familiewoning, een appartementsgebouw, een kantoorgebouw, een fabriek, een bo... Niet voor het publiek toegankelijke besloten plaats = (camerawet) Elk besloten gebouw of elke besloten plaats die uitsluitend bestemd is voor het gebruik door de gewoonlijke gebruikers.
Online administratie en beheer van jouw sleutels!
Op basis van naam, serienummer, per kantoorruimte en sleutelcontract. Je hebt overzicht en ziet in 1 oogopslag statussen van uitleenperiodes, sleutels, rechtmatige gebruikers en contracten. Bespaar tijd en zorg dat diefstal en verlies sneller geconstateerd worden.
Een ziekenhuis als geheel zal in het algemeen worden aangemerkt als één verblijfsobject.
Soms wordt mensen verzocht zich te laten fouilleren voordat ze ergens naar binnen mogen. Men is niet verplicht dit toe te staan, maar bij weigering kan wel de toegang ontzegd worden.
De politie mag alleen aanhouden als u verdachte bent van een strafbaar feit. Er zijn wel uitzonderingen, bijvoorbeeld bij een verdenking van terrorisme. Dan gaat het om zo'n ernstig strafbaar feit dat ook een aanwijzing genoeg is. Er hoeft dan nog geen duidelijk vermoeden te zijn.
In het kader van de opsporing van strafbare feiten mag een aangehouden verdachte aan zijn kleding en lichaam worden onderzocht. De enige uitzondering hierop is de Opiumwet en de Wet Wapens en Munitie. Voor een fouillering op basis van deze verdenkingen hoeft iemand niet eerst aangehouden te zijn.
De opleiding Event Security Officer is bedoeld voor diegenen die beveiligingswerkzaamheden willen uitvoeren op evenementen, zoals (pop)concerten, sportevenementen en (dance)feesten. De opleiding Event Security Officer leidt de kandidaat op voor het officieel erkende SVPB-certificaat.