Wat is Concasseren?

Concasseren = het in blokjes snijden van bijvoorbeeld gepelde van hun zaden ontdane tomaten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op slagers-vlaanderen.be

Wat is Geconcasseerde tomaat?

Gebruik hiervoor geconcasseerde tomaat. Dat wil zeggen: schil de tomaten die je een paar seconden in kokend water hebt gedompeld, haal er de zaadjes uit en snijd in kleine blokjes.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wouldbechef.be

Wat betekent grove stukken?

Het in (grove) stukken-blokjes hakken of snijden van bijvoorbeeld tomaten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op encyclo.nl

Wat is het verschil tussen brunoise en julienne?

'Brunoise' en 'julienne' zijn snijwijzes van groenten. De term 'julienne' verwijst naar (flinter)dunne sliertjes of reepjes. Lees je 'brunoise', dan gaat het over kleine blokjes.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dagelijksekost.een.be

Hoe noem je in blokjes snijden?

Brunoise is misschien wel één van de bekendste snijtechnieken. Het snijden van een product in blokjes.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lekkertafelen.nl

Commerciële schuldhulpverleners rekenen torenhoge kosten

17 gerelateerde vragen gevonden

Wat is Emonderen?

Emonderen is de pel of schil verwijderen door de groenten enkele seconden in kokend water te dompelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dagelijksekost.een.be

Waarom moet je tomaten ontvellen?

Waarom tomaten pellen? Tomaten pel je (of pliceer je) vooral wanneer je er tomatensoep of tomatensaus van gaat maken. De schil van de tomaat lost namelijk heel moeilijk op in vloeistof, waardoor er stukjes in je soep of saus kunnen blijven zitten, zelfs als je de tomaten pureert.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle-lekker.be

Hoe heet tomaat ontvellen?

Tomaten ontvellen of pliceren is een belangrijke techniek als je graag zelf salsa of pastasaus maakt. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat er geen vervelende harde stukjes vel in je gerecht zitten. Ook voor het maken van tomatensoep is het fijn om het vel van de tomaten te halen voor je de soep maakt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nutmegandvinegar.nl

Hoe kun je tomaten invriezen?

Tomaten invriezen doe je zo

Stop de tomaten in een afsluitbaar diepvrieszakje, laat zoveel mogelijk lucht uit het zakje en sluit het goed af. Leg het diepvrieszakje plat neer in de diepvriezer. Je kunt ze zo tot zes maanden bewaren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle-lekker.be

Wat is Chiffonade snijden?

Ciseleren of in chiffonade snijden is een snijtechniek die wordt gebruikt om (vooral) bladgroenten te snijden in lintvorm, door het prodcut eerst te stapelen, vervolgens op te rollen en dan dwars op de rol te snijden. De techniek kan ook toegepast worden voor Armeense lavash, pannenkoeken en dunne omeletten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op meerdanvlees.nl

Wat is Mirepoix snijden?

Groenten in grove stukken of schijven snijden noemen we mirepoix. Verwijder de uiteinden van de gereinigde wortel zo kort mogelijk. Als de wortel te groot is snij je ze best eerst in twee. Maak een plat vlak aan de wortel en leg ze met de platte kant op de snijplank.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op koken.vtm.be

Welke snij technieken zijn er?

Snijtechnieken in de keuken
  • Waarom het belangrijk is om snijtechnieken te beheersen. In de eerste plaats zorgt het gebruiken van de juiste snijmethode voor gelijkmatigheid. ...
  • De basis snijtechniek: de klauw techniek. ...
  • Andere veelgebruikte snijtechnieken. ...
  • Ciseleren. ...
  • Julienne. ...
  • Tourné ...
  • Brunoise. ...
  • Macédoine.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op souvy.nl

Wat is Carre snijden?

CarréCarré snijden is, net als brunoise snijden, een techniek waarbij je blokjes of dobbelsteentjes maakt. Deze zijn iets groter van stuk, vergeleken met de brunoise blokjes: ongeveer 10 x 10 millimeter. Het is wel belangrijk dat de blokjes helemaal mooi vierkant zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op coop.nl

Hoe snij je een wortel?

Snijd eerst de bovenkant van de wortel eraf. Daarna snijden we de wortel in blokken van ongeveer vijf centimeter lang. Dit is de lengte die we in het filmpje voor de julienne reepjes aanhouden. Ieder blok snijden we in dunne vlakken die we daarna weer boven op elkaar leggen en nog eenmaal doorsnijden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ah.be

Wat is Chinoise snijden?

Chinoise is de snijtechniek voor het snijden van ruitjes. Deze snijtechniek komt uit de Chinese keuken, en wordt vaak gebruikt bij het snijden van groenten. Dit omdat het product dan een groot oppervlakte heeft dat de wok raakt. Chinoise word in de westerse keuken vooral gebruikt als decoratieve snijtechniek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kookuniversiteit.com

Wat is diagonaal snijden?

Ook wordt diagonaal snijden gewoonlijk gebruikt bij het snijden van groenten, zoals wortelen en selderij. Een diagonale snede wordt rechts diagonaal naar beneden gemaakt, dan word de groente een halve slag gedraaid en opnieuw diagonaal doorgesneden, om zodoende een diamantvorming stuk te verkrijgen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op smulweb.nl

Wat is het verschil tussen een boeket en een Mirepoix?

Een bouquet garni wordt grof gesneden en worden samengebonden tot een pakketje dat makkelijk te verwijderen is. Een mirepoix is een samenstelling die in boter of olie wordt gebakken nadat deze is gesneden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op irp-cdn.multiscreensite.com

Wat is een vette Mirepoix?

Mirepoix is de benaming van een mengsel van groenten en kruiden dat veel wordt gebruikt als basis voor gerechten zoals soepen, sauzen en stoofjes. Zoals de naam al doet vermoeden is het afkomstig uit Frankrijk en is het bijna driehonderd jaar geleden bedacht door de hertog van Lévis-Mirepoix.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op culy.nl

Wat is ciseleren horeca?

Ciseleren is een culinaire term die verwijst naar een specifieke manier van het fijn snijden van verse kruiden en bladgroenen. Bij ciseleren neemt men een aantal blaadjes van het kruid samen, rolt die op tot een soort sigaar, en snijdt dan zeer fijne stukjes van dit rolletje.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wat is in parten snijden?

Eminceren doe je wanneer je je groenten, paddestoelen, knoflook of fruit in erg dunne plakjes snijdt. Bij vlees en vis betekent het fileren, bij groentes betekent het in parten snijden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zelfmaakrecepten.nl

Waarom mag je tomaten niet in de koelkast bewaren?

Tomaten. Bewaar tomaten buiten de koelkast, op een droge koele plek. In de koelkast drogen tomaten uit en wordt de smaak aangetast. Het velletje beschadigt waardoor ze sneller bederven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voedingscentrum.nl

Kan komkommer in de diepvries?

Komkommer invriezen

Komkommer bestaat voor 94% uit water. Hierdoor wordt hij papperig bij het ontdooien. Voor je komkommer invriest, moet je hem dus eerst blancheren, wokken, bakken of grillen. Na de bereiding kan je jouw gerecht met komkommer tot 12 maanden bewaren in de diepvries.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lekkervanbijons.be

Waar moet je paprika bewaren?

Bewaar vruchtgroenten, zoals paprika, niet in de koelkast want dan treedt er koudebederf op. Dat houdt in dat de cellen onder de vier graden kapot gaan, waardoor paprika's hun vocht verliezen en eerder gaan rotten. Paprika kun je het beste op een koele plek bewaren (ca. 12-15 °C).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op veggipedia.nl

Welke groente mag niet in de koelkast?

Welke groente bewaar je in de koelkast? Bladgroenten zoals sla, andijvie, spinazie, witlof, bosui, paksoi, snijbiet en ook bleekselderij en prei kunnen het beste in de koelkast worden bewaard. Koolsoorten zoals bloemkool, broccoli, spruiten kunnen het beste in de koelkast bewaard worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voedingscentrum.nl

Populaire vragen

  Vorige artikel
Is een zeetong gezond?
Volgende artikel  
Hoeveel verdient een poelier?