Unagi (うなぎ, "de aal") is een Japanse dramafilm van Shohei Imamura uit 1997. De film won de Gouden Palm op het Festival van Cannes van dat jaar.
Unagi: betekent paling. Usu zukeri: een flinterdunne snijtechniek voor de gevorderde sushi. Wasabi: dit is een groene, hete pasta die je door de soja-saus kunt mengen.
Unagi is het Japanse woord voor een specifieke palingsoort, deze saus wordt dan ook wel palingsaus genoemd. Gebruik de saus om paling, maar ook andere vissoorten, in te marineren, om ze daarna te roosteren of te bakken op de plaat.
Temaki. Het Japanse woord voor 'handgemaakt' is temaki. Dit zijn kleine sushi-puntzakjes. Ze kunnen alle gebruikelijke sushi-ingredienten bevatten zoals rijst en vis, en deze worden in de nori gerold.
Futomaki sushi (dikke sushirol) is een dikke sushirolwaarbij een heel vel nori (zeewier) wordt gebruikt. Op het vel nori komt een laagje sushirijst, vaak met azijn speciaal voor sushirijst. Op de sushirijst kan een beetje wasabi worden gesmeerd afhankelijk van de bereider.
De Mazda Furai is een conceptauto van het Japanse merk Mazda. De auto werd voor het eerst getoond tijdens de North American International Auto Show van 2008. Met de Furai viert Mazda het 40-jarig gebruik van de rotatiemotor. Furai is Japans voor "geluid van de wind".
Ondanks hun aanwezigheid in wijn, wordt de uitgesproken smaak van sojasaus, suiker en honing bijna altijd toegevoegd tijdens het koken.
Ingrediënten. Suiker, Water, Sojasaus (Water, Sojabonen, Tarwe, Zout), Gekarameliseerd suikersiroop, Zout, Gemodificeerd zetmeel, Ethylalcohol, Melasse, Gistextract, Azijn, Verdikkingsmiddel: Xanthaangom, Zeewier (Ascophyllum nodosum) poeder.
Ingrediënten: suiker, sojasaus (water, sojabonen, tarwe, zout), water, zoete rijstwijn (glucose-stroop, water, suiker, rijstazijn), gemodificeerd maïszetmeel, rijstazijn, kleurstof E 150d, natuurlijke aroma (gerst), conserveermiddel E202.
Nigiri. Nigiri (握り) betekent letterlijk pakken of vormen in de hand, en is het bekendste type sushi in Japan. Het is een soort sushi waarbij een klein bolletje rijst met de vingers gevormd wordt met daarbovenop een stukje rauwe vis gedrukt.
De waarde van sushi Eén van de redenen waarom sushi zo duur is, is omdat het veel werk kost om te maken. De ingrediënten moeten zorgvuldig worden samengesteld en als een kunstwerk op het bord worden neergelegd. Een grote schaal sushi is niet alleen een traktatie voor je mond, maar ook voor het oog.
Kappa maki – sushi in zijn meeste simplistische vorm die er is bestaande uit komkommer omhult met sushi rijst en een norivel.
Unagisaus, ook bekend als Unagi no Tare of eel sauce (palingsaus) is een zoete, plakkerige saus bomvol umami.
Reacties. Die bruine is soja en die groene is wasabi.
Een belofte die Kikkoman zijn vele sojasaus-fans overal ter wereld al decennialang geeft. Want Kikkoman sojasaus bestaat uit slechts vier geselecteerde ingrediënten: water, sojabonen, tarwe en keukenzout. Hij bevat geen enkel kunstmatig additief - maar heeft wel volle smaak.
Sushi kan een bron zijn van eiwitten, omega 3-vetzuren en verschillende vitamines als vitamine D en B 12. Maar door ongezonde toevoegingen als suiker, vette sauzen en sojasaus (met veel zout) heeft het ook een ongezonde kant. De bereidingswijze van de sushi kan ook bepalen of het gezond of ongezond is.
Wil je sushi eten als complete maaltijd, houd dan rekening met gemiddeld 12 tot 18 stuks per persoon. Voor de lunch kan je ongeveer 8 tot 12 stuks aanhouden. Kies je voor Temaki sushi, dan volstaan 4 tot 6 stuks per persoon. Maar eet vooral de hoeveelheid waar jij je goed bij voelt.
'Unagi' is het Japanse woord voor aal, en 'Kabayaki' refereert naar de gefileerde variant die wordt bereid met een zoete sojasaus."
Korte beschrijving. Deze saus is zeer geschikt om te gebruiken als dipsaus of als marinade. Ingrediënten: sojasaus, mirin, suiker, extract van paling, bonito, sardientjes en makreel. Licht zoet-pikant van smaak.
Verreweg het populairst is de sojasaus die bij vrijwel elke sushisoort past en een verrijking is van de smaak. Bij SushiPoint kan je kiezen tussen de normale variant of een sojasaus met minder zout die past bij een verantwoord en zoutarm dieet.
Shabu shabu is een onomatopee. Dit is een woord wat een klank of een handeling weergeeft (bijvoorbeeld dierengeluiden). Shabu shabu betekent zoiets als “meng meng” of “swish swish”. Dit is dus de onomatopee die het mengen van het vlees in de saus weergeeft.
Kushikatsu is echt Japans streetfood en heel populair in Osaka. Het is een fancy benaming voor gefrituurde groenten op een stokje die je kan dippen in een heerlijke saus.
Sushi: Sushi betekent, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet rauwe vis maar azijnrijst. Nori: Dit is geroosterd zeewier, bedoeld om de vis en rijst samen te binden. Temaki: Deze sushisoort staat ook wel bekend als de 'handrol'.
Een bekend gerecht is paling in 't groen. Hierbij wordt vaak een pittigere wijn geserveerd, door de groene kruiden die gebruikt worden. Denk aan een Chablis, een Muscadet of een Sauvignon Blanc.