Binden en boeien gaat over de connectie tussen medewerker en werkgever. Binden betekent een band of verbinding tot stand brengen. Boeien betekent de aandacht van iemand vasthouden. Verbonden medewerkers zijn in staat zich te verbinden aan missie, visie en identiteit van de organisatie.
Binden gaat over de verbinding tussen twee losse onderdelen, in dit geval zijn die onderdelen de werkgever en de medewerker. Medewerkers die zich verbonden voelen, hebben de missie en visie van de organisatie eigengemaakt. Dit houdt in dat ze hun eigen identiteit verbinden aan die van het bedrijf.
Prettiger en productiever
Doordat medewerkers zich zo meer aan het bedrijf gaan binden en meer geboeid worden, zullen ze niet alleen minder snel ergens anders gaan kijken, het zorgt er ook voor dat ze prettiger werken en productiever zijn.
Binden betekent het van binnenuit 'ja' zeggen tegen iets of iemand. Dit kan alleen als je weet wat je belangrijk vindt in je werk. En wat dus de mensen in je team belangrijk vinden. Weet wat jouw drijfveren zijn (motivatie.
De voordelen van binden en boeien
Organisaties die hun medewerkers weten te binden en boeien hebben in de eerste plaats minder personeelsverloop. Ten tweede betekent minder personeelsverloop een daling in kosten verbonden met het aanwerven en opleiden van nieuw talent.
Verbind jouw team aan de doelstellingen. Een van de belangrijkste zaken is het regelmatig delen van financiële informatie van het bedrijf. Op deze manier kunnen teamgenoten zien hoe hun dagelijkse werk bijdraagt aan de resultaten/omzet per kwartaal of jaar. Transparantie is de beste vriend van een leider.
Binding, het woord zegt het al, is het bindmiddel van de organisatie. Mensen die zich verbonden voelen met hun bedrijf 'gaan ervoor', zijn meer bevlogen, dragen bij aan het creatieproces. Mensen die deze binding ontberen, gaan vroeg naar huis, zijn vaak cynisch, melden zich sneller ziek, nou ja, vul maar in.
Lekker bonden met collega's
Wie nog steeds denkt dat de teamspirit er niet toe doet, heeft het mis. Uit een onderzoek van het CBS blijkt dat medewerkers 11 arbeidsomstandigheden als belangrijk ervaren bij hun werkgever. Hierbij staat een prettige werksfeer met stip op nummer 1 gevolgd door goede managers.
Een aantrekkelijke werkgever zorgt voor zelfstandigheid en flexibiliteit. Medewerkers willen zelfstandig kunnen handelen en verantwoordelijkheid mogen nemen. Evenals flexibiliteit om zelf keuzes te maken binnen het arbeidsvoorwaardenpakket.
Een werkomgeving waar je werknemers zich op hun gemak voelen is belangrijk. Een omgeving waar alles aanwezig is wat ze nodig hebben om hun werk goed te doen, zorgt voor een groter werkgeluk. Een werkplek waar vertrouwen en veiligheid voorop staan, betekent ook een werkplek waar open en eerlijk met elkaar gepraat wordt.
Personeelsbeleid is een onderdeel van het organisatiebeleid, namelijk het deel dat direct betrekking heeft op het personeel. Personeelsbeleid is het geheel van maatregelen gericht op arbeid dat helpt de organisatiedoelstellingen te verwezenlijken.
Secundaire arbeidsvoorwaarden vullen deze primaire arbeidsvoorwaarden aan, ondersteunen de werknemer in het arbeidsproces en zorgen voor een goede werkprivébalans. Voorbeelden zijn een dertiende maand, bedrijfsrestaurant, prestatiebeloning, kinderopvang, opleiding of leaseauto.
Uw werkgever is verplicht om een Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) te maken. Hierin staat welke risico's het werk met zich meebrengt voor de werknemers. Verder moet er een plan van aanpak zijn. Daarin staat hoe uw werkgever de risico's voor de veiligheid en gezondheid aanpakt en wanneer dat gebeurt.
Wat is personeelsbehoud? Personeelsbehoud is het verbinden van medewerkers aan je organisatie, het aangaan van een duurzame arbeidsrelatie met talent. Dit is een belangrijke voorwaarde voor organisatiesucces. Personeel dat ingewerkt en getraind is, werkt namelijk efficiënt en houdt je organisatie draaiende.
Gezien, gehoord en gewaardeerd voelen: Werknemers verbinden zich onderling en met een organisatie wanneer zij het gevoel hebben er echt te mogen zijn. Een werknemer wil gezien worden als mens. Een mens kan pas verbinding voelen als hij/zij het gevoel heeft er echt te mogen zijn als diegene voor 100% zichzelf kan zijn.
Wat is bekend over studentenwelzijn en sociale binding met de opleiding? De sociale verbondenheid speelt een belangrijke rol voor het welzijn van studenten. Als de docent als begrijpend, sturend en helpend wordt ervaren, blijkt dat bevorderlijk voor deze relatie te werken.
Wat is duurzame inzetbaarheid? Duurzame inzetbaarheid is het tot hun pensioen inzetbaar houden van mensen op de arbeidsmarkt. Met het stimuleren van een positieve leercultuur beschikken werkenden over de juiste kennis en kunnen ze inspelen op veranderingen binnen de organisatie, arbeidsmarkt en hun carrière.