Oor of anders? De vraag waar de temperatuur het beste kan worden gemeten, hangt af van de leeftijd van de patiënt. Baby's houden hun hoofd bijvoorbeeld vaak niet lang genoeg stil, waardoor metingen via de mond niet altijd nauwkeurig zijn.Daarom is het beter om de temperatuur in het oor te meten.
De auteurs concluderen dat de voorhoofdthermometer de oorthermometer kan vervangen, maar dat men zich ervan bewust moet zijn dat beide methoden niet accuraat zijn. door de voorhoofdthermometer in vergelijking met invasieve methoden, zoals een rectale meting. meest accuraat de lichaamstemperatuur weergeeft.
Een staafthermometer is de meest betrouwbare manier om koorts te meten, en een voorhoofdthermometer is hygiënischer, sneller en comfortabeler in gebruik.
Koorts meten met een voorhoofdthermometer is net zo betrouwbaar(link is external) als reguliere thermometers. Ook de thermometers waarbij je de huid niet aanraakt zijn heel nauwkeurig. Voorhoofdthermometers kun je kopen bij vrijwel iedere apotheek, drogist, huishoudwinkel, thuiszorgwinkel of webshop.
Doordat er afstand zit tussen de sensor en de huid, zorgt een kleine luchtstroom hiertussen voor het verschil in temperatuur. Met een voorhoofdthermometer dient u dan ook 0,5 graden Celsius erbij te tellen.
In de studie van Yang et al. worden 710 patiënten op een intensive care geïncludeerd, waarvan 435 volwassenen. Uit de resultaten blijkt geen verschil tussen de metingen van de voorhoofdthermometer en de oorthermometer bij een lichaamstemperatuur tussen 36 °C en 38 °C.
Bij oudere kinderen en volwassenen heeft een meting onder de tong de voorkeur. Hou er wel rekening mee dat dergelijke meting minder nauwkeurig is kort na het eten. Ook een zorgvuldig uitgevoerde meting onder de oksel is betrouwbaar als je de arm dicht tegen het lichaam aandrukt.
In ziekenhuizen gebruiken ze wegwerp thermometers. Omdat er zoveel mensen werken en dus wel eens afgelost worden, zullen daar heel weinig oorthermometers gevonden worden. Om die reden hebben ziekenhuizen allemaal digitale staaf thermometers.
De Thermoscan 7 komt keer op keer als beste thermometer uit de test als er oor thermometers worden getest. De Braun Thermoscan is ook de meest verkochte en hoogst gewaardeerde koortsthermometer.
De beste thermometer van 2022 is de Bintoi® X200! Dit is uit de ultieme thermometers test gebleken van 2022. De Bintoi® X200 is een oor en voorhoofdthermometer. Dit is een slimme koortsindicator die binnen 1 seconde uitslag geeft.
Een oorthermometer kan een afwijking hebben van maximaal 0,1 – 0,2 graad. De koortsthermometer is de meest betrouwbare thermometer. Hij moet dan wel op de juiste manier gebruikt worden.
De Braun IRT 6020 Mnla is de topper onder de oorthermometers. Deze thermometer is namelijk de meest gebruikte én aanbevolen thermometer door artsen en professionals. De oorthermometer wordt beschreven als infrarood oorthermometer voor de hele familie.
Temperatuur opnemen via het oor
Meet de temperatuur steeds in hetzelfde oor, omdat de waarde in het rechteroor kan verschillen van die in het linkeroor. Dit is een fysiologisch verschil waarmee rekening moet worden gehouden bij het meter van de lichaamstemperatuur.
Wat is koorts? Bij koorts is de temperatuur van het lichaam 38 graden of hoger. U kunt uw temperatuur het beste meten via de anus (poepgat). Een oorthermometer is minder betrouwbaar.
Prijs. De oorthermometer van de Kruidvat kost slechts 20 euro, maar oogt door de stevige bewaardoos een stuk duurder. Ook door het verlichte scherm en de veertig meegeleverde beschermkapjes lijkt deze thermometer meer te bieden dan de duurdere concurrentie.
1. Bintoi® XE200 – Thermometer voorhoofd. De Bintoi® XE200 – Thermometer voorhoofd is uit ons onderzoek gekomen als de beste voorhoofdthermometer van 2022. De thermometer beschikt over zowel een voorhoofd- als een oppervlakte modus en is hierdoor voor meerdere doelstellingen te gebruiken.
Withings Thermo. De beste contactloze thermometer is volgens ons de Withings Thermo. De beste digitale thermometer gebruik je door de best geteste voorhoofdthermometer te richten op het voorhoofd en het vervolgens richting de slaap te bewegen. Op enkele seconden tijd zal de beste thermometer koorts registreren.
In de oorthermometer zit een infraroodsensor. Deze sensor scant de warmte van het trommelvlies en zet dit om in een digitale waarde voor lichaamstemperatuur. Sommige oorthermometers maken meerdere 'scans' achter elkaar om de temperatuur betrouwbaarder te kunnen meten.
Klachten die vaak voorkomen bij corona zijn: koorts (38 graden of hoger) of verhoging (37,5 graden tot 38 graden) hoesten. moeilijk of snel ademen, bijvoorbeeld bij het lopen.
Je hebt koorts als je lichaamstemperatuur hoger dan 38 graden celsius hebt. Een normale lichaamstemperatuur ligt rond de 37 graden. Als je temperatuur iets hoger ligt, hoef je niet gelijk koorts te hebben. Bij een temperatuur tussen de 37,5 en 38 graden noemen we het namelijk 'verhoging'.
Je hebt verhoging als je temperatuur tussen de 37,5 graden en de 38 graden is. Als je lichaamstemperatuur net iets hoger is dan normaal, maar nog steeds onder de 38 graden Celcius, dan heb je geen koorts, maar verhoging. Bij verhoging schommelt je lichaamstemperatuur tussen de 37,5 graden en de 38 graden.
Een voorhoofdthermometer meet je lichaamstemperatuur door te meten hoeveel infraroodstraling je voorhoofd uitstraalt. Een voorhoofdthermometer wordt daarom ook wel een infraroodthermometer genoemd.
De betrouwbaarheid van infraroodthermometers die bedrijven, winkels en horeca momenteel veel gebruiken vanwege het coronavirus wordt in twijfel getrokken. Deskundigen zeggen dat de apparaten schijnveiligheid bieden, omdat ze mensen met een verhoogde lichaamstemperatuur van 38 graden niet tegenhouden.