Cetomacrogol bij eczeem Een gewone verzachtende crème werkt meestal onvoldoende. Cetomacrogol houdt de huid soepel en voorkomt uitdroging bij eczeem. Cetomacrogolzalf werkt vaak goed bij een droge huid. Je kunt ook een vette crème gebruiken, zoals een vaseline-cetomacrogolcrème.
Bij een huid die droog is, is een verzachtende en beschermende crème of zalf de beste behandeling. Als de huid niet al te droog is, kunt u een gewone lanette- of cetomacrogolcrème gebruiken. De vaseline crèmes of zalven werken echter beter, bij een erg droge huid.
Koelzalf is samengesteld met arachideolie, witte bijenwas, glycerolmonoöleaat, rozenolie en gezuiverd water. De samenstelling met water werkt verkoelend en kalmerend. Je kunt koelzalf gebruiken bij een gevoelige en geïrriteerde huid, droogheid en jeuk.
De verzachtende en beschermende crèmes en zalven houden de huid soepel en voorkomen verdere uitdroging van de huid. Het effect merkt u snel. De huid wordt direct na het insmeren soepel en de jeuk wordt binnen enkele uren minder. Het is belangrijk de crème of zalf regelmatig aan te brengen, minstens tweemaal per dag.
Reguliere koelzalf (Koelzalf FNA) bevat rozenolie. Wanneer er een overgevoeligheidsreactie opspeelt kan er worden gekozen voor deze variant zonder rozenolie. Voor de eczeemhuid is het raadzaam de variant zonder rozenolie de voorkeur te geven. Rozenolie kan prikken of irritatie veroorzaken op een eczeemgevoelige huid.
Het verkoelende effect duurt enkele minuten. Het is belangrijk de zalf vaak aan te brengen, minstens 1 keer per dag.
Koelzalf is zonder recept verkrijgbaar. Je kunt het kopen bij de drogist en apotheek. Breng de zalf twee keer per dag aan op de aangedane huid, tenzij anders is voorgeschreven. Je kunt koelzalf gebruiken zolang je nodig hebt.
Cetomacrogolcrème en cetomacrogolzalf werken verzachtend en beschermend voor de huid. Het houdt de huid soepel en voorkomt uitdroging. Je kunt het gebruiken bij onder andere droge huid, eczeem, aambeien en psoriasis. Cetomacrogolcrème en –zalf zijn zonder recept verkrijgbaar bij de drogist.
Door ureum verminderen schilfering, kloven en branderige plekken. Andere klachten, zoals eczeem verergeren minder snel. Dit effect merkt u binnen een paar dagen. De combinatie van ureum in een crème of zalf houdt de huid soepel en voorkomt verdere uitdroging van de huid.
Introductie Cetomacrogolzalf Fna
Een verzachtende en beschermende crème is te gebruiken bij een droge huid, eczeem, jeuk, psoriasis en aambeien. Ook schrijven artsen deze crème voor om andere, werkzame, medicijnen in te verwerken die u op de huid moet aanbrengen.
Verkoelende en beschermende zalven zijn zonder recept verkrijgbaar in de apotheek onder de namen Koelzalf FNA, Unguentum leniens FNA, Waterhoudende zalf FNA of Unguentum aquosum FNA.
Smeer niets op uw brandwond! Er is van geen enkele crème of zalf aangetoond dat die de genezing verbetert of de kans op infectie verkleint.
Bij droge huid, eczeem, psoriasis en schimmelnagels. U merkt dat schilfers en branderige plekken binnen een paar dagen afnemen. Het kan wat langer duren voordat een schimmelnagel voldoende dun is. Crème of zalf met een sterkte tot 10%: breng het medicijn 2 tot 3 keer per dag dun aan.
Cetomacrogolcrème met 50% vaseline voor de zeer droge huid
Is er sprake van een droge huid zonder al te veel schilfering of ruwe plekken dan volstaat de reguliere cetomacrogol- of lanettecrème. Bij een zeer droge huid is een crème met toegevoegd vaseline of een zalf een betere optie.
Cetomacrogolcrème met 20% vaseline is toepasbaar bij verschillende huidspecificaties zoals eczeem, psoriasis, ichthyosis of jeuk. Daarnaast kan deze vette crème worden toegepast bij een schilferige huid, kloven en barstjes (gesprongen lippen en kapotte mondhoeken).
Koelzalf FNA bevat rozenolie. Wanneer er een overgevoeligheidsreactie opspeelt kan er worden gekozen voor de variant zonder rozenolie; Koelzalf zonder rozenolie. Voor de eczeemhuid is het raadzaam de variant zonder rozenolie de voorkeur te geven.
Reguliere koelzalf (Koelzalf FNA) bevat rozenolie. Wanneer er een overgevoeligheidsreactie opspeelt kan er worden gekozen voor deze variant zonder rozenolie. Voor de eczeemhuid is het raadzaam de variant zonder rozenolie de voorkeur te geven. Rozenolie kan prikken of irritatie veroorzaken op een eczeemgevoelige huid.
Hallo Peter, mag de Cetomacrogol ook als dag en nachtcreme voor een droge huid gebruikt worden.
Er zijn verschillende soorten. Lanette Crème en Cetomacrogol Crème zijn gewone crèmes. Deze trekken na aanbrengen snel in de huid. Vaseline Lanette crème en Vaseline Cetomacrogol Crème zijn vette crèmes.
Het gebruik van Cetomacrogol-vetcrème 20 is eenvoudig. B Breng een ruime hoeveelheid crème aan op de schone, afgedroogde huid en wrijf zachtjes in tot het volledig is uitgesmeerd. Gebruik de crème 2 keer per dag maar vaker afhankelijk van de behoeften van de huid.
Een beschermende zalf. Te gebruiken bij een zeer droge en gevoelige huid. Regelmatig smeren, tenzij anders geadviseerd. Er zijn geen wisselwerkingen met andere geneesmiddelen bekend.
Verklaar de naam van het preparaat Unguentum (=zalf) Leniens (=verzachtend) heet ook wel koelzalf, omdat in dit preparaat het water fijn verdeeld is over het vet; het vet werkt beschermend op de huid, terwijl het water dat verdampt een verkoelend effect geeft. !
Verkoelende en hydraterende zalf. Bij droge en geprikkelde huid.
DARO Zinkzalf heeft een verkoelende en mild-samentrekkende werking. Dit middel wordt gebruikt bij diverse huidaandoeningen, zoals bijvoorbeeld irritaties van de huid waarbij een indrogend bedekkend of beschermend effect gewenst is (bijvoorbeeld bij huiduitslag en luieruitslag).