Het enige dat u nodig hebt, is het aanslagnummer, aangiftenummer of beschikkingsnummer. Dat nummer staat rechts boven op de aanslag of beschikking die u eerder van ons kreeg. U kunt het betalingskenmerk ook vinden door uw btw-nummer of loonheffingennummer in te vullen.
Om de Belastingdienst te kunnen betalen heb je het betalingskenmerk nodig. Dit kun je zelf opzoeken met de zoekhulp van de Belastingdienst. Je hebt dan het aanslagnummer, aangiftenummer of beschikkingsnummer nodig. Dat nummer staat rechtsboven op de aanslag of beschikking die je eerder van de Belastingdienst kreeg.
Het ISO- betalingskenmerk bestaat uit minimaal 5 en maximaal 25 posities (alfanumeriek) en begint altijd met de letters 'RF' (posities 1 en 2), gevolgd door een controlegetal van 2 cijfers (posities 3 en 4).
Om het betalingskenmerk vast te kunnen stellen is het fiscaalnummer, subcode en aangifte periode nodig. Het aangiftenummer vormt de basis voor het kunnen bepalen van het betalingskenmerk. Het aangiftenummer is als volgt samengesteld: Loonheffingennummer + tijdvakcode.
Het NL-betalingskenmerk bestaat uit minimaal 7 en maximaal 16 cijfers. Bij een lengte van 7 cijfers, bevat het NL-betalingskenmerk geen controlecijfer of andere controle-informatie. Bij een lengte van 16 cijfers bevat het NL-betalingskenmerk alleen een controlecijfer.
Hebt u een betalingskenmerk gebruikt dat niet hoort bij 1 van uw aanslagen? Neem dan contact op met de BelastingTelefoon: 0800 – 0543. Houd uw burgerservicenummer bij de hand, dan kunnen we u sneller helpen.
Het enige dat u nodig hebt, is het aanslagnummer, aangiftenummer of beschikkingsnummer. Dat nummer staat rechts boven op de aanslag of beschikking die u eerder van ons kreeg. U kunt het betalingskenmerk ook vinden door uw btw-nummer of loonheffingennummer in te vullen.
Reacties. Als je een factuur hebt gehad met een acceptgiro erbij staat het betalingskenmerk daarop dit rechts op de accept een 16 cijferignummer. Dit kun je alleen invullen als je via telebankieren betaald via de acceptgiro methode. Bij omschrijving kun je dan een factuurnummer zetten.
Wat is BIC? BIC staat voor Bank Identifier Code. Je hebt deze code nodig om de bank te identificeren als je geld overmaakt naar een bankrekening buiten de SEPA-zone.
Opzoeken betalingskenmerk belastingdienst
Bij het betalen van deze belastingen moet je in de meeste gevallen een 16-cijferig betalingskenmerk opgeven. Mocht je het betalingskenmerk niet meer bij de hand hebben, dan kun je op de website van de Belastingdienst het betalingskenmerk opzoeken.
Het factuurnummer is niet hetzelfde als het betalingskenmerk. Het betalingskenmerk is de omschrijving die gebruikt wordt bij het overmaken van de transactie.
Een betalingskenmerk is een unieke code van cijfers en letters wat ook wel een gestructureerde mededeling wordt genoemd. Je kent het vast wel van een acceptgiro, of van een belastingaanslag waarbij een aangifte-, aanslag-, of beschikkingsnummer het betalingskenmerk is.
Eenvoudig via de app en Mijn ING
Kies in de app voor 'Overschrijven' Rechtst bovenin tik je op het Wereldbolletje. Je gaat nu automatisch naar Mijn ING en komt direct in het scherm voor Wereldbetalen.
Het eerste nummer van de laatste vier betreft de jaaraanduiding, daarna volgen 2 cijfers voor de periode aanduiding en het laatste cijfer betreft de status van de aanslag.
Voordelen. Wanneer een betalingskenmerk in de omschrijving van een banktransactie wordt gedetecteerd en op basis van het controlegetal kan worden gevalideerd, kunnen we met zekerheid vaststellen dat de betaling betrekking heeft op een specifieke factuur.
Maak je geld over naar een land buiten het SEPA-gebied? Dan heb je de BIC (Business Identifier Code) van de buitenlandse bank nodig. Dit wordt ook wel het SWIFT-adres genoemd. Elke bank heeft een unieke code.
BIC staat voor Bank Identification Code en is ingevoerd om banken makkelijker te identificeren bij internationaal betalingsverkeer. In tegenstelling tot IBAN verwijst hij dus niet naar een individuele rekening, maar wel naar een bank (bv. Nagelmackers). Elke bank heeft één BIC die altijd dezelfde is.
De BIC is bedoeld om een bank te herkennen. De BIC telt 8 of 11 tekens en bestaat uit een bankcode (4 tekens), een landcode (ISO) (2 letters), een plaatscode (2 tekens) en kan voor bepaalde banken worden aangevuld met een kantoorcode (3 tekens). BIC staat voor Business Identifier Code.
Let op: het aanslagnummer is niet hetzelfde als het betalingskenmerk.
Zelfs als meerdere bestellingen samen worden geleverd, moet elke bestelling apart worden betaald door het 14-cijferige bestelnummer als betalingskenmerk aan te geven bij de transactie. Alleen op deze manier kan je betaling correct in ons systeem worden geboekt.
Hierin staan al uw aanslagen inkomstenbelasting en bijdragen Zvw die u nog moet betalen. Mét alle betaalinformatie, zoals het betalingskenmerk. Om in te loggen hebt u uw DigiD nodig.
Op een acceptgirokaart staat vaak een 4x4=16-cijferige nummercode, het zogenaamde betalingskenmerk. Deze code, die meestal uit een klantnummer en factuurnummer bestaat, moet het voor de ontvanger vereenvoudigen te achterhalen welke factuur is betaald, zodat dit automatisch kan worden verwerkt in de administratie.
De letter A staat voor een naheffingsaanslag van de loonheffing. De letter J betreft een teruggave van de loonheffingen. Let wel op: daaronder valt ook de bijdrage voor de Zorgverzekeringswet (Zwv). De letter L staat voor een loonheffing.
De code van een aanslag, ook wel aanslagnummer genoemd, begint altijd met een BSN (Burger Service Nummer) of met het Fiscaal nummer (bij ondernemingen), gevolgd door een letter. Deze letter geeft aan om wat voor aanslag het gaat.