Als gemiddelde drankverbruik kan je uitgaan van circa 2,5 tot 3 drankjes per persoon per uur. Bij hele beschaafde drinkers ligt het gemiddelde op circa 1,5 drankje per uur. Bij de echte doordrinkers kunt u uitgaan van gemiddeld 5 drankjes per uur. Dit is een gemiddelde!
Het gemiddelde drankverbruik per uur hangt heel erg af van het type gast dat je uitnodigt voor je bruiloft. Gemiddeld drinkt een bruiloftsgast zo'n 2 tot 3 drankjes per persoon per uur. Zijn jullie vrienden en familie niet zulke steviger drinkers? Reken dan rond de 1,5 drankje per persoon per uur.
1 Drinks. Reken tijdens het eerste uur op drie drankjes per deelnemer voor een receptie of drankfeest. Daarna is dat gemiddeld twee drankjes per persoon. Voor een ontvangst met koffie en thee of een koffiepauze neem je als richtlijn anderhalf kopje per persoon.
Reken tijdens het eerste uur op drie drankjes per feestganger. Daarna kan je rekenen op ongeveer twee drankjes per uur. Duurt het feestje bijvoorbeeld vier uur, reken dan op negen drankjes per persoon. Dat lijkt misschien veel, maar je hebt natuurlijk bij voorkeur iets te veel gekocht in plaats van te weinig.
Hierbij mag je rekenen op 1 fles rode wijn per 4 gasten (zo'n 2 glazen per fles per persoon) en 1 fles witte wijn per 6 gasten. Als je een cocktail wilt schenken voorzie je best ongeveer 1 liter per 4 gasten.
Kosten bruiloft 100 gasten
De kosten voor een receptie voor 100 gasten liggen tussen de €5000,- en €10.000 euro. De grootste kostenpost is hierbij natuurlijk ook de locatie en het eten en drinken.
100 gasten is een mooi uitgangspunt om een globaal idee van kosten te krijgen. Als de gastenlijst vervolgens groeit, dan kun je eenvoudig je begroting daarop aanpassen. Gemiddeld genomen kosten recepties voor 100 personen ongeveer € 5.000 tot € 10.000.
Als gemiddelde drankverbruik kan je uitgaan van circa 2,5 tot 3 drankjes per persoon per uur. Bij hele beschaafde drinkers ligt het gemiddelde op circa 1,5 drankje per uur.
Stel je hebt een fles drank van 70cl die zonder BTW 15 euro inkoop kost. Daar haal je 23 shotjes uit. Als het personeel er zelf 3 drinkt, dan verkoop je er 20. Als je uitgaat van een shot van 30ml (met 1 dranksoort) en die verkoop je voor 3 euro per shot, dan levert de fles je 60 euro omzet op.
{Bij zware drinkers ± 5.) Een feest van 50 personen van 3 uur met een consumptie prijs van €2,50 komt dus op €375,-.
De hoeveelheid bier die je nodig hebt is dus: 25 bierdrinkers x gemiddeld 8 glazen bier = 200 glazen bier. Je haalt 5 glazen uit 1 liter bier, dus voor 200 glazen heb je 200 : 5 = 40 liter bier nodig.
Wil je medewerkers rond laten lopen met drankjes, kijk dan goed naar het drinkgedrag van je gasten om in te kunnen schatten hoeveel medewerkers je dan nodig hebt. Meestal zijn vijf medewerkers op honderd gasten voldoende.
overmatig drinken - je drinkt meer dan 7 (vrouw) of 14 (man) standaardglazen alcohol per week. binge-drinken - je drinkt veel in korte tijd; binnen twee uur drink je 4 (vrouw) of 6 (man) standaardglazen alcohol.
Drinkt u 5 glazen in ongeveer 2 uur (vrouwen 4 glazen alcohol in 2 uur), dan noemen we dat binge-drinken. Drinkt u in dat tempo door? Dan hebt u kans op wegrakingen, schade aan organen en bewusteloosheid. U kunt in coma raken door een alcoholvergiftiging.
Het aantal glazen alcohol dat je per dag drinkt, kan wijzen op een drankprobleem of een alcoholverslaving. Drink je meer dan 1 à 2 glazen alcohol per dag en minder dan 2 dagen in de week geen alcohol, dan drink je sowieso teveel. Een excessieve (mannelijke) drinker drinkt wekelijks meer dan 21 glazen alcohol per week.
Bier (een gewoon pintje) bevat ongeveer 4 à 5% alcohol, wijn 10 tot 15% en sterke (gedistilleerde) drank meer dan 22%. Hierdoor lijkt het alsof een glas gedistilleerde drank meer alcohol bevat dan een glas bier (of een blikje bier van 33 cl).
Is elke dag een fles wijn drinken nog oké? Het Voedingscentrum en de Gezondheidsraad adviseren om helemaal geen alcohol te drinken. Alcohol is namelijk slecht voor je gezondheid. Als je toch wilt drinken, adviseren zij om het bij één glas per dag te houden en zeker niet elke dag een fles wijn te drinken.
Bier, wijn en de meeste andere dranken zitten boordevol suikers en calorieën. Helemaal prima natuurlijk, maar als je wel dronken wilt worden maar niet dikker, dan is wodka het drankje voor jou. Wodka bezit namelijk nauwelijks koolhydraten.
drie glazen p.p. voor het eerste uur, nadien gemiddeld twee glazen. Uit een fles van 750 ml haal je 5-6 glazen.
Als vuistregel geldt dat 6 hapjes per persoon voldoende zijn. 6 koude hapjes (waar we óók die schaal chips bij tellen!), of 4 koude hapjes en 2 warme.
Het gemiddelde bedrag van €15.000 is gebaseerd op een bruiloft met verschillende locaties, een receptie, een diner en een feest. Sommige bruidsparen geven een veelvoud uit van dit bedrag en anderen trouwen voor minder dan €1.000. Het gaat er niet om hoeveel geld je uitgeeft.
Hoeveel hapjes per persoon bruiloft
Gangbaar is ongeveer vijf hapjes per persoon bij een feest dat 4 à 5 uur duurt. Ter afsluiting zou je een broodje hamburger of een patatje kunnen aanbieden. Veel bruidsparen kiezen echter voor iets meer hapjes.
Een lopend buffet kost gemiddeld €20 per persoon. Er zijn natuurlijk heel veel factoren die van invloed zijn op de prijs. Een walkin diner kost gemiddeld €25 per persoon. Kies je voor veel of luxere gerechten, dan zal de prijs toenemen.