Wie Google denkt dat jij bent, vind je daar via 'Advertentie-instellingen' Waar je allemaal bent geweest, via 'Locatiegeschiedenis' Wat je in je leven opgezocht hebt, in je 'Web- en app activiteit' en zelfs je 'Youtube zoek– en kijkgeschiedenis'
Stap 1: Bekijk een overzicht van je gegevens
Tip: Je kunt rechtstreeks naar je Google Dashboard gaan. Ga naar je Google-account. Klik in het navigatievenster links op Gegevens en privacy. Content opgeslagen vanuit Google-services.
Check ook even myactivity.google.com. Deze pagina houdt je zoekgedrag en aan Google-gelieerde activiteiten bij. Via 'activiteitsopties' op dezelfde pagina bepaal je wat Google wel en niet mag opslaan.
Google gebruikt de informatie voor gerichte advertenties en zoekresultaten en doet voorspellingen op basis van alle data, wat ook vragen over privacy en de grote machtmacht van het bedrijf met zich meebrengt.
Je naam en profielfoto kunnen worden bekeken door andere mensen die gebruikmaken van Google-services waarin het hoofdprofiel van je Google-account wordt getoond, ook wanneer je communiceert of content deelt. Tip: Voor andere gegevens die u toevoegt, kunt u kiezen of ze privé zijn of zichtbaar voor iedereen.
Klik in het menu links op 'Privacy'. Klik bij 'Wil je dat in de resultaten van andere zoekmachines een link naar je tijdlijn wordt weergegeven?' op 'Bewerken'. Haal het vinkje weg bij 'Zoekmachines mogen een link naar je tijdlijn plaatsen'.
Het meest gezochte woord? Youtube. 84% van de gebruikers gebruikt Google 3 keer per dag of vaker. Van de (product) zoekopdrachten begint 46% op deze zoekmachine.
Luistert Google naar mij? Het korte antwoord is, ja – Siri, Alexa en Google Voice luisteren naar je. Standaard hebben de fabrieksinstellingen de microfoon ingeschakeld.
De domeinnaam Google is ontstaan als woordspeling op het woord 'googol'. Googol is een wiskundige term en duidt een getal aan met een waarde van 10100. Door een spelfout van een van de oprichters is hieruit de naam Google ontstaan.
Google gebruikt jouw eerdere zoekresultaten (plus alles dat ze van je weten en aan jouw huidige zoek-actie kunnen koppelen) om de zoekresultaten af te leveren. Dat lijkt handig en kan natuurlijk ook handig zijn: de zoekresultaten sluiten aan bij wat je waarschijnlijk weten wil.
Iedereen die toegang heeft tot je internetverbinding kan zien welke websites je bezoekt. Dit geldt onder meer voor je internetprovider, de overheid en eventuele hackers. Daarnaast kunnen de websites die je bezoekt, zoekmachines en nog veel meer partijen ook meekijken.
Als je thuis een wifi-netwerk hebt en dat niet hebt beveiligd, dan kunnen buren en voorbijgangers toegang krijgen tot je wifi-netwerk. Dat betekent ook dat ze via dat netwerk toegang kunnen krijgen tot je thuiscomputer(s) en netwerk. Je loopt dan het risico dat je persoonlijke gegevens in handen van anderen komen.
Het is echter wel zo dat de netwerkbeheerder altijd kan zien welke sites jij allemaal bezoekt, ongeacht of het gaat om internet via een kabel of internet via de wifi. Alleen als je een site bezocht hebt die gebruik maakt van HTTPS kan jou netwerkbeheerder niet zien welke site dit was.
Als je Gmail gebruikt, heb je al een Google-account. Met een Google-account heb je kosteloos toegang tot Google-producten, zoals Drive, Documenten, Agenda en meer.
Als u een openbare computer gebruikt, slaat u de gegevens op in Google Drive of in een alternatieve opslagruimte waarvan u de enige gebruiker bent.
Gegevens van bij Google ingelogde gebruikers verlopen standaard na 26 maanden. Als de Analytics-instelling Bewaring van gegevens is ingesteld op een periode die korter is dan 26 maanden, worden de gegevens van op Google ingelogde gebruikers bewaard voor die kortere termijn.
Google is opgericht op 4 september 1998 door Larry Page en Sergey Brin. Het bedrijf telt inmiddels ongeveer 53.861 werknemers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Mountain View, Californië.
De kern van het verschil
Tussen Microsoft en Google zit een duidelijk verschil in uitgangspunt. Waar de Microsoft oplossing vast blijft houden aan de desktop heeft Google ervoor gekozen om desktop-onafhankelijk te zijn en geheel in een webbrowser te werken.
Je telefoon licht uit het niets op of gedraagt zich op andere manieren vreemd. Als je telefoon ineens oplicht, uitgaat, vanzelf opstart of apps installeert zonder dat jij iets doet, kan het zijn dat iemand je telefoon op afstand bedient, wat erop kan wijzen dat diegene je gesprekken afluistert.
Geen verplichting en geen mogelijkheid. Telefoongesprekken kunnen afgetapt worden door politie, het Openbaar Ministerie en de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Bij de meeste chatdiensten zoals WhatsApp en Signal kan dat niet.
Het beste antwoord
In deze tool van adwords van google kun je zoekwoorden intikken. En vervolgens wordt er aangegeven hoeveel keer er op die term gezocht is in google. Hier kun je dus zijn hoevaak iemand gegoogled is, maar niet door wie.
Het meest gezocht op trefwoord op Google is YouTube. Meer dan 60% van Google zoekopdrachten zijn gedaan met de mobiele telefoon. Ongeveer de helft van de Trefwoorden "bij mij in de buurt" on Google resulteren in een winkelbezoek.
SEO is de afkorting van de Engelse term 'Search Engine Optimization' wat in het Nederlands zoekmachine optimalisatie betekent. Een zoekmachine optimalisatie specialist is iemand die ervoor zorgt dat websites op de juiste manier aangepast worden zodat ze beter gevonden worden in Google.