Egypte, officieel de Arabische Republiek Egypte, is een semipresidentiële republiek gelegen in het noordoosten van Afrika en het zuidwesten van Azië. De hoofdstad is Caïro.
Andere bekende plekken waar je kunt snorkelen zijn de scheepswrakken Hebat Allah, El Mina, Mohamed Hasabella, Excalibur/Suzanna en Belina. Je kunt ook met de dolfijnen snorkelen in Hurghada. Om naar de dolfijnen toe te gaan moet je wel eerst met een (speed)boot naar bijvoorbeeld de bekende Dolphin House.
In principe kun je het hele jaar door buiten snorkelen in Nederland. Qua temperatuur is de beste periode van eind juli tot en met eind september. Hoewel dit voor iedereen wat anders ligt, maar ga je snorkelen in water kouder dan 18 graden dan moet je echt een (volledig) wetsuit dragen.
Hurghada heeft een uitgebreide snorkel regio. Vanaf de hotels kan je gemakkelijk een leuke boottocht boeken waarbij je op de meeste prachtige snorkelplekken komt in de Rode Zee. Vanaf hotel Arabella Azur Beach Resort loop je zo naar het eigen huisrif van het hotel of ga je de zee op naar het eiland Shedwan.
Wat kost een snorkelset
Wat mag een snorkelset kosten? De prijzen variëren van 25 euro (zonder vinnen) tot en met 150 euro. Begin je met snorkelen en weet je nog niet of je het vaak gaat doen, koop dan een set van 25 tot 50 euro.
Great Barrier Reef
De nummer één van dit lijstje is misschien wel het beroemdste koraalrif ter wereld. The Great Barrier Reef ligt langs de kust van Australië en is meteen het grootste koraalrif op aarde. Het is zelfs zo groot, dat het vanuit de ruimte te zien is.
Je snorkel legen doe je door diep via je mond uit te ademen en het water naar buiten te blazen. Om je duikbril onder water leeg te maken druk je met je hand het masker tegen de bovenkant van je gezicht. Beweeg vervolgens je hoofd naar achteren richting het wateroppervlak en blaas via je neus het water uit je duikbril.
Zoals hierboven al genoemd leven er rifhaaien. Daarnaast zijn er pelagische haaien te vinden zoals hamerhaaien en de oceanische witpunthaai. Daarnaast zwemt er wel eens een ongevaarlijke walvishaai voorbij. Ook de meer tot de verbeelding sprekende stierhaai en tijgerhaai komen voor in de Rode Zee bij Egypte.
De beste snorkel- en duikplekken van Marsa Alam
Een onderwaterplek die je niet mag overslaan is Marsa Abu Dabab. Kijk niet gek op als je een zeeschildpad of zelfs een zeekoe voorbij ziet komen. Wil je een echte duikplek bezoeken? Ga dan eens naar het Samadai Reef dat ook wel Dolphin House wordt genoemd.
Reizigers mogen niet alle producten Egypte mee in nemen. Van bepaalde producten, zoals tabak en alcohol, mag maar een beperkte hoeveelheid worden ingevoerd. Ook voor het invoeren van onder andere dieren, levensmiddelen en parfum gelden beperkingen.
Snorkelen in El Gouna is par uitstekend met alle kustriffen en zeegras. Het is mogelijk om een boottocht te maken om te snorkelen. El Gouna -zee wordt beschermd en internationale instanties hebben samengewerkt bij het behoud van het onderwaterleven in zee van El Gouna .
Er zijn ongeveer zesduizend soorten koraal. De meeste soorten leven in warme ondiepe wateren in de buurt van de kust. Sommige soorten groeien zelfs op de donkere, koude zeebodem van de open oceaan.
Het Groot barrièrerif is een plek van opmerkelijke verscheiden- en schoonheid. Het rif ligt aan de noordoostkust van Australië en bevat de grootste collectie koraalriffen ter wereld. Zo zijn er 360 soorten harde koralen, 1.500 soorten vis en 5.000 soorten weekdieren te vinden.
Het Groot Barrièrerif is 's werelds grootste koraalrif; het strekt zich over meer dan 2.300 km uit langs de noordoostelijke kust van Australië en bedekt een gebied van 348.000 km². Het bestaat uit 3.000 afzonderlijke riffen en 900 eilanden.
Het vakantieland Turkije heeft zoveel te bieden, maar wist je dat je hier ook leuk kan snorkelen? Er zijn diverse steden langs de kust waar duiken erg populair is, hier worden ook snorkeltrips aangeboden. En je kunt veel zien in dat glasheldere water aan de Turkse kust!
In Side mag niet gesnorkeld worden op de duiklocaties in verband met het vaarverkeer. Vanaf het strand bij de hotels is het wel mogelijk. Maar om echt wat te kunnen zien raden wij doorgaans aan om een duik te maken in plaats van te gaan snorkelen.
Het snorkelmasker is NIET geschikt om onder water te zwemmen of om bijvoorbeeld hoekduiken te maken. Dit kan zelfs gevaarlijk zijn. Dit komt omdat de luchtdruk in het masker onder water te groot wordt en je kunt ook je oren niet klaren.
De snorkel
Je kunt gewoon rustig doorademen zolang je aan het wateroppervlak bent. Maak je een hoekduik, dan eerst flink inademen en duiken maar!
Voor de juiste maat kijk je naar de afstand tussen kin en bovenkant van neus/tussen de ogen. Als deze afstand kleiner is dan 13,5 cm, dan wordt het de S/M . Is de afstand groter, dan is L/XL de juiste maat. Er zijn overigens ook merken die meer dan twee maten hebben!