Welke groente mag je niet 2 keer opwarmen?

Bladgroenten zoals bijvoorbeeld sla, spinazie en andijvie bevatten het meest nitraat en dat is een stof die omgezet kan worden in nitriet. En net dàt nitriet is gevaarlijk voor de gezondheid."

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op radio2.be

Welke groenten mag je niet twee keer opwarmen?

Bladgroenten

Nitriet kan schadelijk zijn voor de gezondheid doordat het zuurstofgehalte in bloed verminderd kan worden. Andere groenten die veel nitraat bevatten: rode bieten, bleekselderij, Chinese kool, koolrabi, paksoi, postelein, raapstelen, waterkers, spitskool en venkel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op margriet.nl

Hoe vaak kun je groenten opwarmen?

Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voedingscentrum.nl

Kun je broccoli 2 keer opwarmen?

Nitraatrijke groenten: beter niet vaak opnieuw opwarmen

Op zich kan je deze groenten gerust opnieuw opwarmen, maar doe het niet systematisch. Als je het toch doet, zorg dat de restjes eerst goed zijn afgekoeld. En was de groente aanvankelijk zo goed mogelijk, zodat zoveel mogelijk bacteriën weg zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op radio2.be

Kun je sperziebonen opnieuw opwarmen?

Selder warm je best geen tweede keer op: ook hier zijn nitrieten de boosdoeners.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle-lekker.be

Top 10 verrassende voedingsmiddelen die u NOOIT ten koste van alles moet opwarmen (maar waarom?)

45 gerelateerde vragen gevonden

Kun je spruitjes nog een keer opwarmen?

Gekookte spruiten kun je, in een afgesloten bakje, 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren. Kun je spruiten opnieuw opwarmen? Ja hoor, dat is geen probleem.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jumbo.com

Kun je andijvie stamppot opnieuw opwarmen?

Kun je stamppot rauwe andijvie opwarmen? Je kunt stamppot met rauwe andijvie opwarmen, maar je moet er rekening mee houden dat de andijvie tijdens het opwarmingsproces niet rauw blijft. De smaak verandert daarom iets, maar het is niet slecht voor je gezondheid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jumbo.com

Kun je erwtensoep 2 keer opwarmen?

Maar mocht je nog steeds iets over hebben van het opgewarmde restje, dan kun je dat beter weggooien. Verwarm het dus niet een 2de keer en vries het ook niet een 2de keer in. De kans is namelijk groter dat mogelijk aanwezige ziekmakende bacteriën dan uitgroeien tot aantallen waar je ziek van kunt worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voedingscentrum.nl

Kan je andijvie 2 keer opwarmen?

Andijvie opnieuw opwarmen na het koken of blancheren kan veilig en zonder gezondheidsrisico's. Tegenwoordig is het geen risico meer dat de nitraten in andijvie worden omgezet in nitrieten. Vroeger werd dit wel aangenomen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vaneigenbodem.nl

Kun je Chinees 2x opwarmen?

Het Voedingscentrum adviseert om gerechten van Chinees-Indische restaurants nooit opnieuw op te warmen. De kans bestaat namelijk dat deze de bacterie Bacillus cereus bevat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op margriet.nl

Waarom eten niet meerdere keren opwarmen?

Als je restjes van een maaltijd opnieuw opwarmt, zorg er dan voor dat je het eten tot in de kern verhit. Warm dezelfde restjes ook niet meerdere keren opnieuw op, want dat bevordert de groei van bacteriën en verhoogt het risico op voedselvergiftiging.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op test-aankoop.be

Kun je gekookte andijvie opnieuw opwarmen?

Uit een onderzoek van de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid blijkt dat het eten van nitraat- of nitriethoudende groenten geen gezondheidsrisico's met zich meebrengt. Opwarmen kan dus gewoon.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op maxvandaag.nl

Kun je bloemkool weer opwarmen?

Hoe kun je bloemkool opwarmen? Heb je diepvriesbloemkool gekocht? Die is klaar voor gebruik en hoef je niet te ontdooien. Kook de bloemkool eventueel kort voor (let op: korter dan verse groente) of voeg de bloemkool direct toe aan je wok- of ovengerecht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ah.nl

Kun je stamppot andijvie opbakken?

Kun je stamppot rauwe andijvie opwarmen? Je kunt stamppot met rauwe andijvie opwarmen, maar je moet er rekening mee houden dat de andijvie tijdens het opwarmingsproces niet rauw blijft. De smaak verandert daarom iets, maar het is niet slecht voor je gezondheid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jumbo.com

Welke groente niet te vaak eten?

“Sommige groenten eet je best niet te vaak rauw”

Groenten zoals prinsessenbonen, (dop)erwten, peultjes, aubergines en champignons bevatten natuurlijke plantengifstoffen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lekkervanbijons.be

Waarom mag je spinazie niet twee keer opwarmen?

Bladgroenten, en dus ook spinazie, bevatten de stof nitraat. Daar is in principe niks mis mee totdat je het verhit. De nitraten zetten zich dan namelijk om tot nitrieten. En daar zit het probleem want nitrieten vernauwen de zuurstofverzadiging in het bloed en zijn mogelijk kankerverwekkend.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op foodiesmagazine.nl

Kun je gekookte aardappelen opnieuw opwarmen?

Als je aardappelen opnieuw wilt opwarmen, dan moet je ze na de eerste keer bereiden meteen in de koelkast leggen. Als je ze namelijk laat afkoelen op kamertemperatuur, dan kan de warmte de groei van de zeldzame bacterie botulisme bevorderen. Deze bacterie gaat niet weg als je ze opnieuw opwarmt, dus kijk goed uit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle.nl

Hoe vaak mag je boerenkool opwarmen?

Of bak boerenkool circa 4 minuten in de koekenpan, op middelhoog vuur. Het gerecht is al gaar: het gaat er dus alleen om dat het lekker warm wordt. Kun je boerenkool weer opwarmen? Ja, boerenkool kun je prima opnieuw opwarmen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jumbo.com

Welke groenten niet in magnetron?

Voedselproducten die niet in de magnetron mogen

Nitraat is een stof die omgezet kan worden in nitriet, wat schadelijk is voor de gezondheid. Veel bladgroenten, zoals sla, andijvie en spinazie bevatten deze stof.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Kan je soep met kookroom opnieuw opwarmen?

Soep met room of melk kan schiften als je ze opnieuw opwarmt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle-lekker.be

Waarom bederft erwtensoep snel?

De meeste bacteriën overleven het verhittingsproces van soep niet, maar sommige bacteriën vormen sporen. Wanneer de temperatuur van de soep daalt (tussen 7°C – 60°C) kunnen deze sporen zich ontwikkelen tot normale bacteriën en snel vermenigvuldigen, want de kans op bedorven soep aanzienlijk vergroot.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op emptythefridge.be

Kun je een gerecht met creme fraiche opnieuw opwarmen?

Standaard crème fraîche heeft een vetpercentage van 35 procent en is geschikt voor koude en warme bereidingen (dit wordt meestal in professionele keukens gebruikt). Er is ook een demi-crème fraîche met een vetpercentage van 15 procent. Deze halfvolle crème fraîche is alleen geschikt voor koude bereidingen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op 24kitchen.nl

Kan je boerenkool nog een keer opwarmen?

Een restje bereide boerenkool kun je 1-2 dagen later nog opwarmen in een pan. Dat geldt ook voor boerenkoolstamppot. Doe het opwarmen door en door, tot stomend heet. Dat kan bijvoorbeeld in de magnetron, maar het allerlekkerst is boerenkoolstamppot nog even op te bakken in een koekenpan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ah.nl

Kun je boerenkool opnieuw opwarmen?

Ja, boerenkool kun je prima opnieuw opwarmen. Dit is veilig om te doen. Verder is boerenkool een vrij robuuste groente: textuur en smaak blijven goed.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jumbo.com

Kun je stamppot rauwe andijvie bewaren?

Andijviestamppot: hoe bewaren / invriezen / opwarmen? Andijviestamppot bewaren kan – eenmaal afgekoeld – 2 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.Eenmaal ingevroren is andijviestamppot nog 2 maanden houdbaar in de vriezer. Zet voor de zekerheid altijd een datum op je ingevroren gerechten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ah.nl

Populaire vragen