Robeco is een Nederlandse vermogensbeheerder met een beheerd vermogen van circa € 281 miljard per eind 2016. Het Japanse ORIX is de enige eigenaar van Robeco. Van 2001 tot 2013 was Robeco volledig onderdeel van de Rabobank en in oktober 2016 verkocht Rabobank de laatste aandelen in Robeco.
Vermogensbeheerder Robeco stopt per direct met het aannemen van nieuwe particuliere klanten nadat de AFM dreigde met een boete van 1,8 miljoen euro wegens het overtreden van onder meer antiwitwaswetgeving. Dat meldt het Financieele Dagblad.
Robeco is sinds februari 2013 een volledig zelfstandig onderdeel geworden van het Japanse Orix. Robeco was vanaf 2001 volledig in handen van de Rabobank Groep (vanaf 1997 was Rabobank al voor 50% eigenaar van Robeco). Na de overname door Orix houdt Rabobank Groep nog een aandelenbelang van 9,99% in de organisatie.
Elke keer als u inlogt op Mijn Robeco wordt er een beveiligde verbinding tot stand gebracht. Gegevens worden gecodeerd verzonden. U herkent deze verbinding aan het hangslotje in de adresbalk of rechtsonder in uw browser. Ook ziet u dat het adres boven in uw browser begint met 'https' in plaats van 'http'.
Lijstaanvoerder is Robeco QI Emerging Conservative Equities, dat een Bronze Morningstar Analyst Rating heeft. Het fonds wordt beheerd door het gerenommeerde conservative equities team onder leiding van grondlegger Pim van Vliet.
De Robeco Foundation zet zich in voor gelijke kansen voor kinderen over de hele wereld. De stichting richt zich op lokale initiatieven in steden waar Robeco gevestigd is en helpt kansarme kinderen via onderwijsprogramma's.
Aandelen: een hoger rendement dan op (staats- of bedrijfs)obligaties, hoog risico. Je kunt maximaal je inleg verliezen. Ingewikkelde beleggingsproducten zoals opties en turbo's: kans op hoge winst, heel hoog risico. Bij bepaalde constructies kun je zelfs meer verliezen dan de inleg.
Waarom stopt Roparco? De lage rente en de complexiteit van het gezamenlijk met Rabobank aanbieden, zorgt ervoor dat we Roparco niet meer kunnen aanbieden tegen gunstige voorwaarden. Uiteraard blijft Robeco volledig gefocust op datgene wat we al meer dan 90 jaar met succes doen: beleggen namens onze klanten.
Open de camera op uw mobiele telefoon Scan met de camera de QR code (het zwartwitte vierkant) op het scherm. Open de Robeco Identificatie app op uw telefoon en vul uw unieke code in die op het scherm staat. Let op: We accepteren geen kopie en ook geen rijbewijs. Een rijbewijs bevat geen gegevens over uw nationaliteit.
Wat is Roparco(saldo)?
Roparcosaldo is het geld op je Robecorekening dat je (tijdelijk) niet belegt in Robecofondsen. Je kunt het gebruiken voor je stortingen, opnames en aan- en verkopen. Roparcosaldo staat op een rekening bij de Rabobank.
Bij het kopen van een aandeel is de voorwaarde dat de prijs niet hoger ligt dan een door jou vastgelegde grens. Bij een verkoop is de voorwaarde dat de prijs van het aandeel niet lager mag zijn dan een door jou vastgelegde grens.
Een aandeel is een deelneming in dat eigen vermogen. Het is daarmee ook een eigendomsbewijs van een (evenredig) deel van die onderneming en het geeft recht op een evenredig deel van de winst die de onderneming maakt.
Robeco ONE Duurzaam is een actief beheerd, wereldwijd multi-assetfonds met een volledige focus op duurzaamheid. Het fonds heeft een gemiddeld risicoprofiel en belegt hoofdzakelijk in duurzame aandelen- en obligatiefondsen van Robeco en RobecoSAM die voldoen aan de hoogste normen voor duurzaam beleggen.
Wanneer je niet kunt inloggen kun je het e-mail adres wijzigen via dit formulier. Als je wel kunt inloggen kun je het e-mailadres wijzigen in 'Mijn Robeco' onder 'Mijn gegevens' en vervolgens 'Persoonsgegevens'. Het nieuwe e-mailadres is ook direct je nieuwe gebruikersnaam. Je huidige wachtwoord blijft gewoon geldig.
Beleggen is je geld investeren met de verwachting dat je belegde geld toeneemt. Dat kan in allerlei verschillende vormen. Je kan bijvoorbeeld beleggen in vastgoed. Of in aandelen en obligaties.
Een nieuwe spaarrekening kun je er echter niet meer openen zonder ASN-betaalrekening. Dat kan wel zonder beperkingen bij bekende spaarbanken als Lloyds, Leaseplan Bank, Bigbank, Argenta en NIBC Direct. Plus ook nog bij grote verzekeraars als Nationale-Nederlanden en Centraal Beheer.
Bij de keuze voor een beleggingsbank spelen gebruiksgemak, lage kosten en veiligheid een grote rol. Een voordeel van beleggen bij uw eigen bank is dat u al een lopende rekening heeft waardoor het vrij eenvoudig is om een beleggingsrekening te openen.
Wanneer je 500 euro eenmalig investeert dan kun je op de lange termijn al duizenden euro's rendement hebben. Bij 500 euro per maand is dit honderdduizenden euro's. Het is echter wel belangrijk om te letten op je spreiding wanneer je gaat beleggen. Dit kun je makkelijk doen door te beleggen in ETF's of indexfondsen.
Tussen ongeveer 2.000 tot 3.000 euro wordt beleggen interessant, en dan vooral in ETF's of beleggingsfondsen. Die maken het mogelijk om met een transactie in tientallen aandelen, obligaties of grondstoffen tegelijk te beleggen. Daarmee worden risico's lager en betaal je waarschijnlijk minder transactiekosten.
Robeco heeft in 2020 opnieuw de hoogst mogelijke beoordeling (A+) gekregen in de jaarlijkse duurzaamheidsbeoordeling door de United Nations Principles for Responsible Investment (PRI). De A+ categorie bestaat sinds 2015 en Robeco kwam meteen op alle onderdelen op het hoogste podium terecht.
Door je geld te beleggen kun je ervoor zorgen dat jouw geld meer waard wordt. Let er wel op dat je alleen kunt beleggen met het geld dat je op korte termijn kunt missen. Het kan namelijk zijn dat de belegging weinig of helemaal niets oplevert. Als je met jouw spaargeld wilt beleggen heb je een buffer nodig.