Het is belangrijk dat de jonge vogels ruim voldoende groenvoer wordt verstrekt. Het verdient aanbeveling emoes twee maal per dag te voeren. Voor een goede spijsvertering hebben ze maagkiezels nodig.Schoon vers drinkwater dient altijd aanwezig te zijn.
Emoes worden gehouden op weiland, al dan niet bebost. Vanaf de leeftijd van 3 weken moeten ze beschikken over een buitenbeloop (indien het weer het toelaat). Zorg voor een niet te gladde bodem, ook in de winter bij vriesweer. De omheiningen moeten voorkomen dat de dieren ontsnappen en moeten minstens 1.5 m hoog zijn.
Emoes zijn nomadische vogels. Zij trekken voortdurend de regen achterna op zoek naar zaden, bloemen, fruit, knoppen, scheuten, insecten en rupsen.Hij eet zelfs kleine knaagdieren. Emoes kunnen grote afstanden afleggen in een snelle zuinige draf, maar indien nodig kunnen ze voor een korte tijd wel 50 km/h halen.
De kuikens groeien snel, tot een kilo per week en na ruim een jaar zijn ze volwassen. In het wild leven emoes zo'n jaar of tien, maar in gevangenschap kunnen ze meer dan het dubbele daarvan bereiken.
Volwassen emoes eten ongeveer 500 gram korrels of meel per dag. De hoeveelheid is afhankelijk van onder andere de activiteit van de emoe, zijn gewicht, de omgevingstemperatuur en het seizoen. Korrels kunnen worden aangevuld met een kilo groenvoer of andere producten.
Emoes baltsen door te springen en maken vreemde en onverwachte draai bewegingen. Het paren en de bevruchting gebeurt ruwweg 50 dagen voordat de eieren worden gelegd. De hen legt 7-10 eieren, die donker olijfgroen van kleur zijn. Ook bij de emoe maakt de haan het nest en broedt alleen de eieren uit.
De emoe is de grootste inheemse vogel van Australië, ruim twee meter hoog en tussen de 36 en 54 kilo zwaar. Ze zijn weliswaar niet zo snel als struisvogels, maar kunnen wel hard lopen: maximaal 50 kilometer per uur.
De zwakke vleugels van de emoe worden in het ei ontwikkeld. De emoe, de nationale vogel van Australië, is een van de vogelsoorten die niet los kunnen komen van de grond. In tegenstelling tot andere talentloze vliegers, zoals de struisvogel en de kip, heeft de emoe onbeduidend kleine vleugeltjes.
Emoes zijn nomadische vogels. Zij trekken de regen achterna op zoek naar zaden, bloemen, fruit, knoppen, scheuten, insecten en rupsen. Emoes kunnen grote afstanden afleggen in een snelle economische draf, maar indien nodig kunnen ze voor korte tijd 50 km/h halen. Emoes leven meestal alleen.
Emoes paren in de zomer en broeden in de koelere maanden. Emoes baltsen door te springen en maken vreemde en onverwachte draaibewegingen. De hen legt 7-10 eieren, die olijfgroen van kleur zijn. Bij de emoe maakt de haan het nest en broedt alleen de eieren uit.
Een emoe die gevangen gaat worden, dient eerst in een kleine ruimte gedreven te worden.Emoes dienen vastgepakt te worden bij de stuit en bij het onderste deel van de nek. Het dier wordt gestuurd naar de nieuwe bestemming, de transportwagen of de vervoerskist. De emoe loopt dus zelf.
De emoe is de tweede grootste loopvogel (hij vliegt dus niet) ter wereld, na de struisvogel : tot 2 m groot en tot bijna 50 kg zwaar.Hij heeft krachtige poten met 3 tenen (de struisvogel heeft er maar 2) en kan zeer snel en lang lopen. Het mannetje is een ultra moderne papa !
Emu olie is een stroperige olie, afkomstig van de Emoe, dat is een soort struisvogel, die in Australië algemeen voorkomt. Emoes worden 1-2 meter hoog en wegen rond de 55-60 kg. De olie van de emoe wordt gewonnen uit de vetbult, die op de rug van het dier zit.
Australiërs hebben wereldwijd meegevochten in oorlogen. Maar op eigen bodem hebben ze een oorlog verloren van de emoes. Emoes kunnen niet achteruit lopen. Pijnlijk dat je dan een oorlog van ze verliest.
Een emoe kan in het legseizoen ongeveer 40 eieren leggen. De inhoud van een emoe-ei bestaat uit een heel grote dooier welke ongeveer 250 gram weegt en met, naar verhouding, heel weinig eiwit. De schaal is ook veel dunner dan bij Struisvogeleieren, dus ze zijn wel sneller kapot.
Elk vogelei heeft twee soorten wit eiwit maar bij de emoe ei is dit verschil groot, heel normaal bij de emoe. TIP; zet het uitgeblazen ei niet in de directe zon, dan verdwijnt de mooie groene kleur langzaam naar donker grijs.
Dromaius is een geslacht van loopvogels uit Australië, waaronder de emoe.
Emoe definities
naamw. (m.) Uitspraak: [ 'emu ] Verbuigingen: emoes (meerv.) vogel die lijkt op een struisvogel en net iets kleiner is Voorbeeld: 'Emoes bestonden waarschijnlijk al zo'n 80 miljoen jaar geleden, toen er nog dinosauriërs waren.
De ekster broedt in april-juni met 1 of 2 legsels. Per broedsel legt de ekster 5 tot 7 gestippelde, groenachtige eieren.
Menselijke botten zijn niet stevig genoeg om mee te vliegen. Daarnaast hebben vogels en vleermuizen sterkere spieren. Vogels hebben flinke borstspieren waardoor ze hun vleugels lang en krachtig kunnen bewegen. Een vergroot borstbeen zorgt ervoor dat deze spieren stevig vastzitten.
Vele factoren kunnen leiden tot medische noodgevallen in de lucht bijvoorbeeld: de verandering in luchtdruk, niet genoeg medisch toezicht aan boord of een gebrek aan medische apparatuur aan boord. Vanwege deze risico's laten vele luchtvaartmaatschappijen geen passagiers toe met sommige gezondheidstoestanden.
De nandoe lijkt op een struisvogel, maar is veel kleiner. Ook de poten zijn anders. Struisvogels hebben namelijk twee tenen en nandoes drie. Het mannetje en vrouwtje zijn nauwelijks te onderscheiden.
De dieren leven alleen in Afrika. Vaak leven ze samen met bijvoorbeeld zebra's of antilopen. Dit zorgt ervoor dat ze vijanden sneller in de gaten hebben. Struisvogels kunnen namelijk heel goed zien, terwijl zebra's beter kunnen ruiken.
Gemiddeld leggen de grote vogels ongeveer 50 eieren per jaar. Het seizoen loopt tot augustus. De eieren zijn gemiddeld 1,5 kilogram zwaar en zijn het equivalent van zowat 25 kippeneieren. Met 1 struisvogelei heb je dus genoeg voor een stapel van bijna 70 pannenkoeken of je kan er ook een enorme omelet mee bakken.