Wat gebruiken in plaats van kardemom?

Kaneel en nootmuskaat komen veel voor alternatieven voor kardemom bij het bakken, of zelfs piment als je het hebt. Een goede vuistregel is dat het mengen van ½ theelepel kaneel met ½ theelepel nootmuskaat of ½ theelepel piment gelijk is aan 1 theelepel kardemom.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.bakeitwithlove.com

Is kurkuma hetzelfde als kardemom?

Kardemom is een kruid uit de gemberfamilie. Geen wonder dat die twee zo goed samengaan in een kopje heet water. Kardemom doet een beetje denken aan de sauna, het ruikt fris en heeft een ontspannend effect. Kurkuma wordt ook wel geelwortel genoemd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voedzaamensnel.nl

Wat is de smaak van kardemom?

Kardemom heeft een zoete, scherpe geur en smaakt naar bergamot, citroen en kamfer. Kardemom wordt onder andere in koek (speculaas), gebak, toetjes (bijvoorbeeld havermoutpap) en curry's toegepast. Het eten van kardemom zou een gunstige uitwerking hebben op maagklachten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dekruidenbaron.nl

Wat is een ander woord voor kardemom?

Kardemom = kardemom (Elettaria cardamomum) is familie van gember. Het is ook bekend onder de naam groene kardemom. In de keuken worden de zaden en vaak omwille van de prijs ook de zaaddozen gebruikt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op encyclo.nl

Hoe maak je kardemom?

Kardemompoeder zelf maken
  1. Kneus de kardemom peultjes door er met een vijzel op te stampen.
  2. Haal de donkere zaadjes uit de peultjes en leg deze in een vijzel.
  3. Maal de korreltjes fijn totdat je een poeder hebt.
  4. Je hebt nu je eigen kardemom poeder gemaakt.
  5. Enjoy!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op madebyellen.com

Komijn & Kardemom | Van Slager tot Chef

39 gerelateerde vragen gevonden

Welk kruid kan kardemom vervangen?

Kaneel en nootmuskaat komen veel voor alternatieven voor kardemom bij het bakken, of zelfs piment als je het hebt. Een goede vuistregel is dat het mengen van ½ theelepel kaneel met ½ theelepel nootmuskaat of ½ theelepel piment gelijk is aan 1 theelepel kardemom.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.bakeitwithlove.com

Wat is kardemom in het Nederlands?

Kardemom (Elettaria cardamomum) is een kruidachtige plant uit de gemberfamilie en is inheems in het zuiden van India. Het is ook bekend onder de naam groene kardemom. In de keuken worden de zaden en vaak omwille van de prijs ook de zaaddozen gebruikt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wat zijn Kardemompeulen AH?

Kardemom is de gedroogde vrucht van een plant uit Zuid-India. Het zijn peulen met daarin kleine donkere zaadjes. Deze zaadjes hebben een sterke unieke smaak met een intens aromatische geur. De smaak is citroenachtig met een vleug eucalyptus, en het heeft een warme, zoete ondertoon.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op startpagina.nl

Wat is kardemom goed voor?

Kardemom kan gebruikt worden om de mond en de adem fris te houden, de spijsvertering te bevorderen, depressies tegen te gaan en als afrodisiacum. Het kan ook helpen tegen infecties, kanker, hoge cholesterol en hart- en vaatziekten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mens-en-gezondheid.infonu.nl

Wat is kardemom poeder?

Kardemompoeder heeft een frisse, bloemige smaak met een warm, krachtig en pikant aroma. Het poeder is het gemalen zwarte zaad uit de groene kardemom peul. Kardemom versterkt zowel hartige als zoete smaken. Het is een smaakmaker in gerechten van India, Scandinavie en de Arabische keuken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.pit-pit.com

Wat kun je gebruiken in plaats van komijn?

Komijnzaad, gemalen komijn, Jeera, Djinten – 1/2 theelepel karwijzaad (of 1/4 theelepel karwij- en 1/4 theelepel anijszaad). Verse koriander – verse peterselie, dragon, dille of een combinatie van de drie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op currylife.nl

Waar ruikt kardemom naar?

Hoe ruikt het? De smaak en geur zijn intens aromatisch en fris. In de verte heeft het wat weg van citrusvruchten als bergamot, maar heeft ook associaties met mint, kamfer en eucalyptus.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op perfumelounge.nl

Hoeveel kardemom gebruiken?

Waar gebruik je kardemom voor? We verklapten het al even, maar je kunt met deze specerij heel veel kanten op. Voeg eens een gekneusd peultje toe aan je stoofpotje of curry, gebruik een theelepeltje in je wortelcake of een ander lekker baksel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op foodiesmagazine.nl

Wat zijn de nadelen van kurkuma?

De meest voorkomende bijwerkingen van kurkuma zijn maagklachten, misselijkheid, diarree en duizeligheid. In de meeste gevallen komen deze klachten voor als je kurkuma dagelijks in de vorm van een hoog gedoseerd supplement inneemt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sohf.nl

Kan je afvallen met kurkuma?

Kurkuma kan op verschillende manieren helpen bij het afvallen. Kurkuma helpt bij het vermijden van vetophopingen, en bevordert de transformatie van wit vet naar bruin vet. Het heeft ook een thermogene werking wat duidelijk helpt bij het verbranden van vet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op optimalegezondheid.com

Is kurkuma hetzelfde als Curry?

Currypoeder (of kerrie) is een mengeling van diverse specerijen, onder andere kurkumapoeder. Het kurkuma zorgt voor de bekende gele kleur van de mix. Zuiver kurkumapoeder is inderdaad gezond, maar het bezit eerder weinig smaak. Dus beide zijn zeer verschillend.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dagelijksekost.een.be

Hoe kneus je Kardemompeulen?

Kneus je specerijen

Denk bijvoorbeeld aan kardemompeulen, laurierblaadjes, limoenblad, steranijs, jeneverbessen (in de zuurkool) of kaneelstokjes. Om de smaken flink los te laten komen, kun je deze specerijen het beste eerst even kneuzen. Bijvoorbeeld met de platte kant van je mes. Of geef ze een tik in de vijzel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op culy.nl

Wat is groene kardemom?

Groene kardemom is familie van de gember. Groene kardemom is het bekende broertje van de de zwarte kardemom. De smaak van groene kardemom is te omschrijven als zoet met een hint naar bergamot, citroen en kamfer en de reuk is scherp. Het wordt veel gebruikt in toetjes, koek en gebak.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dekruidenbaron.nl

Wat doet koriander met je lichaam?

Koriander zit boordevol vitamines, mineralen en vezels. Zo is het rijk aan vitamine C, een vitamine die onder andere bijdraagt aan een goede weerstand en je lichaam door zijn functie als antioxidant helpt beschermen tegen oxidatieve schade. Ook bevat koriander veel bètacaroteen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deverseverleiding.nl

Is kardemom thee gezond?

Het houdt je maag- en darmstelsel gezond

Net als gemberthee, zorgt kardemomthee ervoor dat je minder last hebt van je maag. Het kalmeert namelijk je maagzuur en laat de vertering sneller lopen. Daarnaast kan kardemom ook maagzweren verminderen en voorkomen, blijkt uit onderzoek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op menselijklichaam.nl

Wat kun je gebruiken in plaats van steranijs?

Om steranijs in een recept te vervangen, kun je venkelzaad, gewone anijs of vijfkruidenpoeder gebruiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voordeelkruiden.nl

Kun je Kardemompeulen malen?

Voor kruidenmengsels worden de zaadjes uit de peul gepeuterd en vermalen met andere kruiden. De peul kan ook in zijn geheel worden meegekookt in curries, rijst of indiase theemengsels. Voor een frisse adem sabbelen Indiërs een tijdje op een kardemompeul.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op aziatische-ingredienten.nl

Kun je kardemom eten?

Kardemom is zeer geliefd in de Indiase en Arabische keuken, maar ook een veelgebruikte smaakmaker in Scandinavische gerechten. Het is een onmisbaar ingrediënt in kruidenmengsels als curry en garam masala. In Azië kruidt men er ook vlees en rijst mee.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op blog.wmf.nl

Hoe lang kun je kardemom bewaren?

Hele specerijen – denk: steranijs, komijnzaad, kaneel en kardemomkun je langer bewaren, zo'n acht tot tien maanden om precies te zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op favorflav.com

Welke specerij is gemaakt van komijn koriander en gemberwortel?

In India hebben veel families hun eigen curryrecept, omdat currypoeder een mengsel is van verschillende specerijen. Niet ontbreken zijn kurkuma, chili, peper, kardemom, koriander, gember, komijn, kruidnagel en nootmuskaat. Kerriepoeder wordt aangeboden in verschillende graden van scherpte.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tasteofindia.tv

Populaire vragen