Je voorkomt rimpels als je de schil over de huid heen smeert en voor een half uur laat zitten. Was het er daarna goed af en je zult naar verluidt al snel resultaat zien. Wanneer de dokter je vertelt dat je een te hoog cholesterol hebt, moet je waarschijnlijk een bananenschil toevoegen aan je eetpatroon.
De bananenschil bevat namelijk natuurlijke werkstoffen die helpen tegen acné en veroudering van de huid. Heb je een droge huid? Dan helpen vitamine A en de mineralen de droogte tegengaan waardoor je huid gaat stralen.
Bananen.
Bananen bevatten veel kalium en dit mineraal zorgt ervoor dat de vochtigheid van je huid in balans blijft. Zo kan een droge huid bijvoorbeeld ook een symptoom zijn van kaliumtekort, dus als je hier vaak last van hebt, kan het helpen om wat vaker een banaan te nemen.
Het klinkt niet direct heel aantrekkelijk, maar de schil van een biologische banaan blijk je dus prima te kunnen eten. Je kunt vrijwel alle soorten fruit met schil en al opeten. Het is zelfs gezond om ook de schil van een banaan op te eten. Een bananenschil bevat namelijk veel vitamine B6, B12, magnesium en kalium.
Bacteriën en schimmels verteren groente-tuin-en-fruit-afval, zoals een bananenschil of klokhuis. Dit soort afval noemen we biologisch afbreekbaar. Het klokhuis van een appel is al na twee weken verteerd, maar het verteren van een bananenschil kan wel tot 2 jaar duren!
“Fruit hoort niet in de bosjes, daar komen namelijk insecten en ander ongedierte op af”, vertelt een medewerker van de gemeente. “Het is beter om het gewoon in de prullenbak te gooien, dan wordt het goed verwerkt.” Klare koek zou je zeggen.
Een appel is toch afbreekbaar", redeneerde Asjes. Volgens het OM is de wet heel duidelijk: afval op straat gooien is afval op straat gooien. De boete voor het feit waarvoor Asjes een bekeuring kreeg, is per 1 januari 2012 zelfs verhoogd naar 340 euro!
Volgens het verhaal zouden bananen een stof bevatten die bananadine heet. Die zou vrijkomen en een roes opwekken als men gedroogde bananenschillen rookt. De stof bestaat echter niet en van bananenschillen roken kan je dus niet in een roes geraken.
Net zoals de schil van vele andere fruitsoorten, zoals kiwi en meloen zit ook de schil van een banaan vol met goede stoffen. Dit zijn onder andere vitamine B6, B12, kalium en magnesium. Zonde om de schil weg te gooien dus, want kalium zorgt bijvoorbeeld voor wittere tanden en is ook nog eens goed voor uw hart.
Rijk aan voedingsstoffen
Dat je van bananenschil iets heel lekkers kan maken, daar blijft het niet bij. Het is ook nog eens gezond. De schil is namelijk rijker aan belangrijke voedingsstoffen dan het vruchtvlees van de banaan zelf. Zo bevat het gele omhulsel meer magnesium en kalium maar ook meer vitamine B6 en B12.
Bananen zitten namelijk vol met vitamine A, B, E én kalium, zink, ijzer en mangaan. Dit is allemaal essentieel voor gezond haar en zorgt er ook nog eens voor dat je lokken gehydrateerd worden. Kortom: banaan wíl je in je lokken.
Prak een rijpe banaan, knijp het sap van een halve citroen erbij en smeer het op je huid. Laat het masker maximaal tien minuten intrekken en spoel je gezicht af met lauwwarm water.
Niet weggooien dus, door de bananenschil in water te laten weken kun je er plantenvoeding van maken. En ook bij doffe planten en bladluis is dit hét redmiddel.
Vogels vinden rijpe bananenschillen erg lekker. Wanneer je ze buiten neerlegt komen ze er zeker op af. Het enige nadeel: ook bijen en wespen zijn dol op de schillen van een banaan.
Je moet op de volgende zaken letten: Allereerst is het belangrijk dat jij jouw hond geen bananenschil voert. Jouw hond kan dit niet goed verteren, wat ervoor kan zorgen dat zijn of haar darmkanaal verstopt raakt. Daarnaast is het verstandig om jouw hond niet meteen teveel banaan te geven.
Kunnen paarden bananenschil eten? Wat ik over de schillen van bananen weet is dat ze moeilijk verteerbaar zijn. Af en toe een schil voeren kan geen kwaad, maar om die reden kun je er beter niet veel tegelijk aanbieden.
Plaats de deksel op de droogoven en stel in op 70 graden. Laat de plakjes banaan nu in ongeveer 10 á 12 uur drogen totdat deze knapperig zijn. En als je geen droogoven hebt leg je de plakjes banaan op een met bakpapier beklede ovenplaat en plaats je deze voor 10 tot 12 uur in een voorverwarmde oven op 70 graden.
Haal dan de schillen eruit en vul het aan met nog 4 delen water. Geef dit water 1 keer per maand als plantenvoeding aan uw planten. Vooral tomaten, augurken, rozen, pelargoniums, fuchsia's en pompoenen houden hiervan. Ook kamerplanten zijn gebaat bij bananenschillen.
Zo wordt het klokhuis van een appel het snelst afgebroken – tussen de twee tot acht weken – terwijl de afbraak van een bananen- of sinaasappelschil zo'n twee jaar kan duren. Gemiddeld is groente- en fruitafval in de natuur na een aantal maanden helemaal verdwenen.
500 jaar: Plastic flessen gemaakt van PET doen er maar liefst 500 jaar over voor ze zijn vergaan.
Metalen blikje: 1,5 - 50 jaar. Plastic frisdrankflesje: 5 -10 jaar. Plastic zak: 10 - 20 jaar. Kauwgom: 20 - 25 jaar.