Een Kaapse buffel is een planteneter en eet voornamelijk gras.Soms eten ze bladeren of kruidachtige planten. Ze besteden de grootste tijd van de dag aan eten. De Kaapse buffel is een herkauwer en haalt hierdoor meer voedingsstoffen uit het gras.
Wilde buffels eten 6 tot 30 kg droge stof per dag. De gekweekte Italiaanse rassen eten rond de 10 kg als ze geen melk geven, en 16 kg als ze gemolken worden. De dagelijkse voeding bestaat uit ruwvoer zoals gras en hooi. De vele vezels zijn nodig voor een goede werking van de pens.
Hij leeft voornamelijk van grassen, aangevuld met moerasplanten. In bosachtige streken eet hij ook bladeren en scheuten.
De vacht is bruinzwart en wordt als de dieren ouder worden grijzer en kaler. Buffels worden in het wild tot 20 jaar oud. Hun afmetingen variëren van 2 tot 3,5 meter lang en een schouderhoogte tussen 1,3 – 1,7 m. Een grote buffel weegt zo'n 800 kg.
Waterbuffels hebben net als de "gewone" koeien een verteringsstelsel met vier magen. De voeding van een buffel lijkt dan ook veel op die van koeien, maar er zijn enkele verschillen. Een van de belangrijkste daarvan is dat buffels behoefte hebben aan een structuurrijk rantsoen.
(buffalo foods limburg) Waterbuffels geven een stuk minder melk dan normale melkkoeien. Tussen de 2000 en 2500 liter melk per jaar. Waterbuffels geven maar 8 maanden melk, hierna staan ze 4 maanden droog.
De groep is ook zeer hecht en alle groepsleden verdedigen bij gevaar. Ze hebben een sterk reukvermogen maar hun gezichtsvermogen is slecht en ze horen maar matig. Ze kunnen van 250 tot 850 kilo wegen en een schofthoogte van 100 tot 170 cm.
De olifant: het grootste landdier ter wereld. De buffel: je zou het misschien niet direct verwachten, maar dit is de gevaarlijkste van de vijf, met name als hij zich bedreigd voelt kan hij erg agressief uit de hoek komen.
Wanneer je denkt aan wilde dieren spotten, denk je waarschijnlijk meteen aan Afrika of Azië. Maar wist je dat je in Nederland ook heel veel wilde dieren kunt spotten? Veel meer dan je denkt zelfs. In Nederland hebben wij ook slangen, hagedissen, roofvogels, bizons en waterbuffels.
Het dier leeft in een groot deel van Afrika, alleen niet in het uiterste noorden en zuiden. Buffels hebben een donkerbruine vacht, grote hangoren, een kale snuit, een lange staart en grote voeten met ronde hoeven. De hoorns van de Afrikaanse buffel staan in een C-vorm. Stieren worden dubbel zo zwaar als koeien.
Waterbuffels leven van gras en bladrijke watervegetatie. Ze grazen 's morgens en 's avonds, af en toe ook 's nachts. In het heetste deel van de dag zoeken ze modder op om af te koelen en zich te beschermen tegen insecten.
De waterbuffels komen als goede zwemmers overal, ook op plekken waar de konikpaarden en Schotse hooglanders niet komen. De waterbuffels voelen zich goed thuis in het natte gebied. Ze hebben minder zweetklieren dan runderen en zijn om af te koelen dus afhankelijk van modder of water.
grote grazers: in Afrika neushoorns, antilopen, waterbok), buffel, giraffe, olifant, zebra en nijlpaard; in Europa edelhert, damhert, eland, konik, galloway, ree; in zee zeekoeien, waaronder de doejong of Indische zeekoe. knaagdieren: verreweg de meeste knaagdieren zijn plantenetend, zoals cavia's en eekhoorns.
De buffelmelk wordt gebruikt voor de productie van mozzarella. De dierenmishandeling begint al na de geboorte van de kalveren. Omdat de buffels voornamelijk gebruikt worden voor de melkproductie en het buffelvlees nauwelijks gegeten wordt, zijn de stierenkalveren een ongewenst bijproduct.
Buffel kan verwijzen naar: De naam die wordt gebruikt voor enkele runderen uit de onderfamilie Bovinae. Ook de bizon wordt soms buffel genoemd. Het betreft hier een onjuiste vertaling van het Engelse buffalo, dat zowel "buffel" als "bizon" betekent.
Een echte buffel heeft altijd trek en wil het liefst, snel en makkelijk eten. Daarom is er nu buffel breakfast! Met de perfecte verhouding tussen eiwitten & fine oats + het hele pakket aan vitamines en mineralen. Buffel Breakfast is 100% zuiver Vrij van onnodige vulstoffen, aspartaam of toegevoegde suikers.
Dit gebeurt in 2 stappen. Eerst worden ze bedwelmd met koolzuurgas (CO2) of ze krijgen een elektrische schok. Het bewusteloze dier wordt daarna gedood door een pin in het voorhoofd, een steek in het hart of door de halsslagader door te snijden.
Wat is de smaak dan? Over smaak valt natuurlijk te twisten maar het is wat sterker dan gewoon rundvlees, maar zeker niet zo sterk als wild. Een beetje zoals een wild zwijn lijkt op varkensvlees, lijkt een waterbuffel op rundvlees.
Waterbuffels zijn sterke dieren. Ze lijken op koeien, maar er zijn ook verschillen. Ze hebben namelijk een sterker ontwikkeld kuddegedrag, zijn extreem rustig en mak en houden van structuurrijk voer. En een waterbuffel vindt het heerlijk om geknuffeld te worden...
De 'Big Seven' is een groep van zeven zoogdieren, alleen in Oeganda te vinden en uniek voor Afrika. De meeste bezoekers aan Afrika kennen het begrip 'Big Five', een jagersterm, waarmee leeuw, luipaard, Afrikaanse buffel, neushoorn en olifant wordt bedoeld.
The Big Five betekende niet jagen op de grootste dieren, maar jagen op de gevaarlijkste. Deze dieren vallen hun jagers namelijk wél aan en zijn niet makkelijk te vangen. Sinds het jagen op wilde dieren in Afrika verboden is, wordt deze term vooral gebruikt door toeristen.
De term grote 5 slaat in dit verband niet op het grootste of gevaarlijkste dier. Het nijlpaard bijvoorbeeld is groter dan de leeuw en wordt als gevaarlijker dan de buffel beschouwd. Tegenwoordig wordt de term in dit verband nog veel gebruikt door toeristen in Afrika op zoek naar de vijf op safari.
Er zij meerdere diersoorten die weleens “buffel” worden genoemd: de zes soorten buffels uit het geslacht Bubalus, maar ook de kafferbuffel (Syncerus caffer) en soms zelfs de Amerikaanse en Europese bizon (geslacht Bizon). Die laatste zijn eigenlijk geen buffels.
De waterbuffel komt van oorsprong uit Azië waar het veel als trekdier wordt gebruikt in de rijstvelden. De dieren worden al geruime tijd in Europa gehouden, voornamelijk in Italië. Ze worden gehouden voor het produceren van melk en in mindere mate ook voor het vlees.