Voor een weergaloze smaaksensatie bij bavette, kies je voor een krachtige rode wijn zoals een intense Cabernet Sauvignon of een verfijnde Syrah. De rijke tannines en volle smaken van deze rode wijnen vormen een harmonieuze combinatie met de subtiele vetten en unieke smaakprofiel van bavette.
Pairing van dunne lende met drank en wijn
Een volle rode wijn met veel tannines, zoals Cabernet Sauvignon of Merlot, kan goed passen bij de rijke smaak van de dunne lende. Bier: Voor bierliefhebbers kan een stevige ale, zoals een IPA of amber ale, goed samengaan met de smaak van dunne lende.
Voor de ultieme smaakbeleving van uw perfect bereide hertenbiefstuk gaat u bij voorkeur voor een stevige, klassieke rode wijn als krachtige Rioja, een fijne Brunello of stevige Chianti Classico. Maar ook een goede Merlot, Pinot Noir of Cabernet Sauvignon misstaan zeker niet.
Aanraders zijn: krachtige en kruidige rode wijnen als Cabernet Sauvignon, Sangiovese, Merlot, Pinot Noir, Chianti Classico, Bourgogne, Amarone, Côtes de Provence of Barolo. Liever wit? Ga dan voor een stevige houtgerijpte wijn met voldoende frisheid als Chardonnay, Rhône, Viognier of Muscat.
Kies een stevige rode Bourgogne zoals Pinot Noir; zijn aardse tonen en fruitigheid passen perfect bij de rijke saus. Een andere goede keuze is een Cabernet Sauvignon, met zijn volle body en tannines die het vlees mooi in balans brengen.
De meest poëtische match voor Boeuf Bourguignon is, zonder twijfel, een rode Bourgogne , aangezien zowel het gerecht als de wijn uit dezelfde regio komen. De Pinot Noir-druif, het hart en de ziel van rode Bourgogne, brengt rode fruittonen naar voren, ondersteund door aardse ondertonen.
Voor een weergaloze smaaksensatie bij bavette, kies je voor een krachtige rode wijn zoals een intense Cabernet Sauvignon of een verfijnde Syrah. De rijke tannines en volle smaken van deze rode wijnen vormen een harmonieuze combinatie met de subtiele vetten en unieke smaakprofiel van bavette.
Biefstuk, lamsvlees en ander rood vlees
Een rijke snit zoals Wagyu rib-eye past prachtig bij een gedurfde rode wijn met veel tannines, zoals Shiraz of Cabernet Sauvignon . Voor vlees met een delicatere textuur en smaak, zoals ossenhaas of lamsvlees, kiest u een rode wijn met fijnere tannines, zoals Malbec of Pinot Noir.
Kies niet een te zware wijn, want dat gaat ten koste van de smaak van je gerecht. Een Rioja is ook heel geschikt. Voor een witte optie is een zachte, romige Chardonnay een mooie, verrassende keuze.
Roasted Venison houdt niet van te veel tannine, dus kies een rijpe Red Bourgogne erbij. Pinot Noirs uit Nieuw-Zeeland, Australië en Noord-Amerika zijn goede tweede keuzes. Als u niet van Pinot Noir houdt, is een Côtes du Rhône een alternatief. Casserolled Venison vergroot uw keuze aan wijn.
Voor hertenbiefstuk met een rode wijnsaus is een complexe rode wijn met stevige tannines ideaal. Kies bijvoorbeeld voor een barolo, een amarone, of een krachtige rioja. Deze wijnen hebben genoeg diepte en complexiteit om de rijke smaak van het vlees en de saus te ondersteunen.
Bij het kiezen van wijn voor hertenvlees is het belangrijk om een wijn te kiezen die de rijke, aardse smaken van het vlees aanvult. Een klassieke keuze is een Pinot Noir, vooral uit Bourgogne, vanwege de delicate tannines en fruitige tonen die de smaak van hert verrijken zonder te overheersen.
Wat is de beste rode wijn van Lidl? Nou, dan noemen wij zonder twijfel de Corte al Mura Chianti Riserva: deze is verfrissend en fruitig karakter - met aroma's van sappige kersen en rood fruit. Drink 'm bijvoorbeeld bij een vleesplankje of bijvoorbeeld Italiaanse ossobuco.
Een entrecote is een biefstuk met een randje vet dag gesneden wordt uit de contrafilet ook wel de dunne lende genoemd. De lende bevindt zich achter op de rug van het rund bovenop de ribben. Traditioneel wordt een entrecote gesneden van het ribstuk (côte=rib).
Welke wijn bij gourmet? Bij het scala aan smaken van een gezellige vleesgourmet is een toegankelijke, middelzware, soepele rode wijn de beste begeleider. Die vind je overal, van een Merlot uit de Languedoc, via een Syrah uit Australië tot een Pinot Noir uit Chili.
Omdat rode wijn en rood vlees tegengestelde eigenschappen hebben (rundvlees is vet en rode wijn is wrang), zorgen ze ervoor dat ze elkaar in evenwicht houden door de tegengestelde sensatie te verminderen en uiteindelijk een aangenaam effect op de smaakpapillen te creëren.
Bereiding van het vlees
Rode wijn en vlees passen goed bij elkaar. Dat heeft er ook vooral mee te maken dat de eiwitten in het vlees de tannines van een rode wijn verzachten en de wijn soepeler maken. Dat wil niet zeggen dat elke rode wijn goed bij elk stuk vlees past.
Wit vlees zoals kip of kalkoenfilet past goed bij witte wijnen zoals Sauvignon Blanc of Chardonnay . Donker vlees zoals eend en wild harmoniëren daarentegen beter met medium-bodied rode wijnen zoals Pinot Noir of Zinfandel.
2) Bavette (flank steak) en syrah
Bavette komt ook uit de smakelijke onderbuik. Het vlees wordt gesneden uit een deel van de koe dat hard werkt en is rijk aan smaak, relatief mager maar toch gemarmerd, gemakkelijk te gaar te worden en wordt regelmatig gemarineerd om het malser te maken.
Het wordt ook wel runderbavette genoemd. Vroeger werd bavette vlees ook wel halve maan of vinkelap genoemd. Omdat het werkvlees is, is het een stukje steviger dan een normale biefstuk. De bite is stevig en verder is de vinkelap bijzonder smaakvol.
Bavette als steak eten komt oorspronkelijk uit Frankrijk, waar meerdere delen met een grove draad als steak worden gegeten. Het is een lang, plat en grof draad stuk vlees dat afkomstig is van de zijkant van de buikwand van het rund.
Deze expressieve witte, medium-bodied Bourgogne uit het dorp Rully is heerlijk bij zeevruchten, omdat hij licht van smaak is. Het aroma is fris, met lichte hints van witte bloemen. Gegrilde witte vis, zeevruchtenpasta's en kipsalades met zomergroenten passen prachtig bij deze wijn.
Ja, je kunt Beef Bourguignon van tevoren maken. Het gerecht is eigenlijk nog lekkerder als het een dag van tevoren wordt gemaakt, omdat de smaken dan de tijd hebben om goed in te trekken. Bewaar het gerecht in de koelkast en verwarm het opnieuw voordat je het serveert.
De belangrijkste appellaties zijn Pommard, Aloxe-Corton, Volnay, Pernand-Vergelesses, Puligny-Montrachet en Chassagne-Montrachet.