Van de mannen slaapt het grootste deel in een onderbroek, en vrouwen dragen graag een nachthemd of pyjama. Het hangt vooral af van je eigen voorkeur. Percentages over hoeveel vrouwen in oude, versleten pyjama's slapen, heb ik helaas niet kunnen vinden ;).
Kies altijd voor een pyjama. Uw normale kleding zit hoogstwaarschijnlijk minder comfortabel. Daarnaast bevat normale kleding in sommige gevallen ritsen of knopen, wat ervoor kan zorgen dat u zichzelf 's nachts bezeert. Ook is het minder hygiënisch om in normale kleding te slapen.
Door er een slipje over te dragen, zijn er veel meer bacteriën.Die kunnen zorgen voor irritaties of infecties. Zeker in de zomer is naakt slapen een goed idee, want door het overmatige zweten, heb creëer je nog meer bacteriën.
Natuurlijke vezels zoals katoen, zijde en linnen hebben van nature een goede ademende werking en kunnen vocht afvoeren, waardoor je koel en droog blijft. Synthetische materialen zoals polyester en microvezel kunnen echter minder ademend zijn en warmte vasthouden, wat kan leiden tot oververhitting tijdens het slapen.
Het slapen zonder kleding heeft zeker een aantal voordelen. De voordelen van naakt slapen zijn: Het is temperatuur regulerend en vermindert het aantal keren dat je je omdraait, hierdoor slaap je comfortabeler. Het verhoogt de bloedcirculatie en vermindert de spanning op het lichaam, wat leidt tot een diepere slaap.
Is er voldoende melatonine aangemaakt, dan krijgt je lichaam als het ware een seintje dat het tijd is om te gaan slapen. Het hormoon zorgt er dus voor dat je slaperig wordt en in slaap valt. 's Nachts neemt de aanmaak van melatonine af, dan word je weer wakker.
Je kunt je ondergoed het beste wassen na 1 keer dragen, maar als je je ondergoed een keer 2 dagen draagt, is er nog geen man overboord. Microbiologe Sarah Lebeer van de Universiteit Antwerpen beaamt dat, maar raadt toch wel aan om elke dag een schone string, onderbroek of boxer aan te trekken.
Maar in de meeste gevallen helpt het al door vaker je ondergoed en kleding te verschonen. Wat wel onhygiënisch is, dat iedereen aan het einde van de dag wel een klein beetje ontlasting in hun ondergoed heeft zitten. Daarom moet je toch elke dag je ondergoed verschonen.
Geen onderbroek dragen haalt beschermlaagje weg
Dermatoloog Thomas Maselis heeft een geruststellend antwoord: volgens hem is er helemaal niks mis met het dragen van een onderbroek. Sterker nog: het zorgt voor een handig 'beschermlaagje'.
Het zweet kan irritaties op je borsten veroorzaken, je kunt er zelfs schimmels door krijgen! Daarnaast zal een beha met ijzeren beugels snel in je lichaam porren, wat niet alleen oncomfortabel is, maar ook inwendige cystes kan veroorzaken.
Wanneer u extra support wilt en uw borsten ook 's nachts wilt ondersteunen, kunt u gewoon een BH dragen als u slaapt.Er zijn eigenlijk geen bewezen gezondheidsrisico's aan verbonden. Ook als u grotere cupmaten heeft en het niet prettig vinden om zonder BH te slapen, kan het slapen met een BH geen kwaad.
Mannen gaan het liefst in hun onderbroek naar bed (37%), vrouwen geven de voorkeur aan een pyjama of nachtjapon (49%). Opvallen genoeg was het aantal naaktslapers is de categorie 46-65jarige het hoogst. Van deze leeftijdscategorie slaapt ongeveer 20% naakt.
Toch heeft het geen échte grote gevolgen voor je gezondheid als je een slip of boxershort twee dagen achter elkaar draagt. Ook microbiologe Sarah Lebeer van de Universiteit Antwerpen raadt aan om elke dag een verse onderbroek uit de kast te halen.
Eén op de drie mannen trekt niet elke dag een schone onderbroek aan. 10 procent van de mannen doet dit drie, twee of één keer per week. Dat blijkt uit onderzoek van Smartstudentdeals.nl in samenwerking met Noviodata.
Volgens onderzoek draagt 5 tot 7% van de mannen nooit een onderbroek.
Kleine wasjes, grote wasjes: vooral de vrouw stopt ze in de wasmachine. Uit onderzoek blijkt namelijk dat ruim een kwart van de mannen nooit de was doet.
Een harde prop ontlasting in het laatste gedeelte van de darm blokkeert de uitgang. Pas als de darm erg vol zit, voelt het kind aandrang. Soms loopt er een klein beetje dunne ontlasting langs de harde ontlasting weg. Hierdoor ontstaan remsporen in de onderbroek.
In de meeste ondergoedlades liggen 20 doordeweekse onderbroeken. Ruim 58 procent van de ondervraagde dames meent dat ze het liefst een zedig, wit slipje dragen. De 'brave' onderbroekencollectie wordt meestal uitgebreid met 14 stoutere slipjes voor speciale gelegenheden zoals Valentijn en een huwelijksverjaardag.
Schimmel- en urineweginfecties
„Maar als je niet op tijd van onderbroek verandert, dan stapelen de bacteriën zich er in op. Op zich zijn het gezonde bacteriën, maar omdat ze in een warme en vochtige omgeving terechtkomen, zullen ze zich snel vermenigvuldigen.
De allerbelangrijkste reden is hygiëne, dus voor de frisheid. Ondergoed is er altijd wel geweest. Vroeger was vaak de bovenkleding zo ruw dat het ondergoed je beschermde tegen die schurende laag. En de kleding was moeilijk te wassen, dus door ondergoed werd de bovenlaag minder snel vies.
Om doorschijnen te voorkomen, kun je kiezen voor huidkleurig ondergoed, maar ook voor grijs, roze of rood ondergoed. Ook kun je kiezen voor naadloos ondergoed, zodat de randjes en stiksels ook niet zichtbaar zijn.
Kun je de slaap niet vatten? Ga dan naar de keuken en eet een banaan. Dit fruit bevat stofjes die je lichaam helpen om te slapen, zoals kalium en magnesium. Ook zitten bananen boordevol met tryptofaan, een aminozuur dat de aanmaak van slaaphormoon melatonine en stimuleert.
Vermijd vetrijk voedsel.
Vetrijk voedsel zoals chips, gefrituurde voeding en ook roomijs moet je dus links laten liggen voor bedtijd. Vet heeft veel tijd nodig om te verteren en dat houdt je lichaam wakker of zorgt ervoor dat je onvoldoende bent uitgerust.
Als je een lichte of normale menstruatie hebt dan kun je ons menstruatie ondergoed tot wel 12 uur lang dragen zonder het te hoeven wassen.