Knoflook is gezond. Knoflook vergroot de weerstand tegen infecties en schimmels en verlaagt de bloeddruk. Dit komt doordat knoflook de stof allicine bevat die in het lichaam wordt omgezet in allicine. Deze stof heeft een positieve werking in het menselijk lichaam.
Goed voor je bloeddruk
Uit een Australische meta-analyse uit 2019 blijkt dat rauwe knoflook ook goed is voor je bloeddruk: het werkt bloeddrukverlagend. En dat is weer goed voor je hart- en bloedvaten. Vooral bij mensen met hypertensie, dus een hoge bloeddruk, kan rauwe knoflook dus mogelijk een uitkomst bieden.
Is te veel knoflook goed? Nee, het is niet aan te raden om meer dan drie knoflookteentjes per dag te eten. Een gevolg van een teveel aan knoflook kan bijvoorbeeld duizeligheid vanwege bloedarmoede zijn, of dat rode bloedcellen aangetast worden.
Het eten van knoflook wordt vaak aangeraden om je bloeddruk te verlagen. Dit is ook echt bewezen in onderzoeken. Knoflook bevat namelijk het stofje allicine.Dit zorgt ervoor dat de spiercellen in je bloedvaten ontspannen en de bloeddruk kunnen laten zakken.
Knoflook is, naast een hulpmiddel tegen acne, ook een sterke antioxidant. Kort gezegd betekent dat, dat het sterk ruikende goedje kan helpen om huidveroudering te vertragen en de huid beter te beschermen tegen invloeden van buitenaf.
Het eten van knoflook zorgt voor gezonde hart- en bloedvaten. Onderzoek aan de universiteit van Adelaide toont aan dat knoflook goed kan helpen bij een te hoge bloeddruk.
bloeddrukverlagend. de oxidatie van voornamelijk vetzuren en cholesterol wordt geremd. het tegengaan van plaquevorming in de vaten. de stofjes in daslook, ui en knoflook werken antischimmel, antiviraal en antibacterieel.
De fermenteerbare voedingsvezels in ui en knoflook en in peulvruchten, zorgen niet alleen voor meer gas in de darmen, maar ze zijn ook belangrijke voeding voor gezonde darmbacteriën. En met behulp van deze voedingsvezels produceren zij een stofje dat ontzettend goed is voor het menselijk lichaam.
“Bij sommige mensen kan knoflook ervoor zorgen dat de maagsappen geïrriteerd raken, waardoor zuurbranden ontstaat. Bij anderen kunnen het juist de darmen zijn die de scherpe knoflook moeilijk kunnen verwerken,” zegt slaapexpert Winni Hofman. En dat kan ervoor zorgen dat je onrustig slaapt, of zelfs wakker wordt.
En omdat knoflook ontstekingsremmende eigenschappen heeft, kan de consumptie ervan mogelijk bijdragen aan een nog kleinere kans op bepaalde hart- en vaatziekten.
Voor het fijnsnijden van een teentje knoflook druk je met de platte kant van een keukenmes op de knoflook, de schil laat dan gemakkelijk los. Knoflook kan, wanneer goed afgesloten, lang bewaard worden. Als de teentjes al wat beginnen uit te lopen kun je het beste de groene kern verwijderen.
Zuivelproducten: eet na het gerecht met knoflook een schaaltje yoghurt of ontbijt er de volgende dag mee. Ook melk (bijvoorbeeld in je koffie) kan helpen de knoflookgeur te neutraliseren.
KNOFLOOK EN KALIUM
100 gram knoflook levert een gezonde dosis van 20% van de ADH kalium. Kalium is onder andere goed voor de spieren, het zenuwstelsel goed en de bloeddruk in je lichaam.
Knoflook als geneeskrachtig kruid
Hart- en vaatziekten: het cholesterolgehalte in het bloed gaat omlaag dankzij knoflook en doorbloeding in de aders verbetert. Het verlaagt ook de bloeddruk. Knoflook is een natuurlijk antibioticum. Het versterkt het immuunsysteem en heeft ook een antibacteriële werking.
Knoflook bevat namelijk relatief grote hoeveelheden allicinie en zwavel. Dit is een perfecte combinatie omdat allicinie een 'anti-aging' en verzachtend effect heeft op je huid, en zwavel juist ontstekingsremmend werkt, de doorbloeding van de huid vergroot en zorgt voor een natuurlijke glans.
3. Goed voor je hersenen. Gember en knoflook kunnen de gezondheid van je hersenen ten goede komen door ze te beschermen tegen cognitieve achteruitgang. Je geheugen is hierdoor beter, waardoor je alles sneller in je opneemt.
Knoflook is absoluut gezond en bevat heel wat vitamines en mineralen. Het bevat onder andere vitamine A, vitamine B1, vitamine B3, vitamine B5, vitamine C, mangaan, seleen, fosfor, koper en calcium. Bovendien is het ook arm aan calorieën, dus je kan er lekker veel van gebruiken.
Probeer ook om ongeveer twee keer per week peulvruchten te eten. Knoflook eten Studies hebben reeds aangetoond dat het regelmatig eten van knoflook LDL cholesterol verlaagt en HDL cholesterol verhoogt.
Knoflook bevat antioxidanten
Het was Chester Cavallito die in 1944 het natuurlijke antibioticum voor het eerst vastgestelde. De medicinale werking is te danken aan het actieve bestanddeel van knoflook, allicine. Allicine is een antioxidant met een antimicrobiële werking.
Knoflook, gember en fenegriek hebben positieve invloed op cholesterol. Knoflook verlaagt LDL-cholesterol door allicine.
Knoflook werkt namelijk ontsmettend en ontstekingsremmend. Ook bevat knoflook het middel allicine. Dit geeft knoflook zijn sterke smaak en geur, maar het beschermt ook tegen bacteriën en houdt schimmels tegen. En die twee dingen willen we nou precies niet in ons toilet.
Knoflook bevat talrijke enzymen die de zuurstofbenutting door de weefsels verbeteren en daarnaast is het ook nog eens bloedzuiverend en ontgiftend.
Ui en knoflook werken lustopwekkend
In de boeddhistische tempels wordt er gekookt zonder ui en knoflook. Daehan Sunim vertelt: 'Volgens de boeddhistische geschriften word je van deze rauwe ingrediënten boos, en als je ze eet ga je op zoek naar het tegenovergestelde geslacht.
Knoflook kan een suikerverlagend en bloedverdunnend (2,3) effect hebben. Aan mensen die hier al 'klassieke' medicatie (vooral bij warfarine (3,5) en salicylaten zoals aspirine (6) voor nemen, wordt aangeraden het gebruik zeker te melden aan hun arts.