Doordat je je pijnlichaam, je emotionele pijn loslaat ontstaat er meer innerlijke vrede en meer ruimte voor vreugde. Immers, je gedachten zijn positiever, je bent aandachtiger en waardeert de eenvoudige dingen van het leven beter.
Als mensen gemakkelijker loslaten en in elkaars ideeën kunnen meegaan, zal de onderlinge connectie en het vertrouwen snel groeien. Kunnen loslaten is dus goed! Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen rondom jou.
Emotioneel loslaten houdt in dat je niet meer de ander probeert te veranderen. Emotioneel loslaten houdt daarentegen in dat je alleen met je eigen aandeel aan de slag gaat.
Loslaten voelt als iets verliezen
Je zult je meer ontspannen voelen en dat komt ook je lichaam, je gezondheid en je gevoel van welbevinden ten goede. Heel goede redenen om deze gedachten los te laten of te veranderen, maar we houden ze toch vaak vast.
Het is bewezen dat beweging helpt bij het reguleren van het zenuwstelsel en het loslaten van opgekropte emoties. Volgens onderzoek is yoga een effectieve manier om PTSS te bestrijden. Maar ook andere bewegingsvormen, zoals acupressuur, massage en dans, helpen bij het verminderen van stress.
Er zijn verschillende manieren om het zenuwstelsel te kalmeren, bijvoorbeeld met ademhalingsoefeningen, de natuur in gaan, sporten, yoga, mindfulness en meditatie. Ook preventief prikkels uit de omgeving verminderen kan helpen.
Loslaten kan moeilijk zijn, omdat je voelt dat er verandering komt. Verandering roept bij velen angst en weerstand op; ons brein is gebouwd op herhaling. Dit maakt dat verandering angstige gedachten oproept bij velen. Loslaten is voor niemand (met een open hart) gemakkelijk.
Loslaten is toelaten
Tegen emoties waar je zo graag vanaf wilt: pijn, verdriet, eenzaamheid, woede. Vechten tegen je emoties, is vechten tegen (een deel van) jezelf. En dat doet altijd meer pijn, dan het voelen van de pijn die er op dat moment is.
Het moeilijke aan loslaten is het leren van nieuw gedrag en nieuwe gewoontes. En omdat ons gedrag een gevolg is van onze gedachten, ligt daar de sleutel. Loslaten kan soms ook eng zijn, omdat je het niet gewend bent en niet weet hoe het zal zijn zonder.
Mentale uitputting betekent dat je psychisch aan de latten zit. Jouw geest zit er doorheen, je trekt het niet meer.Je voelt je niet meer opgewassen tegen de situatie en je bent even niet meer bestand tegen het leven. Het duidt dus op jouw geestelijke toestand.
Het meest voorkomende antwoord op de vraag waarom ik aan hem denk, zijn vaak onopgeloste gevoelens of de gevoelens die je voor die persoon hebt. Of het nu gaat om aanhoudende romantische gevoelens of onopgeloste conflicten, deze gevoelens kunnen iemand levend houden in je geest.
Liefde is samen zijn, liefde is voor altijd, liefde is elkaar de ruimte geven, elkaar accepteren, respecteren en er voor elkaar zijn in goede en slechte tijden. Een mix van hard werken en dingen vanzelf laten gaan, dat is echt liefde! Maar ook voor iemand anders dan je partner kun je onvoorwaardelijke liefde voelen.
Je kunt iemand die emotioneel onbereikbaar is herkennen aan afstandelijk gedrag. Personen die emotioneel onbereikbaar zijn, hebben moeite om over hun diepste gevoelens te praten en hun emoties te uiten. Ze zijn onafhankelijk en onvoorspelbaar en dat zul je merken in de communicatie en in hun lichaamstaal.
Neem zaken niet persoonlijk op. Als je het moeilijk hebt om die ene persoon te respecteren, probeer dan de situatie te bekijken en niet de persoon. Misschien kan die persoon het niet helpen zo te doen en zoiets te zeggen omdat die persoon zich niet goed in zijn/haar vel voelt.
Liefde is iets wat je doet
Liefde als gedrag betekent dat men elkaar probeert gelukkig te maken. Door liefde sta je sterker in het leven, je kan meer aan. Liefde kan er ook voor zorgen dat je groeit als persoon, je wordt 'vollediger'. Je ontdekt nieuwe dingen dankzij de steun van je liefdespartner(s).
Onthechting van mensen doe je door onvoorwaardelijk te houden van de mensen in je leven. Laat hen hun eigen keuzes maken en houd toch van ze, ook al zou het niet jouw keuze zijn geweest. Laat hen zijn, wie ze zijn.
Een bekende manier om je gedachtes los te laten is het opschrijven van je slechte gevoel. Doe dit op papier, zodat je je gedachtes letterlijk een pak rammel kunt geven. Wanneer je uitgeschreven bent, kun je het papiertje lekker opfrommelen of verscheuren voor het de prullenbak ingaat.
De spanning slaat dan letterlijk op de maag.Deze verkramping bij de buik kan er daarnaast voor zorgen dat je misselijk wordt. Je hebt dan geen trek meer om te eten en eventueel moet je zelfs overgeven. Sommige mensen krijgen vervolgens stress van dit gevoel.
Stress kan leiden tot psychische klachten zoals slaapproblemen en moeheid, somberheid en psychose. Ook kan je last krijgen van lichamelijke klachten, zoals hartkloppingen, een gejaagd gevoel, een hoge bloeddruk en veel zweten. Dit zijn signalen dat de stress te veel wordt of te lang duurt.