De harde huid kun je gewoon eraf snijden en weggooien, maar je doet er goed aan om de kern, ook wel ananashart genoemd, wel te bewaren. Deze kern is namelijk een goed bron van bromelaïne, wat regelmatig als voedingssupplement wordt voorgeschreven vanwege de mogelijk bijzondere eigenschappen.
Ananas werkt tegen een heleboel vervelende kwaaltjes. Een aantal: slijmvliesontsteking, wormen, verstopping en maagproblemen. De zoete vrucht bevat een heleboel antioxidanten. Deze bestrijden vrije radicalen in je lichaam en maken op die manier de kans op kanker kleiner.
Het antwoord: Als je een branderig gevoel krijgt terwijl je ananas in je mond eet, kan dit te wijten zijn aan het enzym bromelaïne. Dat zit in de ananas en is verantwoordelijk voor het afbreken van eiwitten. Als ananas op je tong brandt, doet het enzym dus alleen zijn werk – in je mond.
Nee, niet vleesetend. Maar wel een eiwit afbrekend enzym: bromelaïne. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat het eiwit in gelatine wordt afgebroken, daarom kan je geen verse ananas in gelatinepudding verwerken. De stof bromelaïne wordt vaak ook gebruikt om vlees malser te maken.
Bepaalde stoffen in fruitsoorten zoals ananas, kiwi, passievrucht, vijg, papaja en mango breken gelatine af waardoor je bereiding niet zal opstijven. De oplossing? Gebruik fruit uit blik of blancheer het fruit eerst.
Om deze reden is het belangrijk om niet te veel ananas te eten. Ons advies is om niet meer dan twee stuks/porties fruit per dag te eten wanneer je gewicht wilt verliezen (of niet wilt aankomen).
De oorzaak van het onaangename prikkelende gevoel ligt aan een enzym dat sterk aanwezig is in een ananas. Bromelaïne is een proteolytisch enzym. Dit enzym breekt eiwitten of proteïnen af. De proteïnen in je tong, wangen en gehemelte worden door het eten van die ananas zullen dit dus ook waarnemen.
Wassen en sorteren
Het chloorwater wast het vuil en de insecten weg en scheidt de goede van de slechte vruchten met doorschijnend vruchtvlees; de laatste zinken. Hoeveel ananassen er blijven drijven kan de producent aanpassen door zout toe te voegen aan het water.
Wie een ananas-allergie heeft en ananas eet of aanraakt, kan last krijgen van onder andere een loopneus, hoesten, zwellingen in het gezicht en de keel, een moeilijke ademhaling, jeuk, roodheid, constipatie, buikpijn, duizeligheid en braken.
Asperges zijn rijk aan vitamine E en stimuleren de productie van hormonen die nodig zijn voor actieve seks. Bananen: dit fruit is vooral goed voor de heren. Ze zitten vol enzymen, zoals bromelaïne, die goed zijn voor hun libido. Bovendien leveren ze veel energie, omdat ze vitamine B bevatten.
Aandacht omdat de orale seks Ananas hebben gegeten verbetert niet alleen in een kwestie van vloeibare smaken, maar verandert ook de aanraking van de tong. De ananas laat de tong een beetje ruwer en dat maakt het gevoel wanneer je een Frans intenser doet.
Ananas is vetverbrandend.
Er bestaat geen voedingsmiddel dat zomaar vet verbrandt. Verse ananas bevat - zoals de meeste groenten en fruit - weinig calorieën en is rijk aan vezels en vitaminen. Ananas helpt daarentegen wel uitstekend om een eiwitrijke maaltijd vlotter te verteren.
De reden waarom ananas gezond is, is vooral dankzij de aanwezigheid van kleinere stofjes zoals vitamines en mineralen. Denk maar aan vitamine B, vitamine C, kalium en mangaan. Ananas bevat ook een aantal andere stofjes zoals bromelaïne en L-tryptofaan die je niet zomaar in elke fruitsoort tegenkomt.
Helpt bij een goede spijsvertering
De voedingsvezels in ananas zorgen voor een vlotte stoelgang. Dit is niet alleen goed voor je darmen, maar ook als je bijvoorbeeld wilt afvallen.
Bromelaïne helpt niet alleen een handje bij de spijsvertering, maar heeft ook ontstekingsremmende en zelfs pijnstillende eigenschappen. Ananas nuttigen is dus een goed idee bij een neusverkoudheid maar ook bij brandwonden of gewrichtspijnen. Ook de grote hoeveelheid vitamine C in ananas werkt ontstekingsremmend.
Als je bruine plekken ziet in het vruchtvlees, betekent dat dat je ananas bevroren is geweest. Eet hem dan zo snel mogelijk op, want de bruine plekken kun je niet eten.
De meest effectieve manier om pesticiden te verwijderen van fruit en groenten? Volgens een wetenschappelijke studie is de meest effectieve manier om de groenten en fruit te wassen om pesticiden te verwijderen is om ze 12-15 minuten te weken in een mix van water met baking soda (zuiveringszout).
Vorig jaar november was de aardbei volop in het nieuws. Aardbeien zouden 6 keer 'giftiger' zijn dan ander fruit door het zogeheten cocktaileffect. Op basis van een nieuwe risicoanalyse concludeert het RIVM dat het eten van aardbeien niet leidt tot een gezondheidsrisico.
Meestal wordt aangeraden om de ananas als volgt te snijden: snijd de kroon er recht vanaf en snijd ook de onderkant eraf. Zet de ananas stabiel op de nu platte onderkant en snijd met een scherp mes de schil er van boven naar beneden af. Hierna kun je het vruchtvlees in stukken snijden.
Een ananas wordt rijp geplukt, want hij rijpt moeilijk na. Te vroeg geplukte ananassen smaken heel zuur. Een overrijpe ananas is ook niet lekker: het vruchtvlees ziet er glazig en bruinachtig uit en hij ruikt naar gist.
Ananas is gevoelig voor koudebederf. Een hele ananas bewaar je buiten de koelkast, maar gesneden stukjes ananas kun je beter, goed afgedekt, in de koelkast bewaren. Als je ananas invriest, verwijder dan eerst de schil en de harde kern en snijd in stukken. Vries in in een afgesloten bakje of plastic zakje.
'Zachte, zoete en fruitige smaken zijn over het algemeen positief voor de smaak van sperma. Mango, ananas en kiwi's bijvoorbeeld. Daarnaast is het drinken van voldoende water goed om te zorgen dat de in het lichaam aanwezige afvalstoffen worden afgevoerd en daardoor minder invloed kunnen hebben op de geur en smaak.
Bramen: door het grote aantal gezonde voedingsstoffen kunnen bramen worden gezien als het gezondste fruit! Bramen bevatten veel belangrijke vitamines (A, B1, B2, B6, B11, C en E) en mineralen (natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium en koper).
Ananas – Deze fruitsoort is met name goed voor de huid waarop cellulitis voorkomt. Ananas is een vetafbreker. Niet alleen in de maag, maar ook in de huid. Eet daarom regelmatig ananas, want dan krijg je veel bromelaine binnen, het enzym dat vet afbreekt en dus ook die ranzige vetbultjes die cellulitis eigenlijk zijn.