Comfortabele bamboe sokkenHet zorgt ervoor dat vocht wordt afgevoerd van de huid, waardoor je voeten droog en fris blijven. Ideaal toch? Bamboe sokken zijn dus een goede keuze als je last hebt van zweetvoeten of als je gaat sporten.
Bamboe sokken zijn ademend en vocht afvoerend. Dit komt door de natuurlijke vezel die bamboe met zich meedraagt. Door het ademend vermogen van de bamboes okken wordt de temperatuur geregeld tijdens het dragen. Het houdt je voeten koel in de zomer en warm in de winter.
Was ze apart en met het juiste wasmiddel (kleur, donker of wit).Wassen op 30°C of 40°C graden is voldoende. Hogere temperaturen kunnen de bamboevezels aantasten. Omdat ons bamboe ondergoed en onze bamboe sokken al van nature zijdezacht zijn, is het gebruik van een wasverzachter niet nodig.
Wat zijn bamboe sokken? Bamboe sokken zijn sokken gemaakt van de bamboeplant. Uit deze plant wordt een vezel gemaakt die de basis vormt voor het weefsel van de sok. De sokken met zo'n weefsel van bamboe worden bamboe sokken genoemd.
Bamboe ondergoed mag in de droger, maar is bijna niet nodig. De stof droogt namelijk erg snel. Daarnaast raden wij het niet aan, omdat het de stof kan beschadigen.
Bamboe sokken hebben een aantal voordelen ten opzichte van sokken van katoen.Zo zijn bamboe sokken een stuk zachter en sterker door het ronde oppervlak van de bamboe stof. Hierdoor heb je minder kans op blaren en komen er minder snel gaten in je sokken.
Als je gaat voor bamboe sokken is het merk Bamboo Basics een absolute topper. Maar daarnaast kun je ook kijken naar de specificaties van de sokken. Merken als FALKE en Stance hebben soms een waslijst aan bijzondere specs die ervoor zorgen dat jij de beste sokken vindt tegen zweetvoeten.
Nadelen van een bamboevloer
Geen hoge vochtbestendigheid: bamboe is minder goed bestand tegen vocht. Het is dus niet ideaal om ze in natte ruimtes te plaatsen. Niet kleurvast: bamboe is vrij gevoelig aan direct zonlicht waardoor het kan verkleuren.
De bamboe zelf is een duurzaam materiaal ten opzichte van katoen. Dat komt omdat bamboe weinig water nodig heeft en pesticiden zijn overbodig. Het enige dat bamboe écht nodig heeft om te groeien is zonlicht. In één dag groeit een bamboestengel wel een meter de lucht in!
Bamboe helpt om cholesterol te verlagen en zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Het helpt je lichaam ook om ervoor te zorgen dat er minder vet wordt opgestapeld in het bloed. Bamboe is goed voor het kraakbeen door het hoge siliciumgehalte.
Bamboe is daarnaast goed winterhard en goed bestand tegen onze 'matige' winters. Temperaturen tussen de -15 °C en -20 °C zal de plant prima doorstaan. Bamboe is wel wat gevoelig voor vorstschade. Hier hoef je niet van te schrikken, maar het blad zal iets opkrullen en verkleuren bij strengere vorst.
Bamboe T-shirts zijn koeler dan katoenen.
Levensduur. Wanneer een scherm of mat zwevend wordt bevestigd is de levensduur ongeveer 10 tot 15 jaar.
Sokken gemaakt van wol zijn goede sokken voor zweetvoeten, omdat ze vocht absorberende eigenschappen hebben. Dit betekent dat ze het vocht opnemen van de huid, waardoor je voeten droger blijven. Bovendien zijn wollen sokken ook ademend, wat betekent dat ze lucht toelaten om te circuleren en de huid te laten ademen.
Wol neemt nog meer vocht op, maar kan niet in de wasmachine gewassen worden. Daarom zijn de beste sokken vaak gemaakt van een mix van katoen en wol. Veel sokken van Falke zijn gemaakt van een dergelijke mix en bieden daardoor veel draagcomfort. Sokken gemaakt van polyamide of polyester nemen nauwelijks vocht op.
Sokken van natuurlijke materialen
Natuurlijke materialen zoals katoen, wol en bamboe hebben een ademend vermogen, waardoor ze vocht kunnen opnemen en afvoeren, een belangrijke factor in het voorkomen van zweetvoeten.
Bamboe kan u niet bestrijden met een gewone onkruidbestrijder. Bamboe is van de familie der grasachtigen en moet u dus ook als gras bestrijden. Maak gebruik van een onkruidbestrijder die glyfosaat bevat en besproei/behandel de bamboe bij droog weer.
Mais en bamboe
Een te hoge inname van formaldehyde kan leiden tot maagirritatie en maagzweren. Op basis van de risicobeoordeling adviseert BuRO om alle kunststof serviesgoed waarin bamboe en/of maisvezels zijn verwerkt niet meer te gebruiken. Ook zouden dergelijke producten van de markt moeten worden geweerd.
Bamboe is duurder dan andere materialen, zoals plastic en hout. Dat komt omdat er meer grondstoffen nodig zijn om er producten van te maken, en omdat het een nieuwer materiaal is, waardoor er nog minder leveranciers zijn.
Nadelen van een bamboevloer
Geen hoge vochtbestendigheid: bamboe is minder goed bestand tegen vocht. Het is dus niet ideaal om ze in natte ruimtes te plaatsen. Niet kleurvast: bamboe is vrij gevoelig aan direct zonlicht waardoor het kan verkleuren.
Een veelgebruikt middel om bamboe te verdelgen is glyfosfaat, een zwaar chemisch middel, of zoutzuur of Roundup.
Producten van bamboe zijn harder dan staal, in tegenstelling tot andere houten planken. Door de hoge hardheid, treksterkte en robuuste structuur zijn uit bamboe vervaardigde producten, zoals bestekbakken, duurzamer dan dezelfde producten als deze van hout gemaakt zouden zijn.
In de zomer werkt bamboe verkoelend en in de winter is het warmer dan katoen. De open structuur van de vezels zorgt hiervoor. Deze thermo functie werkt voor zowel warme als koude periodes. Dit betekent dus dat je ook in koudere periodes kunt genieten van je favoriete bamboe onderkleding.
de juiste materiaalkeuze
Katoenen sokken hebben een vochtabsorberende vermogen en voelen daardoor minder nat aan. Polyester sokken absorberen het vocht niet, maar drijven dit juist af, waardoor het minder nat aanvoelt. Wollen sokken houden warme, maar ook koele temperaturen beter vast en zo blijven je voeten fris.
Sokken dienen goed vocht-opnemend te zijn; katoenen sokken hebben de voorkeur; synthetische materialen sluiten af en bevorderen transpiratie. Sokken dienen regelmatig te worden gewassen, maar hoeven niet te worden uitgekookt. Bij transpirerende voeten een drogende poeder gebruiken.