In Nederland worden combinaties met tot vaak zo opgevat dat de genoemde einddatum (dag, week, maand, jaar en dergelijke) niet inbegrepen is. Maar ook de interpretatie van tot waarbij de genoemde einddatum wel inbegrepen is, komt voor in Nederland. Tot betekent dan 'tot en met' (zie voorbeeld 5).
Op verpakkingen kunnen 2 soorten houdbaarheidsdatums staan: een Ten minste Houdbaar Tot-datum (THT) of een Te Gebruiken Tot-datum (TGT). Een THT-datum staat op producten die niet snel bederven. Na de THT-datum kan de kwaliteit van het product achteruit gaan, maar smaakt het meestal nog goed.
Vanaf in vanaf 1 augustus betekent: 'te beginnen met (bij)'; 'van de genoemde tijd af te rekenen'. Dat betekent dat de bepaling die na vanaf komt (in dit geval: 1 augustus) bij de reeks (in dit geval: de dagen) moet worden gerekend die er logischerwijs op volgt.
I tot voorzetsel Uitspraak: [tɔt] 1) niet verder dan Voorbeeld: `tot de deur` 2) niet langer dan Voorbeelden: `tot de zomervakantie`, `een baan van negen tot vijf`tot ziens!
Voor tot en met wordt de afkorting t.e.m. gebruikt. Het is aan te bevelen om tot en met voluit te schrijven.
In Nederland worden combinaties met tot vaak zo opgevat dat de genoemde einddatum (dag, week, maand, jaar en dergelijke) niet inbegrepen is. Maar ook de interpretatie van tot waarbij de genoemde einddatum wel inbegrepen is, komt voor in Nederland. Tot betekent dan 'tot en met' (zie voorbeeld 5).
Het beste antwoord
Op de manier waarop jij het aangeeft is het 'tot en met'. 0-5 is 0,1,2,3,4,5 ; de vijf hoort erbij. Maar duurt iets van 10.00-15.00 uur, dan is het wel de bedoeling dat het om 3 uur afgelopen is.
De voorzetsels tot en met veranderen van vorm bij de omzetting in voornaamwoordelijke bijwoorden. Het voorzetsel tot verschijnt dan in de vorm toe. Met verschijnt in de vorm mee.
Om uit te drukken dat iets niet later dan op een bepaald moment moet of kan gebeuren, worden in de standaardtaal in het hele taalgebied op zijn laatst en uiterlijk gebruikt.
vanaf, beginnende, aanvang hebbende
Voorbeeld: `U kunt met ingang van 1 maart van de woning gebruik maken. `
Het woord 'per' betekent in het normale spraakgebruik 'vanaf' of met 'ingang van'. Indien indiensttreding per 1 maart inhoudt dat het dienstverband start op 1 maart, dan houdt een opzegging per 1 maart in dat de arbeidsovereenkomst eindigt op 1 maart.
Gebaat zijn ('voordeel hebben') kan zonder betekenisverschil met zowel bij als met worden gecombineerd. Gebaat zijn bij is het gebruikelijkst. (1a) Geen van de regeringspartijen is gebaat bij een val van het kabinet. (1b) Geen van de regeringspartijen is gebaat met een val van het kabinet.
De 'tenminste houdbaar tot'-datum (THT) daarentegen, geeft een garantie tot wanneer een product minimaal houdbaar is. Het verschilt per product wanneer het écht niet meer goed is. Droogwaren zoals pasta en rijst of conserven in blik zijn bijvoorbeeld nog jaren na THT te eten.
THT staat voor 'Tenminste Houdbaar Tot'. TGT betekent 'Te Gebruiken Tot'. De TGT aanduiding staat op producten die snel kunnen bederven. Denk daarbij aan versproducten als, vlees, gebak, en voorgesneden groenten & fruit.
Je hoeft het niet direct weg te gooien. Is de TGT-datum van het vlees verstreken, (bijvoorbeeld gehakt of hamburgers 1 of 2 dagen over datum), gooi het dan wel weg. Na die datum is het vlees namelijk niet meer veilig om te eten. Je kunt er ziek van worden vanwege bacteriën.
Reacties. Met en van zijn voorzetsels. Toegevoegd na 17 minuten: Voorzetsels drukken de relatie uit tussen de woordgroep waar het voorzetsel deel van uitmaakt en een ander element in de zin.
Lijst voorzetsels
aan, achter, af, behalve, beneden, bij, binnen, boven, buiten, door, in, langs, met, na, naar, naast, om, onder, op, over, per, sinds, te, tegen, tot, tussen, uit, van, via, volgens, voor, zonder.
Toe is goed: 'Iedereen heeft er toegang toe. ' Het is 'toegang tot iets krijgen' maar 'er toegang toe krijgen'. Tot verandert in toe als je het met er, daar, hier of waar combineert: ertoe, daartoe, hiertoe, waartoe. In grammaticale termen: het voorzetsel tot verandert in het bijwoord toe.
Als twee samengestelde woorden een gemeenschappelijk deel hebben en je noemt ze na elkaar met 'en' of 'of' ertussen, kun je bij een van de twee woorden dat gemeenschappelijke deel vervangen door een streepje. Als het laatste deel van beide woorden gelijk is, schrijf je dat deel alleen bij het tweede woord.
een '>' teken met een streepje er onder betekend groter/kleiner of gelijk aan. dus bij x'>-'6 kan x ook 6 zijn.
Het wordt gebruikt om aan te geven dat een woord wordt afgebroken. De woorden worden afgebroken aan het eind van een lettergreep. Het streepje wordt ook wel divisie genoemd.
Ouleh wordt als antwoord gegeven aan iemand die een wens, een plan of een verwachting heeft uitgedrukt, en dan aanduidende dat hij zich met ijdele hoop vleit, in de zin van och kom / 't mocht wat! Maar het betekent ook gewoon 'zij' in het Arabisch.