snelheid met een camper is ongeveer 40 à 50 mijl per uur... op een dag met veel interstates rijden we gemiddeld 60 mijl... B-wegen vaak maar 40. 9 maanden per jaar in Fort Collins, CO, 3 maanden per jaar in Nederland.
Camper geregistreerd als personenauto
Met een camper die als personenauto is geregistreerd, net zo hard mag rijden als met een personenauto. Op autosnelweg tussen 6.00 en 19.00 uur 100 km/u, daarbuiten 130 km/u, op autowegen 100 km per uur en op andere wegen 80 km per uur.
Met een camper mag en kunt u niet zo hard rijden als met een auto. Natuurlijk wenst u op reis niet enkel te rijden en wilt u vooral veel zien. Daarom raden wij aan om een gemiddelde afstand van 150 mijl / ca. 250 km per dag aan te houden.
Wij hebben afgelopen jaar (met 2 kleine kinderen) ongeveer 1000km gereden (alpen) en waren ongeveer 12 uur onderweg incl. flinke stops (1,5 uur eten in de middag) en redelijk wat korte pauzes om de benen te strekken voor ons én wat te spelen voor de kinderen.
Indien uw camper op C1-rijbewijs staat geldt binnen Nederland een maximum snelheid van 130km/u, tenzij uw camper voorzien is van een bedrijfsautokenteken (kentekens waarbij de middelste lettercombinatie begint met 'B' of 'V' of te zien aan de code N1SA bij de RDW). In dat geval geldt een maximum snelheid van 80/kmu.
Geschikt rijbewijs voor camper
En is het voertuig geschikt voor het vervoer van maximaal 8 personen (uzelf niet meegerekend)? Dan heeft u genoeg aan een rijbewijs B. Voor zwaardere campers moet u een vrachtwagenrijbewijs (C of C1) hebben. Met het gewicht van de camper wordt de toegestane maximummassa bedoeld.
Een kampeerauto is voor de motorrijtuigenbelasting een personenauto: waarvan de binnenruimte is ingericht voor het vervoer en verblijf van personen. die is voorzien van een vaste kook- en slaapgelegenheid. die voldoet aan de inrichtingseisen die gelden sinds 1 mei 2002.
Als chauffeur mag u: maximaal 2 keer per week 10 uur per dag rijden (en op andere werkdagen in diezelfde week maximaal 9 uur per dag); per week maximaal 56 uur rijden (als u voldoet aan de voorwaarde hieronder); per 2 weken maximaal 90 uur rijden.
Soms is het lastig te bepalen hoeveel kilometers je kunt maken tijdens een roadtrip. De gouden regel bij roadtrips is dat je gemiddeld 200-300 kilometer per dag kunt rijden. Er zijn namelijk ook dagen dat je niet rijdt. In 17 dagen kun je best uitgaan van zo'n 2000-3000 km.
1204 kilometer. Volgens Google Maps is dat 11 uur en 26 minuten. Slik.
Antwoord van Leo
116 pk is voldoende voor deze kampeerbus onder normale omstandigheden. In de bergen moet u misschien wat eerder terugschakelen dan met een 150 pk motor. Het grootste verschil zult u ervaren bij snelheden boven de 90 km/h.
met code 95
Wil je een voertuig besturen waarvan de toegestane maximum massa meer bedraagt dan 3500 kg (ledig gewicht inclusief het laadvermogen) dan heb je een C1 rijbewijs nodig. Dit rijbewijs geldt zowel voor vrachtauto en voor camper tot 7500 kg. Je hebt de keus om dit met of zonder Code 95 te doen.
Om van Lille naar Biarritz te reizen via de snelste weg en de A86 rond Parijs moet je rekenen op een rijtijd van 11 uur zonder files en zonder stops. Dan heb je zo'n 1040 km afgelegd en betaal je in 2019 ca. 85 euro tol voor een gewone personenwagen zonder aanhangwagen.
Of het nu gaat om die lange vakantierit of de file onderweg naar huis na een zware werkdag: lang achter elkaar rijden, is erg vermoeiend. En dat is gevaarlijk, want maar liefst 1 op de 5 ernstige verkeersongelukken wordt veroorzaakt door vermoeidheid. Zware ogen, verminderde concentratie.
Volgens Google Maps is dat 13 uur en 13 minuten. Slik. Dat is best lang met 2 kinderen op de achterbank.
Bij het maken van lange autoritten wordt geadviseerd: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Om de twee uur even 15 minuten pauze nemen bevordert de verkeersveiligheid. Zo blijven bestuurders scherp en geconcentreerd en veroorzaken ze minder ongevallen.
Als u besluit uw kampeerauto voor langere tijd niet te gebruiken, dan kunt u deze voor 1, 2 of 3 jaar schorsen. Tijdens de schorsing mag uw kampeerauto niet op de openbare weg staan of rijden. U hoeft in die periode geen motorrijtuigenbelasting te betalen.
Caravan en camper niet langer dan 3 dagen voor de deur
In de meeste gemeenten mag uw caravan of camper maximaal 3 achtereenvolgende dagen op een openbare plek geparkeerd staan. Deze regeling is opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van een gemeente.
Een van de populairste opties voor een camper voor 2 personen is een buscamper. In tegenstelling tot de traditionele opbouw camper wordt bij deze het interieur in een bestaande bestelbus ingebouwd. De buscamper is dus veel compacter, maar heeft ook alle voorzieningen zoals de mobilhome.