Meld u aan bij de openbare website en ga naar de pagina die u wilt bewerken. Klik op Pagina -> Bewerken en klik vervolgens op het tabblad Tekst opmaken op Bron bewerken.Voer de HTML-code in. Belangrijk: De HTML-code wordt niet gevalideerd wanneer u deze aan uw pagina toevoegt.
Ga naar de Editor. Sleep het Embed Code-element vanuit de linkerkant van het scherm naar je pagina. Klik op het element en vervolgens op Embed aanpassen om het te kunnen bewerken en klik het tabblad Eigen HTML aan.
Uitleg voor Google Chrome, Firefox en Microsoft Edge
Houd Ctrl ingedrukt en klik op U (Ctrl + U) en je ziet de broncode van de website. Dit is geschikt voor een Windows computer. Voor een Mac computer druk je op Option + Command + U in Google Chrome en Microsoft Edge. In Firefox druk je op Command + U.
HTML (HyperText Markup Language) is de code waarmee je webpagina's maakt. Het is geen programmeertaal, maar een opmaakcode om webpagina's te maken. In HTML reader kun je de code lezen bekijken en eventueel javascript aan- of uitzetten. Je kunt dus niets wijzigen.
HTML is de afkorting van HyperText Markup Language en is de standaard opmaaktaal voor webpagina's. Het is de taal waarmee webpagina's worden gemaakt, die vervolgens kan worden bekeken op je browser. HTML is een stuk code waarmee je de structuur van een webpagina bepaalt.
Druk op Ctrl+U (Windows) of ⌘-Option-U (Mac).
Alle HTML-pagina's hebben een reeks elementen, bestaande uit een reeks tags en attributen. deze elementen zijn de bouwstenen van een webpagina. Een tag vertelt de webbrowser waar een element begint en eindigt, terwijl een attribuut de kenmerken van een element beschrijft.
HTML leren is niet moeilijk. Het beste is vooral om eenvoudig te beginnen met het opzetten van een website met behulp van een HTML document. Deze website kan je steeds verder uitbreiden. Hierdoor kom je er ook achter wat alle HTML tags en attributen betekenen.
Het eerste wat je nodig hebt als je zelf een webpagina maken wilt, is een html-editor. Een goede, gratis editor die geschikt is voor zowel Windows, Mac en Linux is Brackets. Dit is de editor die ik tegenwoordig zelf het meest gebruik.
Ga naar de pagina Instellingen > Lezen en onder de opties Je homepage toont selecteer je Een statische pagina. Vervolgens gebruik je de dropdown-menu's om je homepage en pagina voor de artikelen te kiezen.
HTML staat voor Hyper Text Markup Language. Het is de taal die gebruikt wordt om webpagina's op te maken: lettertype, kleur, grafische elementen en hyperlink effecten. Elk element van een webpagina dient vergezeld te gaan van HTML opmaak.
HTML is de afkorting van Hyper Text Markup Language. In het Nederlands zou 'Hyper Text' vertaald kunnen worden als tekst waarin het mogelijk is om te verwijzen naar aanvullende informatie.
HTML staat voor HyperText Markup Language en vormt samen met CSS en JavaScript de basis voor elke webpagina.
HTML staat voor HyperText Markup Language. Dit is een belangrijke programmeertaal die je laat zien hoe een website georganiseerd is.
CSS staat voor Cascading Style Sheets
Cascading Style Sheets, afgekort CSS is een programeertaal die zorgt voor de opmaak van HTML bestanden. Aan de basis van elke pagina op een website zit een HTML bestand, dat zorgt voor alle inhoud die je te zien krijgt (tekst, afbeeldingen, links..) .
CSS staat voor Cascading Style Sheets, maar dat is waarschijnlijk nog steeds abracadabra voor je. Iets simpeler gezegd is CSS een programmeertaal waarmee je een website kunt opmaken. WordPress thema's bevatten allerlei codes. Met HTML en CSS kan er aangegeven worden hoe bepaalde elementen eruit komen te zien.
Je kunt een gratis website maken met Wix die wordt geleverd met een Wix domein. Om er online meteen professioneler uit te zien, moet je een domeinnaam aanmaken waar je merk of bedrijfsnaam in is verwerkt. Het voegt geloofwaardigheid toe aan je merk en helpt bezoekers je beter online te vinden.
Broncode achterhalen
Dit kun je doen door in je browser op een website op je rechtermuisknop te drukken. Vervolgens klik je binnen Internet Explorer op 'Bron weergeven' en op Google Chrome en Firefox door op 'Paginebron' te klikken.