Bij de AirPods 3 krijg je standaard een draadloos oplaadbare oplaadcase met MagSafe. Bij de AirPods 2 krijg je een niet draadloos oplaadbare case. Voorheen kon je bij de 2 ook voor draadloos oplaadbaar kiezen, maar die variant is nu uit het assortiment verdwenen. Qua batterijduur winnen de AirPods 3 het.
Welke AirPods jij moet kiezen, hangt heel erg van je voorkeuren af. Wil je helemaal opgaan in je muziek zonder storend omgevingsgeluid? Kies dan voor in-ear Apple AirPods Pro met noise cancelling. Daarnaast zitten AirPods Pro comfortabel door de luchtgaatjes en kunnen ze tegen zweet- en regendruppels.
In die gevallen zijn de AirPods 3 een betere keuze en vallen de AirPods Pro automatisch af. Maar wie het beste geluid van Apple wil hebben, kan beter voor de Pro's kiezen. De toevoeging van ruisonderdrukking maakt ze inherent betere oordoppen voor een prijs die je ook voor de nieuwe AirPods 3 betaalt.
Apple AirPods 3
De derde generatie AirPods hebben een design dat doet denken aan de AirPods Pro, met kortere steeltjes maar zonder siliconen oordopjes. Ze blijven echter wel goed in je oor steken. Enkel bij het rennen vielen ze uit onze oren. Helaas hebben deze oordopjes geen actieve ruisonderdrukking.
Met de AirPods 3 krijg je enkele functies die tot nu toe waren voorbehouden aan de AirPods Pro. Zo kun je gebruikmaken van Spatial Audio, waarmee het lijkt alsof geluid om je heen beweegt. Het hoesje is standaard al geschikt voor draadloos opladen – nu rekent Apple daar nog een meerprijs voor.
Omdat u ze meerdere keren kunt opladen in de oplaadcase, krijgt u meer dan 30 uur luistertijd1 of maximaal 20 uur gesprekstijd. Met een enkele oplaadsessie van uw AirPods (3e generatie) kunt u tot 6 uur luistertijd (tot 5 uur als ruimtelijke audio is ingeschakeld)3 of tot 4 uur gesprekstijd krijgen.
Prijs AirPods 3 met normale oplaadcase: 179 euro. Prijs AirPods 3 met draadloze oplaadcase: 229 euro.
De AirPods Pro 2 krijgen zo goed als zeker een nieuw design. Daarbij moet je denken aan een ontwerp wat overeenkomt met de Beats Studio Buds. Het gaat nog steeds om een in-ear ontwerp met verschillende maten rubberen oordopjes, maar dan zonder stokje.
Open de app Instellingen. Tik op bluetooth. Zoe je AirPods in de lijst en tik op het i'tje. Hier vind je onder meer het modelnummer.
Sport oordopjes zijn zo ontworpen dat ze niet uit je oren vallen terwijl je intensief beweegt, wel zo handig! Daarnaast zijn ze vaak zweetbestendig en draadloos. De draadloze verbinding komt tot stand via bluetooth, hierdoor heb je alle bewegingsvrijheid zodat je maximaal kunt presteren!
AirPods Pro en AirPods (3e generatie) zijn niet ontworpen voor gebruik bij watersporten zoals zwemmen of tijdens het douchen.
De AirPods 3 en de AirPods Pro zijn waterbestendig. Deze hebben een IPX4-certificatie wat betekend dat ze niet kapot gaan door wat druppels water of zweet. Je kan met deze AirPods dus zonder zorgen gaan gymmen of de (lichte) regen lopen.
Het antwoord is namelijk vrij simpel: nee, je AirPods zijn niet waterdicht. Het maakt hierbij niet uit welke versie je hebt. Er zijn namelijk helemaal geen waterdichte Apple-oortjes verkrijgbaar.
Geen ruisonderdrukking dus voor de AirPods 3, maar misschien wel een paar andere functies die op dit moment nog exclusief voor de Pro zijn. Enkele voorbeelden: Spatial audio. Met spatial audio (ook wel surrond sound genoemd) lijkt het alsof het geluid om je heen beweegt.
De oorspronkelijke AirPods werden in de Apple Store voor 179 euro verkocht. Inmiddels zijn de Apple AirPods 2 op de markt gebracht voor dezelfde prijs van 179 euro. De huidige oortjes met draadloze oplaadcase hebben een adviesprijs van 229 euro.
Bekijk de onderkant van de AirPods. Originele exemplaren hebben een ovaalvormig roostertje, terwijl die bij nepperds vaak helemaal rond zijn (of het gaasje is helemaal niet aanwezig). Pak het oplaaddoosje erbij. Als het goed is, staat het serienummer van de (mogelijk neppe) AirPods op de onderkant van dit klepje.
Batterij: verrassende winnaar
De AirPods Pro gaan namelijk vier en een half uur mee (als de ruisonderdrukking is uitgeschakeld), terwijl je met de nieuwe AirPods maar liefst anderhalf uur langer naar muziek kunt luisteren voor de oordopjes uitvallen.
Via AirPods (1e generatie) bellen en gebeld worden
Voer een van de volgende stappen uit: Een gesprek starten: Tik dubbel op een van de AirPods om Siri te activeren, wacht tot er een geluid klinkt en stel je vraag. Een oproep beantwoorden of beëindigen: Tik dubbel op een van de AirPods.
Kort samengevat: de AirPods 3 zitten tussen de vorige AirPods en de AirPods Pro in, de duurdere en betere oordopjes. De nieuwe 'gewone' AirPods hebben bijvoorbeeld ongeveer hetzelfde design als de Pro-oortjes en kopiëren enkele audiofuncties, zoals Spatial Audio. Hierdoor kun je van surround sound genieten.
Namaak Airpods kunnen super goedkoop zijn. Al vanaf 6 euro (inclusief verzending) kun je dit soort oordopjes uit China kopen. Alleen bij de goedkoopste versies van de nep Airpods is een kleiner percentage van goede kwaliteit. Met ander woorden: goedkope Airpods zijn vaak van slechte kwaliteit.
Bij de standaard oplaadcase is dat de enige manier van opladen. De AirPods met standaard oplaadcase zijn vijftig euro goedkoper. Bij de AirPods Pro is er niets te kiezen: hij is er alleen met draadloze oplaadcase. Opladen kan met Qi-opladers maar ook met het kabeltje van je iPhone.
Met zowel de Lightning-oplaadcase als de MagSafe-oplaadcase kun je tot wel 30 uur muziek luisteren met je AirPods. En de MagSafe-oplaadcase is ook nog eens te gebruiken met MagSafe en andere draadloze opladers. Opladen wordt dan gewoon een kwestie van klikken. uur luisteren na één keer opladen.
Met de dikkere 'koppen' zitten de AirPods van de derde generatie iets minder luchtig, maar wel strakker in je oren dan de tweede generatie. Hierdoor moet je enorm moeite doen om ze uit je oren te laten vallen. Je merkt ze echter nog steeds veel minder dan dan de AirPods Pro.
De case van je AirPods opladen
Opladen met een kabel: Sluit de case op een stopcontact aan met een Lightning-naar-USB-kabel en een compatibele lichtnetadapter. Draadloos opladen: Leg de case met het statuslampje naar boven midden op een draadloze MagSafe-oplader of een draadloze, Qi-gecertificeerde oplader.