IJsafzetting ontstaat voornamelijk doordat er warme lucht de koel-vriescombinatie instroomt. Dit kun je voorkomen door de deur niet te vaak te openen of te lang open te laten staan. De koude lucht in het apparaat moet goed van de buitenomgeving worden geïsoleerd.
Bevroren druppels aan de achterwand van de koelkast zijn normaal. Een dikkere laag ijs vormt door een defect koelsysteem of als de deur niet goed sluit.
Zorg ervoor dat de koelkast op een koele plek staat zonder radiatoren of boilers en uit het directe zonlicht. Zorg er ook voor dat de luchtcirculatie optimaal is, zodat de condens uit de koelkast kan verdampen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de koelkast en de muur.
Als de temperatuur te laag is ingesteld, kan dit leiden tot bevriezing van voedsel. Probeer de temperatuur iets hoger in te stellen en controleer of het probleem zich blijft voordoen. Als het probleem aanhoudt, kan er een probleem zijn met de thermostaat zelf en is het raadzaam de koelkast thermostaat te vervangen.
U kunt het afvoergat doorspoelen met een oplossing van 1 eetlepel baking soda en 2 kopjes heet kraanwater . Gebruik een vlees-/kalkoenbaster om de oplossing in het afvoergat te knijpen en de afvoerbuis door te spoelen. Wanneer het schoon is, hoort u water in de lekbak eronder stromen.
Maak het afvoergaatje vrij: Gebruik een zachte, flexibele borstel, zoals een wattenstaafje of een tandenborstel, om het afvoergaatje voorzichtig vrij te maken van eventuele ophopingen of verstoppingen. Het afvoergaatje vind je meestal boven de groentelades in de achterwand van de koelkast.
Via het afvoergootje loopt het naar een opvangbak. Deze opvangbak hoeft niet geleegd te worden, want door de warmte van de motor verdampt dit water vanzelf weer. Als ergens iets niet naar behoren functioneert, kan dit de oorzaak zijn van het water onderin de koelkast.
Als uw koelkast te koud is , zoek dan de temperatuurmeter en pas deze dienovereenkomstig aan. Weet u niet zeker welke temperatuur correct is, verhoog dan de temperatuur in uw koelkast. De ideale temperatuurinstelling is 38º F (3º C). Als u hem kouder hebt ingesteld, kan uw eten bevriezen.
Pas de temperatuur aan .
Houd de temperatuurmeter in uw koelkast en vriezer in de gaten. Uw koelkast moet altijd tussen de 35 en 42 graden Fahrenheit zijn en uw vriezer moet rond de 0 graden Fahrenheit zijn. Alles wat lager is dan deze temperaturen kan ervoor zorgen dat er vorst of ijs ontstaat.
De ideale temperatuur is 4 graden Celsius
Wanneer de temperatuur in de koelkast hoger is, vermenigvuldigen schimmels en bacteriën zich gemakkelijker. Hierdoor bederven je etenswaren sneller. Zet je de temperatuur lager dan 4 graden Celsius, dan verspil je onnodige energie.
IJsvorming koelkast verwijderen
Het ontdooien van dit ijs kan best wat tijd kosten. Om dit proces te versnellen kan je in de koelkast een bak met heet water zetten, hiermee zorg je er namelijk voor dat het ijs door de warme lucht sneller smelt.
GEBLOKKEERDE LUCHTOPENING
Luchtroosters in de koelkast bevinden zich doorgaans aan de achterwand en helpen lucht te laten circuleren om de temperatuur in de koelkast constant te houden. U merkt mogelijk dat etenswaren aan de achterkant van de koelkast bevriezen als deze luchtroosters worden geblokkeerd.
"Het eerste wat u moet doen is de temperatuurinstelling controleren ," zei mevrouw Reek. Ze raadde aan het advies van de fabrikant op te volgen, maar merkte op dat de meeste units tussen 36 en 38 graden Fahrenheit moeten worden ingesteld om voedsel vers te houden zonder te bevriezen.
De opbouw van ijs in een koelkast/vriezer wordt veroorzaakt door een interactie tussen warme en koude lucht . Door de deur van uw apparaat te vaak open te laten staan, vergroot u de kans op vorst en ijs. Om dit te voorkomen, probeert u de deur van uw koelkast niet te vaak te openen.
Vaak raakt koude lucht opgesloten , waardoor voedsel in afgesloten ruimtes zoals groentelades bevriest. Zelfs als de koelkast niet vol is, kan een groentelade die voedsel invriest overvol zijn. Als de lade met te veel voedsel is gevuld, kunnen de ventilatieopeningen geblokkeerd raken, waardoor koude lucht erin wordt opgesloten.
IJsafzetting ontstaat voornamelijk doordat er warme lucht de koel-vriescombinatie instroomt. Dit kun je voorkomen door de deur niet te vaak te openen of te lang open te laten staan. De koude lucht in het apparaat moet goed van de buitenomgeving worden geïsoleerd.
Verwijder het eten en eventuele groentelades. Dweil overtollig water op en verwijder het deksel van het afvoergat als dat er een heeft. Gebruik het ontstoppingsgereedschap dat bij uw koelkast is geleverd (of anders een pijpenrager, rietje of wattenstaafje) om het eten en vuil te verwijderen . Plaats het deksel terug en zet uw koelkast weer aan.
Er kan zich een probleem voordoen: de temperatuur in het vriesvak is ideaal voor het maken van ijs. Als het water dat van de verdamper druipt dus weer bevriest voordat het door de ontdooiafvoer is gestroomd, kan het afvoergaatje bevriezen. Met andere woorden: ijsvorming blokkeert het afvoergaatje.
Wanneer je de koelkastdeur vaak achter elkaar opent of niet goed afsluit na gebruik kan er vochtvorming ontstaan. Hierdoor komt er namelijk condens in de koelkast door de koude en warme lucht die samenkomen. Een andere oorzaak van water in je koelkast is dat er mogelijk een verstopping in het afvoergaatje zit.
De opvangbak bevindt die zich meestal onder in de koelkast. Als de koelkast niet stevig recht staat, kan er water uit de opvangbak lekken. Beweeg de koelkast langzaam heen en weer om te zien of deze in stevig staat.