Wat betekent 4 weken opzegtermijn?

Tot slot moet je er altijd op bedacht zijn dat een arbeidsovereenkomst alleen tegen het einde van een loonperiode mag worden opgezegd. Dit is het einde van een kalendermaand, indien de werknemer per maand zijn loon ontvangt, of periode van 4 weken, indien de werknemer het loon per 4 weken ontvangt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ontslagvergoeding.nl

Hoe werkt de opzegtermijn?

Dit betekent dat u 1 maand van tevoren uw contract moet opzeggen. Het gaat om een kalendermaand. De opzegtermijn gaat in vanaf de 1e van de volgende maand. Stel: u wilt per 1 april uit dienst, dan moet u uw contract uiterlijk voor 1 maart schriftelijk opzeggen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Kun je onder je opzegtermijn uit?

Dit zijn de opzegtermijnen, zoals in de wet opgenomen. Je mag daarvan afwijken, maar alleen onder de volgende voorwaarden: Je mag schriftelijk andere afspraken maken over de opzegtermijn. Als deze langer wordt dan een maand, dan moet je voor de werkgever (minimaal) de dubbele opzegtermijn gelden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hanzeadvocaat.nl

Kan ik ergens anders werken tijdens opzegtermijn?

Tijdens je opzegtermijn mag je je afwezig melden om ander werk te zoeken met behoud van loon. Dit is je sollicitatieverlof. Je hebt hier altijd recht op: als je ontslagen wordt, maar ook als je zelf ontslag neemt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hetacv.be

Hoeveel krijg ik uitbetaald bij ontslag?

De arbeidsovereenkomstenwet stelt dat de opzegvergoeding gelijk is aan het loon dat overeenstemt met de duur van de opzegtermijn, of met het resterende gedeelte van die termijn. De vergoeding omvat niet alleen het gewone loon, maar ook alle voordelen zoals vermeld in uw arbeidsovereenkomst.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op securex.be

ETION - Schorsing van de opzegtermijn

32 gerelateerde vragen gevonden

Kan je baas je ontslag weigeren?

Toch kan een werkgever een ontslag niet als zodanig weigeren. Het ontslag is niets meer dan de eenzijdige wilsuiting van één van de contractspartijen om de arbeidsovereenkomst te beëindigen. De geldigheid van het ontslag hangt dan ook niet af van het akkoord van je werkgever.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jobat.be

Wat mag tijdens opzegperiode?

Tijdens de opzeggingstermijn heeft de werknemer het recht om met behoud van loon van het werk weg te blijven om nieuw werk te zoeken. De duur van de totale afwezigheid mag niet langer zijn dan één arbeidsdag per week (of twee halve dagen).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op belgium.be

Wat als je je opzegtermijn niet doet?

Als je werknemer meteen de zaak wil verlaten (en de opzegtermijn niet wil uitdoen), dan moet hij of zij een verbrekingsvergoeding betalen voor de resterende tijd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op 1819.brussels

Wat zijn de gevolgen van zelf ontslag nemen?

Als u zelf ontslag neemt, heeft dat een aantal gevolgen. U heeft bijvoorbeeld meestal geen recht op een ontslagvergoeding of WW-uitkering. Verder moet u zich houden aan de opzegtermijn en andere afspraken zoals een concurrentiebeding. Als u aan alles gedacht heeft, neemt u schriftelijk ontslag.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op juridischloket.nl

Wat moet je zeggen als je ontslag wil nemen?

Tips bij het ontslag nemen
  1. Vertel het je baas eerst. De verleiding is waarschijnlijk groot om het eerst aan je BFF's op werk te vertellen, maar je baas is toch echt de eerste persoon die het moet weten. ...
  2. Vertel waarom je weggaat. ...
  3. Wees dankbaar. ...
  4. Bied aan te helpen met de verandering.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bedrock.nl

Wat als je zelf ontslag geeft?

Wanneer u zelf ontslag neemt, verspeelt u al uw rechten. Bovendien kan uw werkgever u aansprakelijk stellen voor de schade die hij lijdt ten gevolge van een voortijdig einde van de arbeidsovereenkomst. U mag niet zomaar wegblijven op uw werk met de mededeling dat u ontslag neemt. Dit kan grote gevolgen hebben.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sociaalverhaal.com

Kan ik eerder weg dan opzegtermijn?

Als de werknemer eerder weg wil dan voor het einde van de opzegtermijn, kan hij de werkgever vragen met het eerdere ontslag in te stemmen. Als de werkgever hiermee instemt, is sprake van beëindiging van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op surplus.eu

Welke dagen tellen mee voor opzegtermijn?

De opzeggingstermijn begint te lopen de maandag volgend op de week waarin de opzegging ter kennis werd gegeven. Voorbeeld: De werknemer overhandigt zijn opzegging aan de werkgever op woensdag 21 januari 2015. De opzeggingstermijn begint slechts te lopen op de daaropvolgende maandag, nl. maandag 26 januari 2015.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op werk.belgie.be

Waarom moet je je houden aan een opzegtermijn?

Neem je ontslag of word je ontslagen, dan moet er altijd rekening gehouden worden met een opzegtermijn. Deze opzegtermijn geeft de werkgever tijd om een vervanger te zoeken en geeft jou de tijd om op zoek te gaan naar een andere baan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ontslag-krijgen.nl

Kan ik mij ziekmelden na ontslag?

Zodra uw werknemer uit dienst is, is hij niet meer verzekerd voor de Ziektewet. Maar als hij dan ziek wordt, kan hij soms toch een Ziektewet-uitkering krijgen. Dit heet nawerking. Een werknemer heeft namelijk recht op een Ziektewet-uitkering als hij ziek wordt binnen 4 weken nadat hij uit dienst is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op uwv.nl

Kan je je ziekmelden tijdens opzegtermijn?

De oorspronkelijk gegeven opzegtermijn zal met alle dagen van ziekteverlof verlengd worden. Loopt je opzegtermijn bijvoorbeeld tot 31 maart en ben je tijdens deze termijn 10 dagen ziek, dan zal je opzegtermijn met 10 dagen verlengd worden en dus pas eindigen op 10 april.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jobat.be

Kun je van baan veranderen als je ziek bent?

Je mag op zoek gaan naar een andere baan als je ziek bent, en je mag ook ziek uit dienst. Meestal zal een werkgever je beter melden als je uit dienst gaat. Je moet wel rekening houden met een opzegtermijn, maar daar valt over te onderhandelen met je werkgever.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op werkhoezithet.nl

Kan je zomaar stoppen met werken?

U kunt een contract met uw werkgever per direct opzeggen als daar een dringende reden voor is. Dat heet een ontslag op staande voet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Kan ik onbetaald verlof nemen tijdens opzegperiode?

Wanneer je baas een eind heeft gemaakt aan de arbeidsovereenkomst, dan kan je verlof nemen. Dan zal de opzegtermijn voor de periode van je verlof wel worden onderbroken. Dat betekent dat je dus wel verlof kan nemen tijdens je opzegtermijn, maar die verlofdagen dus niet meetellen voor je opzegtermijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op regiotalent.be

Wat als je ontslag hebt genomen en ziek wordt?

Ziek bij ontslag

Als u ziek uit dienst gaat, dan komt u gewoonlijk in de Ziektewet (ZW). U heeft dan recht op een Ziektewet-uitkering (ZW-uitkering). Daarnaast kunt u recht hebben op een bovenwettelijke aanvulling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op re-integratiegids-vo.nl

Hoeveel krijg je oprotpremie?

Per volledig gewerkt dienstjaar krijg je 1/3 van je bruto maandsalaris. Kortere dienstverbanden worden naar rato berekend voor het aantal gewerkte dagen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op juridischplatform.nl

Heb je recht op vakantiegeld bij ontslag?

Na het ontslag moet uw werkgever u een eindafrekening geven. Dit is een overzicht waarop staat wat u nog krijgt uitbetaald. Zoals uw laatste salaris, vakantiedagen en vakantiegeld. Daarnaast hebt u misschien recht op een 13e maand, bonussen en het uitbetalen van overuren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rechtwijzer.nl

Populaire vragen