Zeg steeds duidelijk wat u wel en wat u niet leuk vindt. Voor veel mensen is het belangrijk niet steeds hetzelfde te doen om zin te krijgen in seks. Wissel bijvoorbeeld zoenen af met het strelen of masseren van het lichaam, maar nog zonder de penis, vagina of borsten aan te raken.
Opwinding begint in het hoofd. Ga bij jezelf na wat je nodig hebt om seksuele opwinding te ervaren en zin te krijgen. Bedenk voor jezelf opwindende verhalen en geniet van de opwinding. Als je dit regelmatig doet, raak je gemakkelijker opgewonden op de momenten dat je partner er zin in heeft.
Geen sex = slechtere relatie
Het vergroot ook de kans dat één van jullie bang wordt dat de ander het ergens anders gaat zoeken. Parrott benadrukt wel dat een sexarme periode in jullie relatie niet betekent dat je niet blij kunt zijn.
Bij mannen die weinig of geen seks hadden, lag het risico op een chronische aandoening 41% hoger, en het risico op kanker 63% hoger. Vrouwen met weinig of geen seks scoorden 64% minder goed op vragenlijsten over de algemene gezondheidstoestand, maar bij hen vonden de onderzoekers geen verband met chronische ziekten.
Dit kan tot enige uren na de geslachtsgemeenschap aanhouden. Vrouwen met een droge vagina kunnen, met name na de overgang, daar ook overdag last van hebben.
De kwaliteit van sperma neemt af als er langer dan 10 dagen geen zaadlozing is geweest. Maar te vaak is ook niet goed. De optimale frequentie van een zaadlozing is eens per twee à drie dagen.
Ongeveer 3 op de 4 vrouwen geeft aan wel eens problemen te hebben met het klaarkomen. 1 op de 4 geeft aan daar vaak last van te hebben. Sommige vrouwen zijn nog nooit klaar gekomen. Voor hen kan vrijen zonder klaarkomen ook heerlijk zijn.
Onder 16- tot 25-jarigen was 56 procent seksueel actief. Onder 25- tot 45-jarigen was dat aandeel met 87 procent het hoogst. Vanaf 55 jaar neemt het percentage mensen dat seksueel actief is af, onder 75-plussers was dit met 27 procent het laagst.
Uit een onderzoek van Psychologie Magazine (2016) komt dat 1 op de 20 mensen, die in een relatie zitten, minimaal een half jaar geen seks heeft gehad. Maar, dat het vaak voorkomt betekent nog niet dat het niet vervelend kan zijn als jij, of jouw partner, geen seks meer wil.
Oorzaken in uw lichaam
Of andere ziektes, zoals een zenuwziekte, een probleem met uw hormonen of kanker. een bijwerking van sommige medicijnen, zoals medicijnen tegen depressie, hoge bloeddruk of psychose. Ook van de pil (anticonceptiepil) kan de zin in seks minder worden, maar soms juist meer.
Het is mogelijk om een relatie te hebben zonder seks, wanneer beide partners dat zo willen. Je geeft dan vooral ruimte aan veiligheid, verbondenheid en vriendschap in je relatie.
En ja, een goede relatie zonder seks is mogelijk, maar dan moet er nog wel lichamelijke intimiteit zijn. Daarnaast moet je elkaar ook geestelijk iets bieden. Het ontbreken van geestelijke- en/of lichamelijke intimiteit blijkt de belangrijkste reden voor het stuk lopen van relaties.
Platonische relatie wil zeggen dat de personen binnen een relatie geen seks hebben met elkaar. Maar dit hoeft niet te betekenen dat er helemaal geen fysiek contact is of seksuele spanning is binnen een platonische relatie.
Intimiteit groeit vanzelf.
Onderzoek toont het tegenovergestelde aan. Wanneer partners op een dag veel persoonlijke informatie met elkaar hebben gedeeld, goed naar elkaar hebben geluisterd en elkaar hebben gesteund, ervaren ze meer intimiteit in hun relatie.
In heteroseksuele relaties korter dan een jaar heeft 86 procent van de mannen een paar keer per week zin in seks; bij de vrouwen is dat 79 procent. Na vijf jaar relatie heeft 70 procent van de mannen een paar keer per week zin in seks en nog maar 29 procent van de vrouwen.
Mannen die seks hebben met mannen hebben bijna 2 keer per week seks.Heteroseksuelen en lesbische vrouwen 1,5 keer per week. Homo's hebben, volgens een studie uit Engeland, vaker de afspraak dat seks buiten de relatie toegelaten is. Daar ligt misschien de reden van het hogere cijfer.
Wanneer ben je aseksueel? Aseksuelen hebben geen interesse in seks. Je bent aseksueel als je geen verlangens of lusten herkent wanneer je wordt blootgesteld aan seksuele prikkels. Zowel mannen als vrouwen kunnen aseksueel zijn.
Intimiteit kun je versterken door te communiceren over emoties en behoeften, zodat je begrijpt hoe de ander zich voelt en wat/hij zij nodig heeft. Emotionally Focused Therapy (EFT) is hier een zeer goede methode voor, die wordt gebruikt bij relatietherapie.
Een echte norm bestaat niet
Dus: een echte norm voor hoe vaak je seks 'moet' hebben, bestaat niet. Als jij je goed voelt bij jouw seks leven, dan heb je genoeg seks. En als je niet blij bent met hoe vaak je seks hebt, dan heb je niet genoeg seks en wil je er misschien iets aan doen. Met of zonder professionele hulp.
Seksueel actief
Bij de 70-80-jarigen gaat het om 51 procent. In Europees onderzoek geeft 54 procent van de mannen en 21 procent van de vrouwen tussen de 70 en 80 jaar aan in het afgelopen jaar geslachtsgemeenschap te hebben gehad. Ongeveer een kwart van de 70-plussers zegt dat dit minstens één keer per week gebeurt.
Twintigers hebben het vaakst seks
En op welke leeftijd de piek ligt, is afhankelijk van waar je naar kijkt. 'Heb je het bijvoorbeeld over hoe vaak iemand seks heeft, dan zal de piek voor beide geslachten niet ver uit elkaar liggen.
Hieruit bleek dat vrouwen denken 34 keer per werkdag aan seks, dat is dus elke 14 minuten. Bijna de helft van de vrouwen zegt niet tevreden over haar seksleven te zijn, waardoor ze op het werk vaker denkt aan seks.
Hoe vrouwen een orgasme krijgen en beleven, verschilt van vrouw tot vrouw. Bijna de helft van alle vrouwen heeft problemen met klaarkomen tijdens het vrijen met een vaste partner.Ongeveer 20% van hen komt dan nooit tot een orgasme.
Als je minder dan een derde theelepel aan sperma produceert bij een ejaculatie, heb je mogelijk een gezondheidsprobleem. Een laag zaadvolume kan erop wijzen dat je een laag testosterongehalte hebt, of zelfs diabetes. Sommige oorzaken zijn behandelbaar, anderen daarentegen zijn chronisch van aard.