Leer je hond zijn behoefte op de juiste plaats te doen. Als je thuis bent sluit je je hond tijdelijk op in een ruimte die geschikt is voor korte perioden zoals een bench. Geef hem een aantal kauwspeeltjes ter vermaak. Je kunt je hond eventueel ook met een korte lijn vastmaken bij zijn slaapplek of aan jouw riem.
Negeer het plasje en maak de plek zo goed mogelijk schoon. Beloon je hond als hij zijn behoefte wel op de juiste plaats doet. Heb tijd en geduld, maak je hond zelfzeker en laat hem vaak buiten. Geleidelijk aan zal het jullie lukken om de onzindelijkheid te laten verdwijnen.
Om de stoelgang van je hond te bevorderen, kan het helpen om een theelepel olijfolie door het eten te mengen. Zorg er ook voor dat je hond voldoende vezels binnen krijgt en genoeg water drinkt. Als je viervoeter voldoende vocht binnenkrijgt, droogt de ontlasting minder snel uit.
Puppy zindelijk maken
Vaak houden puppy's hun plas in wanneer je ze oppakt. Zo zet je je puppy dus op tijd op de plek waar hij wél zijn behoefte mag doen. Wanneer je niet zo snel buiten bent, is een puppy trainingsmat een optie. Je hebt speciale hondentoiletten, waar je een dergelijke puppy trainingsmat op legt.
Het duurt vier tot zes maanden voordat je puppy volledig zindelijk is, maar dat hangt af van zijn grootte, leeftijd en leervermogen. Sommige puppy's kunnen binnen een paar weken zindelijk zijn, terwijl het bij sommige honden langer kan duren, tot zelfs wel een jaar.
's Nachts naar buiten
Een puppy tussen de 8 en 12 weken moet minstens om de 3 uur zijn behoefte doen.
6 maanden – Een pup van 6 maanden kan zijn plas ongeveer 6 tot 8 uur ophouden, dit betekend dus ongeveer 3 tot 4 keer per dag. 7 maanden – Vanaf de leeftijd van 7 maanden kunnen de meeste pups de ontlasting ophouden voor 12 uur, dit betekend natuurlijk niet dat je de pup maar 2 keer hoeft uit te laten.
Hoe vaak moet een gezonde hond normaal gesproken poepen? Een gezonde hond poept normaal gesproken tussen de 1 en 5 keer per dag. Vijf keer is aan de gezondere kant, maar meer dan vijf keer kan wijzen op een gezondheidsprobleem. De frequentie hangt af van factoren zoals dieet, leeftijd en algemene gezondheid.
Zorg voor een vast schema. Elke keer na het eten, slapen, spelen en op vaste uren laat u de hond uit, ook al merkt u niet dat hij echt zijn behoefte moet doen. Zeker een pup maakt vele keren per dag stoelgang en een plasje. Zo wordt het sneller duidelijk voor de hond waar hij kan en mag zijn behoefte doen.
Bij je puppy slapen
Het is verstandig om je pup de eerste paar nachten niet meteen alleen te laten. Neem je pup de eerste paar keer mee naar je slaapkamer of ga bij hem in de kamer liggen. Zet de bench, een grote doos of mand in je slaapkamer, dit wordt zijn/haar slaapplekje.
Honden houden niet van de geur van azijn en elke hond zal rechtsomkeert maken als hij of zij deze indringende geur ruikt. Azijn is daarom een handig middeltje om een natuurlijke barrière te vormen tegen honden. Verdun de azijn niet met water en spray het alleen op de tuintegels of op de tuinaarde.
Geef je puppy na 21.00 uur geen drinken meer. Hierdoor kan je hond zijn plas 's nachts beter ophouden. Als je pup 's nachts minder piept, kun je de bench met je puppy beneden laten staan. Dit kan meestal al na een paar nachten.
Vaak tussen de 8-11 uur ongeveer.
Zorg dat jouw hondenbrokken licht verteerbare koolhydraten bevat.Denk hierbij aan rijst, mais en aardappels. Al deze ingrediënten zorgen voor een gezonde voeding in combinatie met weinig ontlasting.
Bij een gezonde spijsvertering werken de darmen, de lever en de alvleesklier goed samen om eten te kunnen verteren. Gezonde ontlasting is vast van vorm, heeft een (donker)bruine kleur en geen indringende geur. Een 'goede drol' pak je dus gemakkelijk op, is niet keihard en niet te zacht.
Slaapproblemen kunnen veroorzaakt worden door:
Niet lekker kunnen liggen. Te drukke of onrustige slaapplek. Te licht of te donker in huis. Overprikkeling of onderprikkeling (denk aan te moe zijn om te kunnen slapen of juist te energiek zijn om te kunnen slapen)
Een richtlijn is om volwassen honden niet langer dan 4 tot maximaal (en niet elke dag) 6 uur achter elkaar alleen te laten. Hoe lang voor uw hond mogelijk is, verschilt per individu. Moet u toch eens langer weg, schakel dan een oppas of uitlaatservice in.
3 tot 4 uur alleen
Hondentrainster Tamsin Durstin raadt aan om je hond niet langer dan 3 à 4 uur alleen te laten, maar dit hangt natuurlijk ook af van het karakter van je hond. Sommige honden kunnen prima alleen zijn en anderen hebben meer gezelschap nodig.
Voor een gezonde vacht en huid
Het is een idee om te kijken of olijfolie daarbij kan helpen. Want wist je dat je olijfolie prima kunt toevoegen aan het dieet van je hond, omdat het in de meeste gevallen ook voor hem of haar ontzettend gezond is?
Honden hebben het hele jaar door een comfortabele plek nodig om uit te rusten. Een deken biedt meer dan alleen warmte in de winter. Honden hebben namelijk instinctief de neiging om te 'nestelen' en hun eigen hol te creëren waar ze kunnen schuilen.
HOE LANG MOET JE EEN PUP BIJ JE LATEN SLAPEN? Hoe lang je een pup bij je laat slapen is afhankelijk van de pup en zijn gedrag, maar meestal is een paar nachten voldoende. Belangrijk is dat je pup rustiger is en doorslaapt. Dit zal per nacht steeds beter gaan.
Onder normale omstandigheden leert een pup in de nacht door te slapen wanneer hij 16 weken oud is.