Tayammum (Ar.:تيمم) is de rituele wassing die verricht wordt zonder water door een moslim voor de salat, indien hij ritueel onrein is.
Het gebed zonder Woedoe' wordt niet aanvaard, ongeacht of de rest van de daden en uitspraken van het gebed aanwezig zijn. Ibn cOmar heeft overgeleverd dat de Boodschapper van Allah (vrede zij met hem) heeft gezegd: “Geen gebed zal geaccepteerd worden zonder reiniging.”
Urine, zaadlozing, ontlasting en winden laten;Bloed, pus of wit bloed verliezen (als ze zich over de huid verspreiden);
Op basis hiervan is het zo dat wie tijdens de Ghoesl zijn geslachtsdeel aanraakt, urineert of een wind laat, zijn Ghoesl dient te voltooien en hierna de Woedoe' dient te verrichten. Wanneer men de Ghoesl verricht om hiermee zijn staat van Djanaabah op te heffen, dan volstaat deze wassing als Woedoe'.
Hoe doe je Woedoe? De woedoe is een voorwaarde voor de salaat (het gebed). Zonder woedoe is de salaat namelijk niet geldig.
De tasbih is een hulpmiddel bij het verrichten van dzikr, waaronder het gedenken van de (99) 99 Schone Namen van God en het prijzen van Allah na het gebed door 33 maal Soebhan Allah (verheven is God), 33 maal Al-hamdoelillah (alle lof zij God) en 33 Allahoe Akbar (God is groot) te zeggen.
Antwoord: Alle lof zij Allah en vrede en zegeningen zij met Zijn Profeet, diens familie en metgezellen. De geleerden verschillen van mening over het oordeel van het inhalen van de niet verrichte gebeden, nadat men berouw heeft getoond.
De stof die je ruikt als je een scheet laat, is vooral vrijgekomen waterstofsulfide. Je darmbacteriën maken die stof terwijl ze smikkelen van al jouw ingeslikte voedsel. Maar ook je eigen darmcellen maken dit darmgas aan terwijl ze je voedsel verteren.
Is mijn gebed dan geldig of niet?” Antwoord: “Zolang het laten van deze gassen continu is, dan heeft dit dezelfde regelgeving als iemand die incontinent is. Uw gebed is geldig, zoals het geval is bij iemand die incontinent is, of gassen laat of een vrouw die continu aan Istihaadha bloeding lijdt.
Antwoord: Ghusl is geen verplichting bij het uittreden van voorvocht. De wuẓuʾ (kleine wassing) is echter wel verplicht na het wassen van de geslachtsdeel en testikels wanneer hij wil gaan bidden, de tawāf wil verrichten of de muṣḥaf wil aanraken.
Wat is het religieus oordeel wanneer iemand zijn reinheid heeft verbroken en vervolgens gaat douchen. Vervalt (de plicht op) de Woedoe door het douchen? Antwoord: Het is aanbevolen voor degene die Djoenoeb[1] is om eerst de kleine wassing te verrichten en vervolgens de grote wassing.
Manier van de grote wassing
Je wast je handen drie keer en wast je geslachtsdeel en alles daaromheen. Daarna verricht je de Woedoe' met uitzondering van de voeten. Vervolgens giet je water over je hoofd en wast dit goed. Dan was je je hoofd en je oren drie keer.
Als het van een stromende wond uit je neus komt, verbreekt dit je wudu. Als het naar beneden stroomde in je neus, verbreekt het je wudu. Als iemand niest en een bloedklonter komt eruit, dan is je wudu niet verbroken- om de wudu ongeldig te maken, dient het bloed te stromen.
Bidden om je eigen begeerten, je eigen hartstochten, te bevredigen, is verkeerd bidden. Dit soort gebeden zijn niet naar Gods wil. We moeten dan ook niet vreemd opkijken als we niet ontvangen wat we gebeden hebben! Wolk zes: niet naar Gods wil bidden.
Hij zegt ook nog dat als mensen per se een sneeuwpop willen maken, ze alleen een sneeuwpop zonder hoofd mogen maken. De fatwa bepaalt het volgende: “Het is verboden om beelden van sneeuw te maken, zelfs als het ter vermaak en ontspanning is.
Er zijn vijf verplichte gebeden; ad-Dhohr (het middaggebed), al–cAssr (het namiddaggebed), al-Maghrib (het avondgebed), al-cIshaa' (het nachtgebed) en al-Fadjr (het ochtendgebed). Anas bin Maalik overlevert: “Op de nachtreis werd de Profeet opgedragen om vijftig gebeden te verrichten.
Je kunt een beetje buikpijn krijgen door al dat gas. De kans bestaat ook dat de scheet er later alsnog uitkomt. Maar als je hem blijft inhouden, wordt een deel van het gas opgenomen in je bloed.Het gaat dan naar je longen en vervolgens adem je het uit.
Gemiddeld zo'n 20 winden per dag. Je kunt spreken van winderigheid wanneer je veel meer winden laat of daar geen controle over hebt. Bij extra gasvorming kunnen dit soms 30 á 40 winden zijn per dag. Het gas in de darm bestaat vrijwel geheel uit stikstof, zuurstof, koolzuurgas, waterstof en methaan.
De mond wordt drie keer gespoeld tot de keel en daarna drie keer de neus. Als deze wassing is verricht, giet men drie keer water over het hoofd en dan drie keer over de rest van het lichaam, waarbij men stevig wrijft. Hierbij wast men het lichaam, totdat er geen droog plekje overblijft.
Hoewel de riool/poeplucht en de zurige geur erg vervelend zijn om te ruiken, zijn ze niet schadelijk voor de gezondheid. Deze kennis is gebaseerd op algemene wetenschappelijke informatie over deze stoffen. De vervelende eigenschap van deze stoffen is dat ze al in extreem kleine concentraties worden geroken.
Het is in ieder geval te verklaren.' Zwavelhoudende gassen komen vrij nadat je veel eiwitten hebt gegeten. 'Bij de vergisting van eiwitten ontstaan relatief weinig gassen – stille winden dus, maar de gassen die vrijkomen stinken', zegt Verbeke. Eet je daarentegen veel koolhydraten dan krijg je een winderiger gevoel.
Het zit zo: de gassen die vrijkomen bij het laten van een windje (lees: gaswaterstofsulfide), kunnen ziektes bestrijden. De kleine hoeveelheid die in een scheet zit, kan gezondheidsschade voorkomen.
Het niet verrichten van je fadjr-gebed op tijd zal eenbestraffing in jouw graf opleveren. Het niet op tijd verrichten van salat el fadjr kan oorzaak zijn voor het ontbreken van zegeningen, barakah in je voorzieningen, in je werk , in je inkomen en gezin.
“Maar wanneer dit vóór zonsopgang gebeurt, dan levert dit geen probleem voor een vrouw”: Sheych bedoelt: Voor de vrouw is het niet verplicht dat zij in de moskee bidt, waar men het Fadjr gebed in duistere tijd bidt. Daarom kan zij het ochtend gebed ook later bidden.(Maar wel vóór zonsopgang).
De tijd voor het Maghreb-gebed duurt vanaf zonsondergang totdat de avondschemering verdwijnt. En de tijd voor het cIshaa'-gebed duurt voort tot halverwege de nacht.”