Wat als je geen co-certificaat hebt?

Minister De Jonge heeft besloten om installatiebedrijven tot 1 april 2023 de ruimte te geven om het wettelijke CO-certificaat te behalen. Zonder dit certificaat mogen bedrijven vanaf 1 april 2023 geen gasverbrandingsinstallaties, zoals cv-ketels, geisers en gashaarden, meer onderhouden, repareren of plaatsen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Wie controleert Co keur?

CO-keur, zelf gecertificeerd door een Certificerende Instelling, regelt vervolgens de interne audits en het kwaliteitshandboek. Als aangesloten bedrijf krijg je dan de certificering in licentie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op technieknederland.nl

Welke bedrijven hebben co-certificaat?

CO-certificaat verplicht

Vanaf 1 april 2023 mogen alleen gecertificeerde bedrijven installatie, onderhoud en reparatie uitvoeren aan cv-ketel, geiser, gashaard, gaskachel en rookgasafvoer: de 'gasketelwet'. Servicemonteurs van die bedrijven moeten een bewijs van vakmanschap hebben.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kvk.nl

Wat kost een co-certificering?

Voor meer informatie van CO-certificatie, klik hier. De kosten bedragen € 795,- (excl.btw) per persoon.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op teb-vakschool.nl

Wat is er veranderd per 1 april 2023?

Op 1 april 2023 is de gasketelwet ingegaan. Deze wet houdt in dat alle bedrijven die met gasverbrandingsinstallaties werken, zoals geisers en cv-ketels, gecertificeerd moeten zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voltalimburg.nl

Werken met het CO certificaat

25 gerelateerde vragen gevonden

Kan ik in 2023 nog een cv-ketel kopen?

Het kabinet heeft besloten dat huishoudens vanaf 2026 geen nieuwe cv-ketel meer mogen kopen. Dat betekent uiteraard niet dat je ouwe trouwe gasketel meteen naar het schroot moet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op id.nl

Hoeveel Co mag een cv-ketel hebben?

PPM staat voor Parts Per Million. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) hanteert een grenswaarde van 6 PPM bij continue blootstelling. Dit mag oplopen naar 26 PPM bij 1 uur per dag. Een defecte cv ketel zorgt voor een concentratie van 30.000 PPM, een veelvoud dus.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op arbocentrum.nl

Hoe lang is co certificaat geldig?

Het diploma Vakmanschap CO heeft een geldigheid van vijf jaar, maar de bedrijfscertificering is pas vanaf 1 april 2023 verplicht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kiwa.com

Welk certificaat voor cv-ketel?

Het CO-certificaat is verplicht voor bedrijven en monteurs die installatie, onderhoud, reparatie en vervanging uitvoeren aan gasverbrandingstoestellen. Dit kan een cv-ketel, gashaard, geiser, gaskachel en rookgasafvoer zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cvtotaal.nl

Wat is het belang van certificering?

Het certificaat geeft aan dat dit adequaat gebeurt. Het feit dat een organisatie zich door het inschakelen van een externe partij kwetsbaar durft op te stellen geeft vertrouwen. De toezichthouder kan inspecties afstemmen op de extra informatie die beschikbaar is en zodoende efficiënter tot een goed oordeel komen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sccm.nl

Hoe weet ik of een installateur erkend is?

Een erkend installateur is aangesloten bij een van de brancheverenigingen. Voorbeelden van brancheverenigingen zijn Sterkin en Uneto-VNI. Zoek op internet op 'erkend installateur'.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op stedin.net

Waarom Co certificering?

In 2015 publiceerde de Onderzoeksraad voor Veiligheid een rapport naar de gevaren van koolmonoxide bij cv-ketels. Uit dit rapport bleek dat de huidige erkenningsregelingen, keurmerken en certificeringen burgers niet de veiligheid geven die ze mogen verwachten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op technieknederland.nl

Is mijn installateur Co gecertificeerd?

Daarvoor is professionele, gekalibreerde apparatuur nodig. Bovendien weet de monteur waar hij de meting moet doen.'' Een gecertificeerd bedrijf herken je aan het CO-vrij logo en kun je terugvinden op de site van CO-wijzer. Alleen een gecertificeerde installateur kan beoordelen of je cv-installatie echt veilig is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ad.nl

Is jaarlijks onderhoud verplicht?

Wat niet wettelijk verplicht is, is het onderhoud zelf. Je bepaalt zelf óf je dit wilt doen en hoe vaak. Een CV onderhoudsabonnement kost bij ons maar 105 euro per jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kg-onderhoud.nl

Wat is Co gecertificeerd?

CO-certificering bedrijven

Dat is het bewijs dat jij als bedrijf voldoet aan de wettelijke verplichten. Met het CO-VRIJ logo kunnen ook consumenten herkennen of het bedrijf CO-gecertificeerd is. Er zijn verschillende CO-certificeringsschema's voor bedrijven: BRL6000-25 van InstallQ, voor grotere installatiebedrijven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rovc.nl

Is een Vuilafscheider nodig?

Het plaatsen van een vuilafscheider is niet verplicht, maar wordt wel dringend geadviseerd door fabrikanten van cv-ketels. Naast de pomp zijn ook de driewegklep en warmtewisselaar storingsgevoeliger als er geen vuilafscheider geplaatst is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op energiewacht.nl

Wie controleert de cv-ketel?

De monteur reinigt en controleert de cv-ketel. Er zijn verschillende contracten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Wie mag cv-ketel keuren?

Zowel de periodieke keuring als het onderhoud van je CV-ketel moeten worden uitgevoerd door een verwarmingstechnicus die in het bezit is van een SCIOS-certificaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verwarminginfo.nl

Wie mag cv onderhoud doen?

Laat de cv-ketel altijd onderhouden door een erkende installateur. Doet u dit niet, dan komt de garantie ook te vervallen. Vanaf 1 april 2023 geldt de Gasketelwet. U bent dan verplicht om de cv-ketel te laten onderhouden door bedrijven en monteurs die CO-gecertificeerd zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kemkens.nl

Is InstallQ verplicht?

Zo is vanaf 1 april 2023 certificering verplicht voor werkzaamheden aan gasgestookte cv-installaties, gas-sfeerhaarden en warmtapwatertoestellen, óók als u werkt voor particulieren. Lees hier meer. Een erkenning wordt door InstallQ afgegeven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op installq.nl

Wat kost een Co meting?

Dure onderhoudsabonnementen

Het rapport van de Onderzoeksraad leidde tot de invoering van de Gasketelwet. Installatiebedrijven hebben 35 miljoen euro geïnvesteerd in de CO-certificering van monteurs. Certificering, opleiding en benodigde meetinstrumenten voor één monteur kosten ongeveer 2500 euro.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vdpanne.nl

Wat is de nieuwe Gasketelwet?

De nieuwe Gasketelwet regelt dat bedrijven per 1 april 2023 gecertificeerd moeten zijn voordat zij mogen werken met gasverbrandingsinsallaties. Deze wet trad per 1 oktober 2020 in werking met een overgangsperiode tot april 2022.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op feenstra.com

Kan ik in 2025 nog een cv-ketel kopen?

Deze maatregel van de overheid betekent niet dat je nu geen nieuwe cv-ketel mag kopen. Een nieuwe cv-ketel kan voor jou nog steeds de beste keuze zijn. En met je nieuwe cv-ketel kun je weer jaren vooruit: de maatregel geldt alleen voor cv-ketels die na 31 december 2025 worden aangeschaft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nefit-bosch.nl

Is rookgasafvoer vervangen verplicht?

Soms krijgen specialisten de vraag of een rookgasafvoer wel vervangen moet worden als er een nieuwe cv-ketel geplaatst wordt. Het antwoord is ja!Dat moet zeker. De gemiddelde levensduur is gelijk aan een cv-ketel, ongeveer 15 jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vanvlietverwarming.nl

Hoe vaak moet een cv-ketel gecontroleerd worden?

Regelmatig cv-ketel onderhoud

Om daarvoor te zorgen zijn regelmatige onderhoudsbeurten essentieel. Maar hoe vaak dan exact? Aan te raden is elke 2 jaar. Daarmee voorkomt u mogelijke problemen of kunnen ze tijdig worden opgelost.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op energiewacht.nl

Populaire vragen